14. 10. 2014 | Ondřej Nejedlo, Martina Válková

Benátečtí míří do Šumperka

"Anglický" týden benáteckých hokejistů pokračuje dalším kolem. Po úspěchu na ledě posledního Rebelu z Havlíčkova Brodu zajíždí svěřenci trenérského triumvirátu Pešán-Čermák-Nečas na led daleko nepříjemnějšího soka - Salithu Šumperk. Šumperští hokejisté si užívají zápasy ve svém domácím stadionu, kde letos z pěti utkání čtyři vyhráli za plný počet domů. Z toho je jasné, že Benátecké nečeká nic jednoduchého. Zápas začíná v 18.00 hodin.

Představujeme soupeře - HC Salith Šumperk

Můj stadion, můj hrad. Toto tvrzení platí o šumperské tvrzi skoro do puntíku; Z pěti domácích utkání totiž draci dotáhli hned čytři do vítězného konce a podlehli pouze houževnaté Třebíči nejtěsnějším možným výsledkem 0:1.

Tyto dvě družiny poměří své síly již podruhé v sezóně. První vzájemné utkání vyznělo lépe pro Benátecké, kteří si v prvním kole na domácím ledě došli pro výhru 4:1.

Během úvodních třinácti kol sice Šumperk nevyšplhal výše než na jedenáctou příčku. Do součtu zápasů se mu však zatím nepočítá zápas z dvanáctého kola s Kadaní, který se nedohrál vinou špatných viditelných podmínek na ledové ploše. Šumperští tak mají v napasované tabulce oproti soupeři z Benátek zápas k dobru a pomyslný "break ball" budou chtít draci jistě potvrdit.

Šumperk se navíc může pochlubit mužem na soupisce, který ovládá kanadské bodování druhé nejvyšší hokejové soutěže. Je jím třiatřicetiletý Patrik Moskal, který s patnácti body opanoval i čelo nejlepších nahrávačů. Ani horní pozice tabulky nejúspěšnějších střelců však nepostrádají účast šumperského hráče. Jako druhý v ní totiž figuruje s devíti brankami Lukáš Žálčík.

Oproti tomu Benátečtí se zas mohou pochlubit skvělými výkony brankáře Jana Lukáše, které se odrážejí i na umístění v brankářských statistikách, kde Lukáš svými čísly obsazuje horní pozice.

Oba týmy v posledních zápasech

Benátky ukořistily z posledních dvou zápasů po šesti bodech. Nejdříve doma přetlačily 2:1 silnou Třebíč a v posledním zápase si poradily i se stále tápajícím Havlíčkovým Brodem, když ho na jeho vlastním stadiounu porazili 4:2. Zde se také po dlouhé pauze představil Jan Plodek, který si připsal úvodní branku zápasu.

HC Salith Šumperk má na kontě jako poslední taktéž zapsány dvě výhry, bodově však v porovnání s Benátkami o jeden méně. V posledním utkání na severu Čech se v Mostě rozhodlo totiž až po samostatných nájezdech. Zápas před tím si Šumperk v domácím utkání poradil s exligovým Kladnem, které rovněž vyhrál poměrem 3:2, tentokrát mu k tomu však stačila základní hrací doba.

Sestava obou týmů v posledních zápasech

HC Benátky nad Jizerou:
Vaněček (Jelínek) – Pabiška, Jandejsek, Ulrych, Plutnar, Beránek, Niko, Havlín – Špaček, Skořepa, Krejčík – Jonák, Miškovský, Skalický – Bittner, Mikyska, Maďar – Hrníčko, Plodek, Odroš.

HC Salith Šumperk:
Koutký – Holík, Drtil, Sedlák, Gewiese, Novotný, Starý, Slavík – Haas, Berger, Velecký – Staněk, Moskal, Žálčík – Brunec, Plášek, Vávra – Kužílek, Vrdlovec, Vachutka

Další články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.