29. 10. 2014 | Tereza Košťálová, Tereza Košťálová, Martina Válková, Zdeněk Kamínek ml.

Domácí Ústí vzalo ve třetí třetině Benátkám naději na bodový zisk

19., středa 29. 10. 2014
Ústí n.L. - Benátky n.J. UNL - BEN

Severní vítr je krutý, zdá se. Po debaklu v Chomutově Benátečtí vyhlíželi směrem k možnému reparátu v Ústí nad Labem. Ten se však nekonal, i když z úvodní trefy utkání se radovaly právě Benátky zásluhou Bittnera. Dále však pomalu ale jistě gólovou iniciativu bezezbytku převzal domácí Slovan. Na začátku druhé dvacetiminutovky totiž v závěru domácí přesilovky vyrovnal Petr Přeučil. To bylo ale z gólových momentů druhé třetiny vše a do kabin se odcházelo za stavu 1:1. V čase 42:00 však padl rozhodující gól utkání, který za Vaněčkova záda poslal David Tůma. Vítěznou pojistku pak jen o pět minut později přidal David Merta a v šedesáté minutě při powerplay hostí zisk tří bodů potvrdil střelou do prázdné Jaroslav Roubík. Bodová naděje, která ještě před začátkem poslední dvacetiminutovky nehybně visela ve vzduchu Zlatopramen arény, tak byla tatam. I nadále tedy pokračuje benátecké produktivní trápení a neschopnost proměňovat přesilové hry v góly. Po posledních dvou zápasech jsou Benátky chvostu tabulky opět blíže: po středeční prohře jim náleží 10. příčka. V sobotu je proto doma proti Havířovu na čase zabrat a opět si připomenout vítězné pozápasové pocity!

Ústí n.L.: Petrásek (Volke) – Holomek, Kolafa, Vágner, Brož, Smetana, Černý, Trončinský – Rod, Roubík, Pořický – Merta, Kloz, Přeučil – Vávra, Gengel, Tůma – Kuchynka, Suchan, Budínský.
Benátky n.J.: Vaněček (Jelínek) – Havlín, Říha, Jandejsek, Pabiška, Niko, Plutnar, Pálek – Král, Skořepa, Hrníčko, Maďar, Mikyska, Ordoš – Krejčík, Miškovský, Vařecha – Havlas, Bittner.
Branky a nahrávky: 22. Přeučil (Vágner, Brož), 42. Tůma (Smetana), 48. Merta (Kloz), 60. Roubík – 11. Bittner (Krejčík. Rozhodčí: Jan Jílek – Jan Čížek, Petr Křivohlavý. Vyloučení: 4:4 Využití: 1:0 V oslabení: 0:0 Diváci: 756 Střely na branku: 32:30

Komentář

Do zápasu vstoupili mnohem aktivněji domácí. Na branku jako první vystřelil David Merta na konci první minuty, ale jeho střela skončila za bránou. Poté se hra začala přelévat ze strany na stranu. Slovan dostal v sedmé minutě možnost přesilové hry, ale nedisciplinovanost hostů potrestat nedokázal.

Benátky nad Jizerou se dostaly do vedení v čase 10:10 min. Ladislav Bittner využil přihrávky od Lukáše Krejčíka do prostoru před brankou a bez problému prostřelil Michaela Petráska. V témže čase šlo Ústí nad Labem do tří. Petr Přeučil byl na dvě minuty vyloučen za vysokou hůl a Ondřej Smetana obdržel též menší trest za podražení. Přesilovky pět na tři hosté nevyužili.

Další šance byla k vidění v průběhu třinácté minuty. Jakub Pořický se pokusil o využití početní výhody, ale marně. Jeho střela skončila těsně nad brankou Vítka Vaněčka.

Na konci třetiny byla vidět dvě vyloučení. Nejprve Vít Budínský sice oslabil své mužstvo na dvě minuty, jelikož ho sudí potrestal za sekání, poté byl devět sekund před koncem vyloučen Jan Říha za držení protihráče. První část skončila za stavu 0:1.

