25. 11. 2014 | Martina Válková

Derby v hokejové kolébce: Rozjeté Kladno vyzve Benátky

Po vydřené výhře nad oslabeným Salithem Šumperk čeká Benátecké opravdová výzva. Na domácím ledě je ve středu 26.11. od 18:00 hodin premiérově přivítají kladenští Rytíři, již v posledních zápasech na cestě za návratem do Extraligy zařadili nejvyšší možný rychlostní stupeň. Jejich soupiska se v poslední době rozšířila o řadu kvalitních borců včetně gólmana Jana Lukáše. Ten se do místa působiště tradiční hokejové bašty přesunul právě z Benátek. Návrat do mateřského klubu navíc ohlásila někdejší hvězda NHL Tomáš Kaberle, která by se do tréninkového procesu měla zapojit již ve středu. Zda také nastoupí do utkání proti Benátkám, zjistíte v tradičním online textovém přenosu!

Představujeme soupeře - Rytíři Kladno

28. kolo I. hokejové ligy nabízí příznivcům středočeského hokeje a nejen jim opravdovou lahůdku v podobě regionálního derby Kladna s Benátkami. Ty z posledních pěti kol vydolovaly jedenáct bodů a zdá se, že začínají žhavit svůj motor v cestě za předkolem play-off. Zatímco Benátky se teprve rozjíždějí, Kladno se navzdory vlažnému projevu v úvodu soutěže nyní žene plnou parou vpřed. V předchozích deseti utkáních totiž podlehlo soupeři pouze dvakrát. Poslední dva domácí zápasy se navíc nesly v duchu gólové exhibice. Nárůst střeleckého apetitu Rytíři zaznamenali v sobotu v rámci 27. kola proti Mostu, kde skórovali hned devětkrát. Střelecký boom pokračoval i v pondělí v dohrávce 19. kola v Prostějově, kde Kladenští Jestřábům uštědřili prohru 7:1. Kladno tak v předešlých dvou utkáních vsítilo tolik branek, kolik benátečtí hráči v uplynulých devíti kolech!

Vzájemná bilance

120-egg.jpg

Kladno znovu posílilo

Před několika málo dny by jméno Jana Lukáše figurovalo ještě na soupisce Benátek. Teď však tento nadějný mladík zdobí brankářské statistiky Kladenských. Benátkám záda kryje osmnáctiletý talent Vaněček, od jehož výkonů se mužstvo zejména v posledních zápasech mohlo odrazit. Jasně mluví průměr 1,5 branky na zápas z uplynulých čtyř klání, kde Vaněček čelil kanonádě těžkých soupeřů, jakými jsou Jihlava či Třebíč. Těžké bude však skórovat i proti Lukášovi, jenž se letos ukazuje ve famózním světle. Ostatně svými slovy to potvrdil i Vít Jonák „Honza je jeden z nejlepších gólmanů, které jsem dosud ve své kariéře potkal,“ uvedl na adresu sparťanské trojky.

120-egg.jpg Rytíři však neposílili jen na brankářském postu; k týmu se přidal i někdejší mistr světa Jan Hlaváč, ze Znojma byl uvolněn Tomáš Klouček a do sestavy se též vměstnal bývalý benátecký obránce Jan Jaroměřský. Minimálně do konce sezóny bude dres Kladenských oblékat i odchovanec Tomáš Kaberle, jemuž se nevydařil návrat do NHL. Zkušenosti ze zámořské nejvyšší soutěže tak rázem mezi Kladenskými mají hned čtyři borci: kromě Kaberleho a Tenkráta také Klouček a Hlaváč. Jména jako Dragoun, Hořava, Pitule, Rudovský či Růžička sice tak zvučná nejsou, ale bezpochyby spoluvytváří pevné kladenské základy, na kterých klub své úspěchy staví.

Stejně jako visí otazník nad Kaberleho účastí ve středečním klání, visí i otazník i nad konečnou podobou benátecké soupisky. Benátečtí se v předešlém utkání museli obejít bez Jána Nika a Lukáše Krejčíka, již ze zdravotních důvodů duel se Šumperkem vynechali. „Na tréninku nebyli, uvidí se ve středu,“ uvedl asistent trenéra Čermák. Kromě toho Benátky také čekají na úsudek vedení svého extraligového partnera z Liberce. O tom, kteří hráči balancující na hraně Extraligy a první ligy se ve středu podívají do Kladna, bude jasné tedy také až v den zápasu.

Sestavy z minulého utkání:

120-egg.jpg

Soupeř v číslech

Při pohledu na následující tabulku je patrný rozdíl především ve dvou klíčových disciplínách: produktivitě a využívání přesilovek. V těch jsou Rytíři před Benáteckými o několik kroků napřed a i v celkové tabulce zaujímají v obou těchto oborech shodně druhou příčku. Lepší je už jen ČEZ Motor České Budějovice. 120-egg.jpg

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.