27. 1. 2015 | Martina Válková

Můj gól na 2:1? Totálně náhodný, usmíval se dvojnásobný střelec Skořepa

Zatímco se oslabený kádr Benáteckých v sobotu rval o body v Budějovicích, „Skořice“ doma také sváděl souboj, ale s nemocí. Den před tím ho totiž nepříjemně zaskočila chřipka. Říkal jsem, že to vyležím, že bych v pondělí už chtěl hrát.“ A jak řekl, tak také udělal. Přes víkend se Skořepa dal jakž takž do kupy a v pondělním zápase s Prostějovem oslavil svůj mini comeback dvěma trefami a asistencí k tomu.

Nejen Skořepovy góly ale byly doprovázeny velmi vyrovnaným bojem obou celků. Prostějov se z předešlých jednoznačných proher poučil a do Benátek přijel jako vyměněný. „Dneska, si myslím, byli polovinu zápasu lepší. Kdyby nám tam dali tři góly, tak by se nikdo nedivil, kýval uznale hlavou Skořepa a vzápětí přiznal: „Největší potíže nám dělalo jejich napadání. Napadali ve třech a my jsme si s tím nějak nemohli poradit.“

V těchto krušných chvílích tu ale za zády Benáteckých stál jistý Vaněček, jenž se výrazně podílel na tom, že řada prostějovských šancí zůstala neproměněna. Pochvalně se o Vaněčkovi ve svém povídání zmínil i Skořepa: „Vaňous moc dobře zachytal a my dali důležité góly.“

Autorem dvou z nich byl právě i sám Skořepa, který ve 21. minutě poslal Benátecké do opětovného vedení přinejmenším velmi kuriózní trefou. „Byl to totálně náhodný gól. Zkusil jsem vystřelit a brankář si to tam srazil, popisoval svou branku z nulového úhlu benátecký borec s číslem 81.

I třetí a vítězná trefa byla z dílny jednoho z Josefů. Autorství si tentokrát již podruhé připsal ten o třináct let mladší - Mikyska. Ani Skořepa však při této přesilovkové akci z 36. minuty nevyšel naprázdno a stejně jako Michal Plutnar, i on si připsal k dobru asistenci.

Své individuální bodové konto zápasu Skořepa uzavřel až trefou necelých šest minut před koncem utkání, kdy spolu s Miškovským a Špačkem předvedl přesilovkovou kombinaci jak z učebnice a zvýšil na nadějných 4:2. „Druhý gól padl z nacvičené situace. Ráno jsme to zrovna zkoušeli, tak nám to vyšlo,“ pochvaloval si.

Spolu s ostatními spoluhráči mohl spokojenosti ještě donedávna benátecký kapitán dát zelenou o chvíli později. V závěrečné minutě totiž Špaček Jestřábům udělal čáru přes rozpočet definitivně, když kotouč zametl do prázdné. V tu chvíli už Benátečtí třímali v rukou tři body a zároveň i stvrzenku, že na cestě za předkolem splnili další důležitý úkol.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.