7. 10. 2014 | Martina Válková

Po třídenní pauze se Benátky předvedou na ledě Jihlavy

Po domácím výsledkově nevydařeném zápase, kdy Benátečtí podlehli nejtěsnějším možným rozdílem jedné branky, se dějiště 11. kola přesouvá do venkovního prostředí. V něm na Benátky čeká z minulého kola namlsaný soupeř, aktuálně obývající 3. příčku tabulky, HC Dukla Jihlava. Ten v posledním zápase rozstřílel mostecký Baník 12:4 a jistě si dělá zálusk i na body z domácího prostředí. Zda se po posledním utkání vleje Benáteckým gólová potence zpět do žil a vybojují si bodovou odměnu, sledujte v textovém online přenosu se začátkem od 17:30 hodin zde: on-line přenos!

Představujeme soupeře - HC Dukla Jihlava

Kratší, však o dost bohatší. Taková je historie jihlavského hokeje ve srovnání s benáteckým. Jihlavští se mohou pyšnit zejména svými trofejemi z minulého století, kdy téměř rok co rok zakončovali sezónu na medailových pozicích. Nejhojnější zlaté časy HC Dukla Jihlava zažila především v letech 1966-72, kdy se její hráči z mistrovského titulu 1. československé hokejové ligy radovali hned šestkrát.

Od této na trofeje bohaté historie však Jihlavu dělí již řádka let. Od sezóny 2005/6 se tento tým marně pokouší prolomit hranici mezi druhou a první nejvyšší hokejovou souteží. Za poslední léta tomu byli naposledy nejblíže právě v loňské sezóně, kdy je v semifinálové sérii skalpovala poměrně jednoznačným výsledkem 4:1 Olomouc, nynější účastník Extraligy.

V letošní sezóně se HC Dukla Jihlava po lehce rozpačitém úvodu, kdy z prvních pěti zápasů vyhrála pouze dva, vzpamatovala, a momentálně jí s osmnácti body náleží třetí příčka. Nutno však dodat, že bodové rozdíly mezi jednotlivými týmy jsou minimální.

Mezi nejvýraznější tváře HC Dukly Jihlava po právu patří Čachotský, Důras a Melenovský, kteří tvoři i nejproduktivnější jihlavské trio. Právě první zmíněný Tomáš Čachotský, též kapitán jihlavského celku se zkušenostmi s Extraligy, se hlavně díky poslední přestřelce s HC Baníkem Most v tabulce kanadského bodování vyhoupl se třinácti body na čtvrté místo. Důras s Melenovským patří také k extraligovým frekventantům. Ač nyní spoluhráči, tak v sezónách 2007/8 a 2008/9 se potkávali jako soupeři. Důras hájil barvy Plzně, zatímco Melenovský oblékal dres Karlových Varů.

Brankářský tandem v Jihlavě tvoří třiadvacetiletý Ondřej Kacetl a veterán s extraligovou zkušeností Lukáš Sáblík. Zatím více prostoru dostal mladý Kacetl, který z deseti zápasů odchytal sedm, a úspěšnost zákroků drží těsně pod hranicí devádesáti dvou procent.

Oba týmy v posledních zápasech

HC Dukla Jihlava
Jak už nejednou bylo zmíněno, Jihlavští v posledním zápase jeli vstříc bodům do Mostu, kde předvedli gólovou exhibici a uštědřili domácím drtivou porážku 12:4. V tomto zápase si řada hráčů vylepšila své statistiky, ale především si celý tým pozvedl sebevědomí.
K tomuto venkovnímu gólovému nadělení Jihlavští nastoupili v následující sestavě:
Sáblík – Čáp, Štebih, Dobrovolný, Podlipnik, Zadražil, Schejbal – Čachotský, Zeman, Mikeš – Březina, Melenovský, Důras – Kuřítko, Štěpánek, Prokš – Malec.

HC Benátky nad Jizerou
Ačkoliv Benátky v minulém zápase svého soupeře z Litoměřic většinu zápasu tlačily a naskytly divákům pěknou hokejovou podívanou, co do výsledku nemohli ze stadionu odcházet spokojeni ani hráči, ani fanoušci. Benátky v následující sestavě Vaněček (Lukáš) – Plutnar, Pabiška, Jandejsek, Ulrych, Niko, Beránek – Dlouhý, Skořepa, Špaček – Krejčík, Miškovský, Vařecha – Skalický, Jonák, Vlach – Maďar, Mikyska, Bittner podlehli v dalším domácím zápase opět těsným výsledkem 0:1. A na rozdíl od Jihlavy jim tedy byla gólová radost odepřena.

Další články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!