5. 11. 2014 | Pavel Kortus ml., Martina Válková

Střelecká mizérie pokračuje. Benátečtí padli i v Budějovicích

21., středa 5. 11. 2014
Č. Budějovice - Benátky n.J. CBU - BEN

Skoupé na góly jsou zatím Benátky v této sezóně. Víc než jednu branku nevsítily ani na jihu Čech. Autorem jediného gólového zářezu byl Jaroslav Vlach, který využil klasickou přesilovku. Jinak však Benátečtí pohrdli hned dvěma dvojnásobným početním výhodám. Nový herní impuls tak nepřinesla ani přítomnost obránců Ulrycha a Kolmanna, kteří se k týmu přidali díky reprezentační pauze. Benátečtí tedy stále marně čekají na vzkříšení a po prohře 1:4 se posouvají mimo příčky zajišťující účast v předkole play-off.

Č. Budějovice: Kůdela – Punčochář, Mucha, Suchánek, Vráblík, Chmelíř, Semrád, D. Růžička – Kuchejda, Pajič, Švihálek – Nouza, J. Straka, Heřman – Vaniš, Rob, Prokeš – Švec, Trummer, Boháč.
Benátky n.J.: Schwarz – Plutnar, Kolmann, Niko, Pabiška, Jandejsek, Ulrych, Beránek – Jonák, Skořepa, J. Vlach – Dlouhý, Mikyska, Víšek – Krejčík, Mikšovský, Vařecha – Maďar, Hrníčko, Bittner.
Branky a nahrávky: 15. Švihálek (Rob), 31. Heřman (Růžička, Straka), 44. Kuchejda (Pajič), 48. Vaniš (Rob, Mucha) – 40. Vlach (Kolmann, Plutnar). Rozhodčí: Grech – Belko, Samuel. Vyloučení: 9:10, navíc Niko (BEN) 5 + do konce. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 3712. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 4:1.

Komentář

Domácí vstoupili do zápasu v plném tempu a hned po několika vteřinách měl gól na holi Švihálek, ale z mezikruží trefil jen dobře stojícího brankáře Schwarze. Motor měl další šance a převahu, ale do vedení mohly jít Benátky. Těm se nabídla šance hrát dvouminutovou přesilovku pět na tři. V ní střílel z mezikruží do protipohybu Kůdely pohotový Vlach, ale domácí brankář byl připravený. Jihočechům se první početní výhoda naskytla rovněž trošku netradiční. Dlouhý byl vyloučen na dvě plus dvě minuty a Motor dlouhou početní výhodu využil. Kuchejda nejprve nedokázal prostřelit zaskakujícího obránce Nika na brankové čáře, ale záhy vystřelil od modré Rob, jeho tečovaný pokus Schwarz jen vyrazil a Michal Švihálek se štěstím dotlačil kotouč do sítě. Svěřenci Petra Rosola i nadále kontrolovali hru a do kabin si odnášeli jednobrankový náskok.

Vstup do druhé části se vydařil spíše Severočechům, výkon domácích byl trošku mdlý. Jihočeši měli pak k dispozici více jak půlminutovou přesilovku čtyři na tři, ale Růžičkovo ostřelování Schwarze gólem neskončilo. Záhy mohl skórovat na druhé straně Skořepa, ale Kůdela se proti jeho šanci vyznamenal. Udeřilo tedy opět na druhé straně a znovu v početní výhodě. Před Schwarzem totiž Švihálkovo nahození parádně tečoval Martin Heřman a bylo to o dvě branky. Pak hra trošku ztratila na tempu a domácí si hlavně hlídali své vedení. Jenže v poslední minutě druhé části přišlo zbytečné vyloučení Roba a jeho trest stihl ještě do přestávky využít rychlou střelou mezi Kůdelovy betony Jaroslav Vlach.

Zpátky do dvoubrankového vedení se Českobudějovičtí vrátili ve 44. minutě, kdy hosté špatně rozehráli, kotouče se chopil Rok Pajič, naservíroval ho Davidu Kuchejdovi, jenž nabídnutou šancí nepohrdl. Uběhly tři minuty a v Budvar aréně pomalu začaly běhat mexické vlny. Byl k nim totiž další důvod. Marek Vaniš krásnou střelou do šibenice hostující svatyně zvýšil vedení Motoru už na 4:1 a domácí se začali hokejem bavit. Drobné komplikace pro Rosolovu partu mohly nastat při dalším více jak minutovém dvojnásobném oslabení, ale i to Jihočeši zvládli. Závěr duelu ještě mohla divákům zpestřit férová bitka Suchánka s Vlachem. Oba kohouti už měli dole rukavice i přilby, ale rozhodčí vzájemnou potyčku nepřipustili. Nicméně pak Semrád s Nikem si ještě stihli vyměnit pár pěstních pozdravů a diváci si přeci jen přišli na své. Motor tak nakonec porazil Benátky 4:1.

Ohlasy trenérů

Petr Rosol (České Budějovice): Začali jsme dobře a měli tlak, bohužel se nám ale podařilo vstřelit jediný gól. V poslední minutě druhé třetiny hosté dali kontaktní branku, díky zvládnuté závěrečné dvacetiminutovce jsme jim však odskočili a zaslouženě vyhráli. Kůdela měl dneska výborné zákroky, inkasoval pouze střelou z voleje v oslabení. A závěrečné potyčky? To se v hokeji občas stane. Žádné zákeřné fauly tomu nepředcházely.

Vladimír Čermák (Benátky nad Jizerou): Věděli jsme, že to bude těžký zápas. Začátek tomu také nasvědčoval, když na nás domácí nastoupili a měli několik šancí. Pak se ale hra díky vyloučení vyrovnala a od desáté minuty jsme jim byli rovnocenným soupeřem. Špatná produktivita, která nás provází v posledních zápasech, se bohužel opět projevila. Když hrajeme dvakrát pět na tři a neskórujeme, tak si nezasloužíme vyhrát.

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.