21. 10. 2014 | Martina Válková

Po gólové odmlce se Benátky chystají do Kadaně

Předvádějí sice solidní hokej a vyrovnanou partii dokáží sehrát i se záludnými soupeři z čela tabulky, ale gólová potence je u nich na bodu mrazu. Řeč je pochopitelně o výkonech benáteckých hráčů v posledních zápasech. Jestli se má jednat o střeleckou smůlu, tak doufejme, že si ji tímto Benátečtí v základní části už z větší části vybrali. Vždyť z patnácti dosavadních zápasů se brankostroj hned ve třech utkáních zadrhl úplně. Jestli ho Benátečtí hráči po posledním gólovém nezdaru s Kladnem správně seřídili, se ukáže již ve středu 22.10. od 17:30 hodin na ledě čtvrté Kadaně! Tradiční online přenos můžete sledovat zde: on-line přenos!

Představujeme soupeře - SK Kadaň

Na vyšší příčky v letošní sezóně jistě pomýšlí nadcházející soupeř Benátek - SK Kadaň. Ta loni své fanoušky 12. pozicí po základní části příliš nepotěšila a musela se v play out bít o body, díky kterým se nakonec vyhla baráži.

Ačkoliv se sokovi ze severu Čech v prvních zápasech spíše nedařilo, svoji výkonnost Kadaňští podstatně zvedli, a z posledních deseti zápasů bodově profitovali hned osmkrát. Kadaň se tak po loňské nepovedené sezóně vrací k výsledkům z ročníku 2012/13, kdy se mohla pochlubit celkovým pěkným pátým místem. Zdvižený varovný prst však pro Kadaňské, co se produktivity týče, platí podobně jako pro Benátky. Průměrně totiž SK Kadaň v posledních čtyřech střetnutích vstřelila pouhou jednu branku na zápas. I tak se ale Kadaň drží na čtvrté příčce, navíc má oproti ostatním týmům ještě zápas k dobru, a to po mlhou zmařeném domácím utkání se Šumperkem. Reprízu tohoto klání si Kadaň odbude až zhruba v půli listopadu.

Podobná výsledková pozitiva se bohužel zatím Benátek netýkají. Ty z uplynulých deseti kláních mají oproti Kadani reciprokou bilanci: tři výhry a sedm proher. A stejně jako v předchozích sezónách, i teď se jim zatím o něco málo lépe vede na ledě hostí.

Produktivitě v SK Kadani vévodí s dvanácti body Karel Ton, dalšími letos úspěšnými střelci je pak Roman Chlouba s desetibodovým kontem a Jiří Charousek, který si dosud připsal o bod méně. Nelze však opomenout ani šikovného obránce Aleše Pavlase, jenž svým desetibodovým ziskem dosud předčil i benáteckého nejproduktivnějšího hráče kapitána Skořepu.

Trenérská trojice Beck, Martínek a Kaše prozatím neupřednostnili žádného z gólmanů. Největší porci odchytaných zápasů mají zatím Jan Strmeň a Václav Mouček, a to oba po pěti odchytaných utkáních. Prvně jmenovaný Strmeň se však dosud v bráně oháněl zřejmě o něco hbitěji, a za úspěšnost zákroků těsně nad 94 % se rozhodně stydět nemusí.

Oba týmy v posledním zápase

Poslední utkání Benáteckých se odehrálo na domácím stadionu a soupeřem bylo houževnaté exligové Kladno. To Benátecké i s tygřími posilami Bártou, Bulíkem a Schwarzem vyučilo z produktivity, a odvezlo si domů výhru 4:0.

SK Kadaň si však v posledních dvou zápasech produktivně vedla stejně jako Benátky, a totiž skórovala pouze jednou. Po jednom gólu soupeři uštědřila právě v posledním kole, kdy nejtěsnějším rozdílem přetlačila domácí Most.

Předchozí vzájemné utkání

Setkat se s Kadaní měly Benátky tu čest ve třetím kole, kde Severočechy přivítaly na domácím stadionu. Kadaň jakoby však na sebe vzala roli z moci vyššího a benátecké prohřešky nekompromisně trestala. Ačkoliv se Benátečtí v poslední třetině zmáčkli a vsítili za gólmana hostí dvě branky, jedna jim ještě k vyrovnání scházela. Kadaň se radovala z těsného vítězství 3:2 a uloupila v Obodři všechny tři body, jež byly v sázce.

Oplatí ve středu Benátky soupeři stejnou mincí?

Další články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.