Druhá dvacetiminutovka začala v aktivním tempu. Slovan využil početní převahy těsně před jejím skončením. Martin Vágner poslal přesnou střelou puk Petru Přeučilovi, jenž zaparkoval puk do odkryté branky.

David Merta dostal přihrávku před branku, ale jeho střelu vyrazil gólman nad branku. Tímto výstřelem však skončilo útočení obou mužstev ve druhém dějství a skóre se změnilo na 1:1.

Poslední třetinu začali lépe Severočeši. David Tůma získal přihrávku z levého rohu od Ondřeje Smetany těsně před branku a prvně jmenovanému stačilo už pouze dorazit puk za záda Vítka Vaněčka.

Třetí třetina domácím opravdu svědčila. David Merta poslal svůj tým do dvoubrankového vedení ve čtyřicáté osmé minutě. Nejprve se s Janem Klozem pokusil o přečíslení dva na jednoho, které nevyšlo, a tak zvolili metodu důrazu. Dorážka už byla o dost úspěšnější a Slovan se tak více přiblížil ke třem bodům.

Jan Kloz vystihl o devět minut později špatnou rozehrávku hostů a trefil břevno. Sudí po této brankové příležitosti domácího týmu začal trestat. Marek Pabiška se musel posadit do boxu trestoměřičů na dvě minuty kvůli hákování, čímž dostali Ústečtí velkou šanci na vstřelení další branky.

Více než minutu před koncem zápasu hosté vyčerpali možnost oddechového času a následně za šestnáct vteřin se pokusili i o power-play. Jaroslav Roubík čtrnáct vteřin před koncem řádné hrací doby vstřelil puk do prázdné branky a tím definitivně pohřbil naději Benátek na nějaký ten ukořistěný bod.

Zápas skončil za stavu 4:1 pro ústecký celek. Ústí nad Labem si tak ze zápasu 19. kola I. hokejové ligy ČR odnáší tři body a posouvá se tím na devátou příčku v tabulce. Nejlepšími hráči byli vyhlášeni za Slovan Martin Vágner a za Benátky nad Jizerou Vítek Vaněček.

Ohlasy trenérů

Tomáš Mareš (HC Slovan Ústí nad Labem): "Myslím si, že jsme ve středu zvítězili zaslouženě, jsem rád, že jsme poprvé v sezóně vyhráli dvakrát v řadě. Lepšili jsme se minutu od minuty, od druhé třetiny jsme stačili bruslařsky Benátkám nad Jizerou, které disponují mladými kluky, což jsou výborní bruslaři. V závěrečné části jsme byli produktivní, to nás těší. Co se dvojnásobného oslabení týče, neřekl bych, že to byla naše nedisciplinovanost. Při prvním vyloučení se mi zdálo, že náš hráč vystřelil puk, který se následně odrazil od soupeře do obličeje. Ke druhému faulu bych se příliš nevyjadřoval."

Filip Pešán (HC Benátky nad Jizerou): "Nám se opakují utkání za poslední dobu velmi pravidelně. Podle mého názoru nejsme horším týmem, ale střílíme málo gólů. Nejsme schopní odskočit soupeři na rozdíl dvou branek, a to ani ve dvojnásobné přesilovce. Středeční zápas tento moment rozhodl, neomlouvá nás ani, že jsme měli hodně juniorů v sestavě. Kluci si na to zvykají, jsme schopní odbránit spoustu věcí, odbojovat, ale síla do útoku je taková, jaká je. Gólman Vítek Vaněček předvedl fantastický výkon. V závěru jsme věřili do poslední chvíle. Při time-outu jsem dvacet sekund zakrýval tabuli, protože vše bylo na kostce vidět. Oddechového času jsme příliš na poradu nevyužili, na druhou stranu udělala se individuální chyba a inkasovali jsme do prázdné branky. Ústí nad Labem si konec řádné hrací doby pohlídalo."

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.