7. 11. 2014 | Tomáš Nejedlo

Proti nováčkovi z Prostějova doma už od půl páté

Od minulého nepovedeného domácího utkání s Havířovem utekl týden a je tu další boj o mistrovské prvoligové body. Ty Benátečtí v Českých Budějovicích ve středu nevylovili, a tak musejí bezpodmínečně zabrat právě nyní – proti nováčkovi soutěže z Prostějova. Jestřábi se v prvoligové historii v Benátkách představí vůbec poprvé a věřme, že domácí zaberou a soupeři žádný bod nepřenechají. Celek z Hané z důvodu nepříznivých výsledků a aktuálně předposledního postavení v tabulce učinil změnu trenéra. Tomáše Sršně nahradil dosavadní asistent Petr Zachar a Jestřábi si tak od tohoto kroku slibují zlepšení. Prostějovští v minulém kole doma těsně podlehli Mostu, avšak k Jizeře nepřijedou rozhodně odevzdaní. Utkání bude na benáteckém zimním stadionu sehráno v sobotu 8. listopadu se začátkem 16:30 hodin a průběh utkání nabídne rovněž tradiční on-line přenos!

Představujeme soupeře - LHK Jestřábi Prostějov

Už první letošní vzájemné utkání na prostějovském bylo s puncem malé premiéry. Celky Benátek a LHK Jestřábi Prostějov se totiž v prvoligové historii proti sobě nestřetly. Zatímco Benátky v sezóně 2007/2008 totiž slavily postup do 1. ligy, Prostějov se po této sezóně s účastí v druhé nejvyšší hokejové soutěži na dalších šest let rozloučil. Až teprve loni po úspěšné baráži se z 2. ligy probojoval zpět.

Oprávněnost návratu však prozatím prostějovští Jestřábi v letošní sezóně svými výsledky nepotvrzují a ukazuje se zatím, že rozdíl mezi druhou a první ligou určitě je. Nováčkovskou daň odnesl i trenér Tomáš Sršeň, bývalá vsetínská opora. Jeho místo hlavního kouče nově zaujal dosavadní asistent Petr Zachar, jemuž na střídačce vypomáhá někdejší reprezentační zadák a dlouholetý obránce Sparty Jiří Vykoukal.

V úvodu sezóny se Jestřábi prezentovali vlažnými výkony a na první body si museli počkat až do čtvrtého kola. V následujících čtyřech zápasech se ve třech případech rozhodovalo až po základní hrací době. Z těchto duelů Prostějov uloupil po pěti bodech, a opustil tak chvost tabulky. Valné výsledky však nepokračovaly ani poté.

Mezi brankáři se zatím střídá dvojice Juraj Šimboch a Ondřej Kocián. Prvně jmenovaný je jedničkou týmu, a protože se gólmani nemohou spolehnout na skálopevnou obranu před sebou, jejich průměr obdržených branek se pohybuje nad číslem tři.

Nejproduktivnějším zadákem je s jedenácti body David Roupec. Druhým v produktivitě je slovenský bek Karol Korím. Zcela novou posilou zadních řad je Patrik Husák. Naopak ostřílený Lubomír Vosátko si musel po deseti odehraných zápasech nedobrovolně sbalit kufry.

Zajímavé je, že Roupec je vůbec prvním v produktivitě. Nejvíce bodů z útočníků totiž posbírala dvojice Kajaba a Indra, shodně po devíti. Přísun bodů by měla zajišťovat i čtveřice Meidl, Kubica, Stejskal nebo také jednačtyřicetiletý veterán Černý. Více se očekává i od dalšího zkušeného Lukáše Duby nebo jeho jmenovce Luňáka.

Další články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!