13. 1. 2015 | Martina Nová

Musíme hrát celých šedesát minut, bědoval mostecký Petr Přeučil

Šestým vítězstvím v řadě na domácím ledě potěšili hokejisté Benátek své fanoušky, když zdolali Most 6:2. I přes poměrně jasný výsledek byl herní projev obou soupeřů velmi vyrovnaný. „Myslím, že to nebylo vůbec jednoduché utkání, vstoupili jsme do něj sice dobře, ale ve druhé třetině jsme přestali hrát naši hru a soupeř to potrestal a dal nám dva góly,“ říká benátský obránce Michal Plutnar. Třetí třetina však přinesla svěží vítr od Jizery, který odvanul zbytky kouzla mosteckého gólmana Soukupa, když v závěrečném dějství čtyřikrát inkasoval. „Chytal dobře a za ty góly nemohl. My jsme ho tam v tom nechali,“ zpytoval svědomí hostující Petr Přeučil.
Po první třetině se domácí radovali z dvoubrankového vedení, avšak do druhé části zápasu hosté nastoupili s odhodláním, které i zužitkovali a vyrovnali. „Řekli jsme si, že musíme zabrat, zkusit vyrovnat a to se nám povedlo,“ říká mostecký útočník, který ovšem vzápětí sklesle dodává:“Třetí třetinu jsme prostě nezvládli a takhle to skončilo.“ S vyrovnávacím gólem do kabiny Mostu pochopitelně Benátčané spokojeni nebyli, což potvrdil mladý benátecký bek. „V kabině jsme si řekli, že takhle to hrát nejde, že musíme zase znova začít předvádět naší hru a jsem rád, že to dopadlo tak, jak to dopadlo.“

Klíčovým momentem utkání tak byla třetí třetina, ve které padlo tolik gólů, kolik v prvních dvou dvacetiminutovkách, avšak všechny z holí benáteckých hráčů. „Myslím si, že Most chtěl moc vyhrát a začali nesmyslně útočit,“ poznamenává Plutnar a Petr Přeučil nepopíral, že touha po výhře byla veliká. „Do třetí třetiny jsme vstoupili tak, že jsme si mysleli, že to otočíme, ale opak byl pravdou. Benátky nás přehrály ve všem,“ a velmi ho mrzelo, že brankáři Soukupovi více nepomohli. „Je to blbé vůči němu, že jsme ho tam v tom nechali a je to škoda. Musíme hrát celých šedesát minut,“ přibližuje potenciální lék na mosteckou hru.

Hra domácích se ve třetí třetině oproti druhé zvedla a jejich výkon podpořilo i ubráněné oslabení tří proti pěti a využití dvojnásobné početní výhody. „Dali jsme rychlý gól, pak tam naši útočníci chodili parádně, vytvořili jsme si nějaké šance, nějaké fauly, potrestali jsme přesilovku 5 na 3 a to si myslím, že byl ten zlomový bod. V tu chvíli bylo po zápase,“ přibližuje závěr utkání ze svého pohledu Plutnar,který byl na ledě jak při již zmíněném oslabení, tak i následné přesilové hře.

Benátky mají za sebou sérii čtyř venkovních utkání, ze kterých si přivezly pět bodů díky výhrám v Havlíčkově Brodě a v Kladně. „Určitě je to dobré, ale není to perfektní. Samozřejmě jsme chtěli brát všechny body, ale jelikož to byli všechno těžcí soupeři, myslím si, že jsme spokojení. Vždycky je, co zlepšovat, takže určitě se o tom bavíme, že musíme přidat a že musíme do dalšího zápasu vstoupit vždycky na 120 procent,“ říká Plutnar.

I zásluhou defenzivní i ofenzivní hry Michala Plutnara se Benátky nad Jizerou drží v desítce. Také jeho čekají kromě domácích zápasů velmi těžká utkání na venkovních hřištích. Nejbližšími soupeři budou středeční Chomutov, sobotní Ústí nad Labem a blížící se České Budějovice. „Určitě to bude velice těžké, protože nás nyní čeká ta lepší polovina tabulky, ale já si myslím, že není nemožné vyhrávat. Už jsme dokázali v letošní sezoně mnohokrát, že dokážeme hrát úplně s kýmkoliv a když do toho zápasu nastoupíme na 200 % a zvládneme to celých šedesát minut, tak si myslím, že budeme úspěšní,“ dodává plný pozitivní energie benátský obránce, jenž si připsal v utkání asistenci u pátého gólu, který byl součástí hattricku Víta Jonáka.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!