9. 11. 2014 | Martina Válková

Třízápasový týdenní příděl načnou Benátky v Litoměřicích

Po povinném bodovém zisku s Prostějovem se Benátečtí připravují na dalšího soupeře. Těžký oříšek v podobě HC Stadionu Litoměřice čeká Benátecké v pondělí v Kalich areně. Od 18:00 hodin se utkají s celkem, který v letošní sezóně na domácím ledě takřka nezná slitování. Stadion doma podlehl pouze dvakrát, a to s houževnatou Třebíčí a našlapaným Chomutovem. Přivezou si Benátky domů z Litoměřic nějaký bodový skalp? Nebo bude v bráně, stejně jako v posledním vzájemném zápase, kralovat s příznačným jménem Král gólman domácích? Rozhřešení vám přinese online textový přenos!

Představujeme soupeře - HC Stadion Litoměřice

Vstup Litoměřic do letošní sezóny byl jako na houpačce. Až do devátého kola se z železnou pravidelností Litoměřičtí střídali na postu vítěze a poraženého. Pak ale nastartovali svůj motor a vezli se převážně na vítězné vlně, s výjimkou 15.-17. kola, kdy zaznamenali třízápasové zaváhání. Jinak velice slušné výsledky a téměř pravidelný bodový přísun vyneslo Litoměřicím 40 bodů a 5. příčku. Benátečtí se s 28 body oproti tomu po posledním zápase usadili o pět příček níž, na pozici desáté, tedy poslední postupové.

Oba týmy v posledních zápasech ukončily sérii se shodným počtem utkání, ale opačného charakteru; Zatímco Benátky si po čtyřech prohrách konečně připsaly vítězství, Litoměřice musely skousnout těsnou prohru na ledě Mostu. Tam se totiž střelecky prosadily pouze jednou a podlehli výsledkem 1:2.

O tom, že s jedním gólem se těžko vyhrává, vědí své i Benátečtí. Zejména v minulých zápasech vyjma toho posledního se totiž produktivně trápili. Přítrž mizerné koncovce učinili až v sobotním zápase s Prostějovem, kdy soupeři nasázeli slibné čtyři branky. A že už bylo na čase! Jejich střelecký průměr z předchozích osmi klání totiž zamrzl na pouhé jediné brance za zápas. Klíčem k úspěchu byly tři využité početní výhody, které Benátečtí konečně nenechali ležet ladem.

Litoměřičtí představují nelehkého soupeře s vyrovnaným kádrem a nebezpečným útokem, který v utkání dokáže svého soupeře notně potrápit a vstřelit rozhodující rány. Zatímco z Benáteckých se přes hranici jedenácti bodů přehoupl pouze kapitán Josef Skořepa, v Litoměřicích tuto metu pokořilo hned sedm hráčů. S 28 body tomuto septetu vévodí Jaroslav Kalla, kterému patří pozice nejlepšího nahrávače v 1. lize. Přes dvacet bodů taktéž nasbíral i Vítězslav Bílek, konkrétně dvacet tři. Opomenout však nemůžeme ani borce, jakými jsou Jiří Rys, David Švagrovský, Martin Novák či Adam Chlapík. Tři posledně jmenovaní se vlastně podíleli na porážce Benátek z desátého kola v jejich domácím prostředí.

Velkou oporou Kališníků je bezpochyby i gólman Tomáš Král, jehož úspěšnost zákroků se pohybuje okolo 94 %. Král opanoval i poslední vzájemný zápas s Benátkami, když pálil vyložené šance Benáteckých jednu po druhé. Za svůj um předvedený v bráně si tedy po právu připsal vychytanou nulu.

Benátky se však mohou pyšnit hned tříčlenným solidním brankářským arsenálem, jehož tahounem je s 11 zápasy na kontě a úspěšností 94,20 % sparťanská trojka Jan Lukáš. Následuje mladý talent Vítek Vaněček a ostřílený Marek Schwarz se zkušenostmi ze zámoří. Ten ale svou brankářskou pohodu v Benátkách zatím spíše hledá.

Otazník visí právě nad mužem, který by v pondělním zápase měl za Benátecké obléknout brankářskou výstroj. Vítek Vaněček se totiž vrací z Přerova z Turnaje čtyř zemí a není jisté, zda bude připraven do utkání nastoupit. Po několika zápasové odmlce by se tedy před benáteckou klec mohl postavit Jan Lukáš. Co však jisté je, že se Benátečtí budou muset obejít bez řady libereckých posil. Ty si pravděpodobně Bílí Tygři z Liberce po reprezentační pauze chýlící se ke konci stáhnou zpět.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!