5. 2. 2015 | Martina Nová

Parta je fakt výborná, říká nová brankářská posila Tomáš Fučík

Letošní sezonu mladý talent s maskou zahájil ve „Vlčí smečce“ neboli juniorce Karlových Varů, která byla součástí MHL, juniorské soutěže KHL. Avšak ne zapříčiněním samotných hráčů, kteří si vedli opravdu skvěle, ze 42 utkání si připsali 90 bodů a figurovali v horních patrech tabulky západní konference, museli v lize skončit. „No tak určitě to nebylo nic příjemného, obzvlášť v téhle fázi sezony, kdy každý už má tým nějak udělaný a volných míst, kam se dostat, moc není,“ přibližuje své pocity z této situace gólman Fučík, který pomohl v zápase proti Havlíčkovu Brodu Benátkám ke třem bodům, když pouze jedinkrát inkasoval.

Jak hodnotíš svoji premiéru v benáteckém dresu?
No, tak já si myslím, že mně vlastně celý tým dost pomohl. Myslím si, že jsme celý zápas diktovali hru a že jsme zaslouženě vyhráli. Dali nám gól ve třetí třetině deset minut před koncem, ale já jsem spokojený. Musím říct, že jsem ani nečekal, že to takhle dopadne, že budu chytat, a jsem za to rád.

Co zapříčilo, že jsi neudržel čisté konto? Měl jsi zakrytý výhled?
To byla z mého pohledu hrozně čitelná situace. Já jsem tam na kluky ještě řval, vlastně, bylo to rovnou z buly, čistě vyhrané buly na útočníka a ten střílel z voleje, já jsem na toho útočníka upozorňoval, ale prostě kluci z Brodu to udělali velice dobře a měl jsem zakrytý výhled, takže jsem nic neviděl.

Zvonila ti tam i dvakrát tyčka, takže i štěstíčko trochu pomohlo?
Určitě, hlavně v té druhé třetině, kdy ta tyč byla fakt přesná a bylo to trošku moje zaváhání, ale jinak si myslím, že jsem se celý zápas cítil v pohodě a hlavně jsem si to chtěl užít a to se mně povedlo. Mám radost, že máme tři body a teď se budeme asi soustředit na předkolo, kde to nebude jednoduchý, ale chceme určitě postoupit do play-off.

Nemáš nějakou zdravotní újmu z toho kotrmelce, který jsi předvedl na děkovačce?
Ne, tak takových kotrmelců za tu dobu, co jsem byl i v mladších kategoriích, jsem udělal. Tak si myslím, že to bylo v pohodě. Vždycky si to vítězství, ať je jakékoliv, i když třeba to mohlo dneska vypadat z pohledu takový snazší, prostě já jsem zastánce toho, že každý vítězství se počítá a mělo by se patřičně užít. Já jsem rád, že mě tady tenhle zápas fanoušci takhle přijali, takže jsem spokojený.

Jak se ti zatím líbí v benátecké kabině?
Tak to mi úplně nahrává. Musím říct, že zatím jsem absolutně spokojený. Zatím podle toho, jak to vnímám já, jsem tady zatím necelý dva týdny a z kabiny to jde úplně cítit. Parta je fakt výborná a musím říct, že jsem byl až překvapený, jak mě přijali a jak to tady funguje. Věřím, že síla týmu může být právě v tomhle, že tým pracuje dobře i v kabině a nevidím tam žádný negativní vlivy.

Ty jsi přišel z týmu Karlových Varů, poté co jste museli skončit v MHL. Jaké byly pocity potom, když vám oznámili, že musíte skončit? Co jste si jako hráči říkali?
No, tak určitě to nebylo nic příjemného, obzvlášť v téhle fázi sezony, kdy každý už má tým nějak udělaný a volných míst, kam se dostat, moc není. Jsem strašně šťastný za to, že jsem tady dostal nabídku a mohl jsem sem přijít pomoc, doufám, že pomůžu. (úsměv) Jsem strašně rád, vlastně to vůbec nevypadalo dobře a vůbec jsem nečekal nějakou takovouhle nabídku. Musím opět říct, že jsem za to rád.

Jak bys ze svého pohledu srovnal hru v MHL a tady v 1. lize?
Tak tu MHL spíše hrají mnohem mladší kluci, ale jsou to, dá se říct, velice individuálně schopní hráči. Je to ale hokej, který je především o bruslení a ta myšlenka v tom ještě trošku zaostává. V té 1. lize je vidět, že ti zkušenější hráči už umí prodat svou zkušenost a myšlenka v tom je mnohem na vyšším levelu. Jinak si myslím, rychlostně ten hokej není až tak rozdílný pro mě jako pro brankáře, spíš se teď snažím soustředit hlavně na čtení té hry, která je, dá se říct, pro mě, z toho pohledu abych uspěl, důležitá.

A jaké máš cíle, sny do budoucna? Čeho bys chtěl dosáhnout?
Moc do budoucna nekoukám, ale na druhou stranu samozřejmě byl bych rád za nějaký úspěch, dejme tomu start v extralize nebo se chytnou v extraligovém týmu. Bůh ví, já nevím. I něco v zahraničí, klidně, ale nejsem ten typ, co bych měl v životě hokej jako, že v něm prostě musím uspět. Pořád jsem mladý kluk, může se stát cokoliv, ten sport je nevyzpytatelný. Jsem nohama na zemi a dávám tomu takový volný průběh. Nyní hokeji obětuju úplně všechno a uvidíme, jak to dopadne.

Děkuji za rozhovor a ať se daří!

Další články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!