4. 2. 2015 | Martina Nová

Že jsme dali šest gólů, to je jen plus, hodnotí zápas s Rebelem Mikyska

Vítězstvím za tři body si Benátečtí upevnili deváté místo v tabulce a čekají je Litoměřice. Velkou zásluhu na tom má i útočník Josef Mikyska, který si proti Havlíčkovu Brodu připsal jeden gól a dvě asistence. „Cítím se teďka v pohodě a jsem rád, že to tam padá a že to pomůže týmu,“ říká nejproduktivnější hokejista Benátek. Po delší pauze, která byla zapříčiněna zraněním, se vrátil do zápasového tempa Petr Kolmann, jenž asistoval u dvou branek a jednu sám dal za pomoci právě Mikysky. „Tam to Míca zatáhl dobře do třetiny, já jsem to načasoval z modrý, našel mě samotného před bránou a už jsem to dával skoro do prázdné brány,“přibližuje gólový moment ze začátku druhé třetiny.

Utkání zahájili domácí velmi dobře, když již ve druhé minutě skóroval Zdeněk Král s asistencemi Mikysky a Kolmanna. „Věděli jsme, že Brod bude chtít vyhrát, protože hrají o body do baráže, ale my jsme hráli od začátku to, co jsme chtěli. Že jsme dali šest gólů, je jen plus. Pomohlo nám to,“přibližuje své pocity Mikyska z pohledu útočníka. A jak to hodnotí obránce Kolmann? „Tak dnešní utkání, nevím no. Nepřišlo mi to jako příliš náročný zápas, od začátku jsme vedli, po první třetině 2:0. Myslím si, že když jsme dali gól na 3:0, od té doby jsme to už kontrolovali a bylo po zápase.“

I proti Havlíčkovu Brodu se ukázala skvělá souhra třetí formace. „Ve všem jsou moji spoluhráči skvělí, jak Johnny tak Kolmi, skvěle si tam najel. Zdenda Král, co přišel z juniorky, teď hraje s námi, dobře nás doplňuje. Je to perfektní,“chválí své spoluhráče mladý talent v útoku.

Petr Kolmann opět vyjel na led a ihned se zapsal do statistik, se svým výkonem ale spokojený nebyl. „Abych pravdu řekl, dneska to nebyl až takový zápas, abych se dostal úplně do tempa, uvidíme v předkole, ale ještě to není úplně ono a nemám ze svého výkonu zase nějak extra dobrý pocit,“nešetřil kritikou.

Jednou z opor byl také ve své premiéře v benáteckém dresu brankář Tomáš Fučík, který přišel do klubu u řeky Jizery z týmu Karlových Varů, kde chytal v Mládežnické hokejové lize (MHL), která se skládá především z ruských týmů. „Tak Fuča přišel z Varů, z Ruska, a jenom dobře, že si zachytal zápas, protože, co jsem slyšel od kluků, tak spousta z nich ještě nemají kde hrát, nebo hrají v druhých ligách, takže pro něj je to jenom dobře a ukázal, že je dobrý gólman,“chválil svého nového spoluhráče Mikyska.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!