17. 9. 2006 | Aleš Vladyka

Debakl 6. třídy, důležité vítězství „sedmiček“

Sobotní utkání v Ice Arena v pražských Letňanech nabídl souboj jednoho z nejlepších týmů celé ČR v kategorii 6. tříd, HC Letci Letňany proti benáteckým hokejistům a ti bohužel podle očekávaní utrpěli velký debakl. Reputaci pak benáteckému klubu zachránili hráči 7. třídy, kteří konečně k dobrému výkonu přidali také bodový zisk a uhájili zasloužené vítězství 3:2.
6. třída

HC Letci Letňany - HC Benátky nad Jizerou 17:0 (7:0, 7:0, 3:0)

Výsledky soupeře v předcházející dvou utkáních Žákovské ligy (17:2, 17:1) dávaly jasně tušit, jakým způsobem se utkání bude vyvíjet. Do utkání se benáteční hokejisté snažili vstoupit co nejaktivněji, ale branka hned ve 35. sekundě určila jasně ráz utkání. Když po první třetině utkání byl gólový účet až na číslovce 7, bylo všem jasné, že benátečtí hráči se budou snažit pouze zabránit velkému množství gólů v naší síti, co se jim povedlo bohužel jen částečně.

Celkově se skóre zastavilo na na hrozivých 17:0, ale hráčům v tomto případě nelze nic vyčítat, i když některým gólů se dalo samozřejmě zabránit, hráči letňanského klubu jsou však výkonostně o několik tříd před námi.

Za zmínku také stojí, že hráči soupeře v této kategorii minulé sezóně neztratili ve své soutěži ani bod a podobné výsledky s nimi uhrávaly také týmy jako Sparta, Slavie nebo BK Mladá Boleslav.

Sestava HC Benátky nad Jizerou: Boubal (20. Záhumenský) – Bukolský, Budáč, Klindera Hloška – Petrák, Murárik, Kuzďas, Carda, Menšík, Babiar. Trenéři: Aleš Vladyka, Radek Hrabák

7. třída

HC Letci Letňany - HC Benátky nad Jizerou 2:3 (0:2, 1:1, 1:0)

Výsledky vzájemných utkání z loňské sezóny (z pohledu HC Benátky nad Jizerou 2:4, 5:4, 4:5, 2:2) naznačovaly vyrovnané utkání, což se také potvrdilo. Hráči 7. třídy však pokračovali v dobrých výkonech, který se nakonec povedlo přetavit i v body, první v letošní sezóně.

V první třetině se trefili nejdříve přízemní střelou Dominik Zumr po přihrávce Bašuse a poté také půlminutu před koncem 1. třetiny Havlas. O dramatickou zápletku se postaral soupeř snížením na 2:1 hned v první minutě 2. třetiny, ale poté v 35. minutě vrátil dvoubrankové vedení benáteckým znovu Vojtěch Havlas s přispěním Jenčeka.

Ve třetí třetině se soupeř dostal pouze ke snížení na 3:2 a to zejména zásluhou výborného výkonu brankáře Jana Pobiše, který se v brance doslova překonával a výraznou měrou pomohl k premiérovému vítězství v soutěži.

Branky HC Benátky nad Jizerou: 8. Zumr (Bašus), 20. Havlas, 35. Havlas (Jenček) Sestava HC Benátky nad Jizerou: Pobiš – Keller, Soukenka, Koliha, Říha – Zumr, Bašus, Novotný, Kolman, Havlas, Jenček. Trenéři: Aleš Vladyka, Radek Hrabák

Další články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!