24. 2. 2007 | Mirek Ondra

Benátky nadělily Strakonicím 11 branek

43., sobota 24. 2. 2007
Strakonice - Benátky n.J. STR - BEN

B e n á t k y n a d J i z e r o u - Benátky ukázaly Strakonicím jak se bojuje o pozice do play-off. Po jednoznačném souboji si připsaly výhru 11:0 a upevnily si tak třetí pozici v lize. Byla to vůbec nejvyšší výhra v letošním ročníku ligy. Strakonice se nezmohly na jakýkoliv kontr a zaslouženě vysoko prohrály. Vydařený zápas zaznamenal David Oulík. Který dal dva góly a na další nahrál. Přesvědčivý výkon může být pro Benátky povzbuzením do následujícího dvojutkání s Táborem. V něm se rozhodne z jaké pozice zaútočí Středočeši do závěrečné play-off.

Benátky n.J.: Barek (40. Hanousek) - Beránek, Vrzal - Štrach, Kaulfus - Klaban, Gajda - Klouček - Kocman, Zajíček, Mařík - Jaroš, Skořepa, L. Krupka - M. Krupka, Jakeš, Kristek - Oulík, Kadeřábek J.
Branky a nahrávky: 15. Beránek (Vrzal, Zajíček), 15. Skořepa (Krupka), 19. Oulík (Jakeš), 22. Mařík (Beránek), 28. Skořepa (Krupka), 36. Mácha (Skořepa), 39. Krupka (Štrach), 40. Kristek (Jakeš), 47. Oulík (J. Kadeřábek), 54. Krupka (Gajda, Strach), 59. Kadeřábek (Oulík). Rozhodčí: R.Svoboda - Brejcha, Jelínek. Vyloučení: . Využití: . V oslabení: . Diváci: 200. Střely na branku: . Průběh utkání: 0:3 / 0:8 / 0:11.

Komentář

V utkáním byli hosté jednoznační favorité a tuto úlohu beze zbytku naplnili.

Benátky v úvodní desetiminutovce přečkaly dvojnásobné oslabení, což jim jistě dodalo sebevědomí. Domácí brankář Filip Svoboda držel čisté konto až do 15. minuty. Milan Vrzal adresoval přesnou přihrávku na Milana Beránka a ten z prostoru mezi kruhy propálil vše co mu stálo v cestě. Další benátecký gól na sebe nenechal dlouho čekat. Ještě v téže minutě se trefil Josef Skořepa. Minutu před koncem první třetiny zavezl puk za soupeřovu bránu Jiří Jakeš, zpětnou přihrávkou našel nekrytého Davida Oulíka a ten nedal Svobodovi šanci. Do šaten se tak šlo za stavu 3:0.

V druhém dějství museli Strakonice otevřít hru, pokud chtěli se zápasem ještě něco udělat. To se jim ovšem nevydařilo. V čase 21:08 rozvlnil síť za zády strakonického brankáře Martin Mařík. Do přestávky se trefili postupně Josef Skořepa, Ondřej Mácha, Lukáš Krupka a Jiří Kristek. Dali tak výsledku jednoznačnou podobu 8:0. Zápas tak byl před třetí třetinou prakticky rozhodnut.

Přesto Benátečtí pouze nedohrávali, ač tomu nasvědčovalo například střídání na pozici brankářů. Nadále útočili a snažili se vyplnit desetigólové přání hrstky hostujících fanoušků. Druhou branku v zápase si připsal v čase 46:40 David Oulík po asistenci Jana Kadeřábka a v 54. minutě zkompletoval "desítku" Martin Krupka. Jedenáctou branku vstřelil po přihrávce Davida Oulíka Jan Kadeřábek.

Dvouciferné výsledky nejsou v podání Benátek příliš časté. Poslední podobná výhra se datuje do 1.2.2006 proti Žďáru (10:1). V listopadu 2002 porazily Benátky Český Krumlov 10:2.

Benátky byly v zápase o třídu lepší. Velmi dobrý výkon, ač byl střídán, předvedl Martin Barek a po zásluze si připsal svou čtvrtou nulu v sezóně. V pondělí a ve středu čeká benátecké hokejisty dvojutkání s Táborem. V něm se rozhodne, z jaké výchozí pozice vstoupí Benátky do play-off. Jsou stále ve hře o druhé místo. To za předpokladu, že oba zápasy s Táborem vyhrají a Chrudim nebude ve středu bodovat v Jindřichově Hradci.

Ohlasy trenérů

Aleš Vladyka (asistent trenéra Benátek):"Sice se nám nepovedlo prvních několik minut, které byly trochu ovlivněné zbytečnými vyloučeními. Přežili jsme například oslabení 3 na 5. Po dvou rychlých gólech bylo po utkání. Bylo dobré, že i za rozhodnutého stavu jsem dokázali přidávat branky, což nám ale umožnil již odevzdaný soupeř. Měli jsem trochu obavy z úmyslného zranění ze strany Strakonic, několik dost nešetrných zákroků tam bylo, ale díky rozhodčímu bylo vše trestáno, utkání odnesl bolestivým zraněním Lukáš Krupka."

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.