2. 2. 2015 | Martina Válková

Poslední výjezd základní části zavede Benátecké do Třebíče

Na led náročného, ale v této sezóně oblíbeného soupeře zamíří Benátečtí ve svém předposledním klání základní části. V Mann + Hummel aréně Černého svěřenci od 17:30 hodin skříží hokejky s SK Horáckou Slavií Třebíč, proti které v tomto ročníku ještě neprohráli a ztratili zatím pouhé dva body. Zvítězí Benátčané i ve čtvrtém vzájemném utkání, aby se před předkolem dostali do co nejlepšího rozpoložení? Nenechte si ujít průběh zápasu a jak si Benátečtí v souboji s Bílými Hvězdami, které v posledních dnech ochromila chřipka, povedou, sledujte prostřednictvím textového online přenosu!

Představujeme soupeře - SK Horácká Slavia Třebíč

Třebíčští se slušným náskokem devíti bodů před šestými Litoměřicemi v klidu hájí pátou pozici a jistá účast ve čtvrtfinále je nemine. Přesto by Bílé Hvězdy ještě v posledních dvou utkáních jistě vzali za vděk výhrou, kterých se v posledních pěti kláních dočkaly jen dvakrát, a to venku proti poslednímu Havlíčkovu Brodu a ve 49. kole doma s Kadaní. Motivaci mají navíc o to větší, že Benátky letos ještě neudolaly. Nejblíže tomu byly ve 25. kole na domácím ledě, kde ještě necelých šest minut před koncem díky sporné trefě Rašky vedly 1:0. Srovnat ale v 55. minutě dokázal Petr Kolmann a v samostatných nájezdech zaúřadoval nadějný střelec Mikyska, Třebíč tak brala jen bod.

Kromě motivace by neměly v zápase s Horáckou Slavii chybět ani napětí a náboj, jež byly předchozích utkáních nedílnou součástí. Ať už vezmeme v potaz vypjatou situaci kolem úvodní branky Třebíče ve 25. kole, kdy si trenér Čermák šel spravedlnost vymoct na brankovém rozhodčím či zákrok Dominika Hrníčka na Václava Čejku z posledního vzájemného klání, kdy Třebíčští s následnou žádostí o dodatečné potrestání Hrníčka u ČSLH neuspěli.

Soupeř v číslech

Posledních pět utkání soupeře

Havl. Brod - Třebíč 2:4
Třebíč - Šumperk 3:5
Kladno - Třebíč 4:2
Třebíč - Kadaň 3:1
Most - Třebíč 2:1

Letošní vzájemná bilance

12. kolo: Benátky - Třebíč 2:1
30. Plutnar (Niko, Dlouhý), 37. Maďar (Bittner, Mikyska) - 13. Pekr.

25. kolo: Třebíč - Benátky 1:2sn
49. Raška (Paták) – 55. Kolmann, rozh. náj. Mikyska.

38. kolo: Benátky - Třebíč 2:1pp
16. Dlouhý (Mikyska, Kolmann), 64. Dlouhý (Kica) – 37. Pekr (Řípa, Bartoň).

Sestavy obou celků v posledním utkání

HC Benátky nad Jizerou
Jelínek – Ulrych, Jandejsek, Pabiška, Niko, Plutnar, Pálek, Říha, Havlín – Špaček, Skořepa, Miškovský – Víšek, Plodek, Kalfiřt – Jonák, Mikyska, Král – Bittner, Vařecha, Ordoš.

SK Horácká Slavia Třebíč
Horčička – Jaroš, Bartoň, Šaur, Zdráhal – Wasserbauer, Dolníček, Havel – Řípa, Raška, Čuřík – Čech, Juráň, Paták – Kadela, Roupec.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!