8. 10. 2014 | Tomáš Lysý, Martina Válková

Benátečtí se opět neprosadili a z Jihlavy se vracejí bez gólů i bez bodů

11., středa 8. 10. 2014
Dukla - Benátky n.J. JIH - BEN

Jakoby se Benátky v zápase s Prostějovem z devátého kola střelecky vyčerpaly na další dvě klání. Po domácím utkání bez gólu totiž následuje další takové, a šňůra třetin bez vstřelené branky se natahuje i po zápase v Jihlavě. Ačkoliv si Benátečtí v tomto střetnutí dávali pozor na vyloučení a zbytečných faulů se vyvarovali, soupeř potrestal právě jediné dva prohřešky, kterých se dopustili. Bezzubý útok Středočechů naopak nevyužil jedinou ze šesti přesilovek a produktivně se stále trápí. HC Dukla Jihlava se může radovat nejen z vítězství 4:0, ale i vychytané nuly, kterou si připisuje veterán Sáblík.

Dukla: Sáblík (Svoboda) – Zadražil, Dobrovolný, Podlipnik, Dundáček, Štebih, Čáp, Schejbal – Čachotský, Zeman, Mikeš – Důras, Melenovský, Seman – Březina, Štěpánek, Prokš – Kuřítko, Anděl.
Benátky n.J.: Vaněček (Jelínek) – Jandejsek, Havlín, Niko, Beránek, Ulrych, Mrázek, Pabiška, Pálek – Skořepa, Víšek, Špaček – Vařecha, Mikyska, Krejčík – Bittner, Miškovský, Maďar – Hrníčko, Havlas, Král.
Branky a nahrávky: 26. Zeman (Čáp, Štebih), 31. Prokš (Štěpánek, Březina), 36. Melenovský (Důras), 51. Seman (Důras) Rozhodčí: Jechoutek – Špringl ml., Štětina Vyloučení: 6:2 Využití: 2:0 Diváci: 1315 Střely na branku: 29:29

Komentář

V utkání jedenáctého kola první ligy byla Dukla proti Benátkám od úvodního hvizdu aktivnějším týmem. Jistě jí v tomto faktu pomohla i první přesilová hra na sklonku čtvrté minuty, ve které hosté při Čachotského rychlém vniknutí do pásma zapomněli před brankou na sjíždějícího Zeman, jenž zamířil vysoko nad. I nadále měli domácí více ze hry. Prokšovu střelu vyrazil Vaněček před sebe a z dorážky se na pravém kruhu neprosadil Březina. Krátce po desáté minutě už Prokš muže v brance týmu od řeky Jizery překonal, gólovou radost mu ale zkazila levá tyčka a poté poslal Štěpánek odražený puk z mezikruží do hrudě brankáře. Zahrozili také hosté zásluhou Mikysky, jehož střelu musel zneškodnit pravý beton Sáblíka. Tři minuty před koncem se po vyhraném buly dostal ke kotouči u levé tyče Benátek Melenovský a železná konstrukce zvonila podruhé. Poslední minuta přinesla ještě dvě šance. Nejprve po rychlém protiútoku zkoušel Hrníčko neúspěšně protlačit puk mezi pravou tyč a pravý beton Sáblíka a v poslední vteřině zblízka nenašel skulinku mezi betony Vaněčka Filip Seman.

Na začátku druhé třetiny pláchl po levé straně Mikyska, posílající před branku kotouč na Krejčíka, který skončil v puku místo branky. O pár minut později se Mikyska ujal role zakončovatele, jenž těsně nepřekonal již ležícího Sáblíka, minul totiž pravou tyč. Udeřila tak Dukla. Čáp našel ve středním pásmu rozjetého Adama Zemana. Domácí devatenáctka prošla jako nůž máslem až před Vaněčka a našla mezeru mezi jeho betony. Krátce před polovinou zápasu měli hosté velkou možnost vyrovnat, a to v podobě třiašedesát vteřin dlouhé přesilovky pět na tři. Zejména díky obětavosti domácího Čápa se Benátky dostaly jen do jedné šance, když se Sáblík roztáhl na brankovišti a pravým betonem zneškodnil dvě dorážky Víška.

Trest z hokejek domácích tak přišel třicet vteřin po hře v plném počtu. Marek Prokš si po přihrávce Štěpánka nabruslil na střed a naprosto přesnou střelou vymetl všechny pavučiny levého horního růžku. Dva góly červenožluté samozřejmě povzbudili. Jak využívat přesilovou hru ukázala Dukla svému soupeři zkraje šestatřicáté minuty, Víšek vydržel na trestné lavici necelých šedesát vteřin. Semanova střela se dostala k Důrasovi, nejlepší jihlavský nahrávač našel před brankou svého bývalého spoluhráče ze Zlína Marka Melenovského a zkušený útočník zamířil pohodlně do prázdné klece.

Třetí třetinu začínali Benátečtí dohrávanou přesilovkou z konce prostřední periody. Víc než Ulrychovo nahození líznuvší levou tyčku však hosté nevyprodukovali. O třech bodech bylo téměř rozhodnuto, navíc Ulrych z pravého kruhu promarnil možnost ke snížení, protože těsně minul levou tyčku. Definitivum jihlavskému vítězství dal v čase 50:01 Filip Seman. Když už to vypadalo, že se hosté tlaku Dukly ubrání, sebral Důras mezi kruhy kotouč a poslal ho právě na Semana. Vaněček sice puk lízl lapačkou, ale kus černé gumy nakonec dopadl za brankovou čáru. Jelikož hosté nevyužili ani další dvě přesilovky, bylo rozhodnuto i o tom, že Lukáš Sáblík přispěje do týmové kasy poplatkem za vychytanou nulu. V závěru navíc mohl přidat „bůra“ Filip Seman, jehož v poslední půlminutě dvakrát vychytal Vítek Vaněček.

Ohlasy trenérů

Filip Pešán (HC Benátky nad Jizerou): Dnešní zápas mi trošku připomínal utkání šesté třídy s juniorkou, protože jsme tahali celý zápas za kratší konec. Byli jsme slabší v osobních soubojích a, i když jsme tady dnes měli extrémně mladý mančaft, mohli jsme zlobit více. Sice jsme relativně dobře drželi náš systém, snažili jsme se bruslit, forčekovat a dohrávat souboje, tak proti takhle kvalitnímu soupeři je to málo. Za stavu 1:0 jsme měli přesilovku pět na tři, kterou jsem sehráli opravdu špatně, a ukázalo se, že na naší straně trošku chybí kvalita. Směrem do útoku jsme nepředvedli téměř nic a neměli jsme šanci tady bodovat.

František Zeman (HC Dukla Jihlava): Soupeř velice dobře bruslil ve všech pásmech a jak říkal kolega, my jsme předvedli výborný výkon. Zápas jsme kontrolovali de facto od prvního vhazování a body zaslouženě zůstaly doma. Po Mostu jsme připravovali hráče na Benátky, říkali jsme jim, že to bude úplně jiný soupeř, což se potvrdilo. Uklidnila nás první branka. Hráče jsme nabádali, aby Lukáši Sáblíkovi pomohli s udržením nuly, protože chytal výborně. Jsem rád, že to hráči vzali zodpovědně až do šedesáté minuty a Lukáš Sáblík přispěje částkou do týmové kasy.

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.