23. 2. 2015 | Martina Válková

Faulů se musíme vyvarovat, apeluje Adam Dlouhý

Jako na střelnici. Tak si museli připadat diváci, kteří přišli zhlédnout třetí čtvrtfinálovou bitvu mezi Benátkami a budějovickým Motorem. Ačkoliv první dvě třetiny zběsilou gólovou kanonádu nepřipomínaly, v té závěrečné se benátecký brankostroj dal do díla a převálcoval Motor poměrem 5:1. „Tento zápas byl důležitý. Vedeme 2:1, psychická výhoda je na naší straně. Oni v pondělí zase musí a když to neuhrajou, tak už to bude 3:1 a bude to pro ně hodně těžký,“ vytušil střelec vítězné branky Adam Dlouhý.

Kromě málo vídaných jedenácti gólů nedělní klání nabídlo i další ne příliš časté hokejové úkazy. Jedním z nich byla nepochybně dvě nařízená trestná střílení ve prospěch Benátek. „Nevidí se moc často, že by v jednom utkání byla dvě trestná střílení. Jsem rád, že jsme to proměnili. Protože kdybychom to nedali, tak by to asi taky vypadalo jinak,“ bylo jasné Adamu Dlouhému, který byl po Josefu Skořepovi druhým úspěšným samostatným nájezdníkem. „Měl jsem připravené dvě varianty a rozhodl jsem se pro tuhle. Tam se mi puk ještě postavil na hranu, takže jsem rád, že mi to nesjelo a trefil jsem to tam, kam jsem chtěl,“ komentoval okolnosti svého nájezdu z 54. minuty Dlouhý.

Oběma šťastně proměněným nájezdům a vlastně celé třetí pro Benátky nadmíru střelecky úspěšné třetině však předcházel zmar v podobě prostřední části. Tu Benátečtí prakticky celou odehráli v oslabení. Uděleno jim totiž bylo hned osm dvouminutových trestů. Svízelnou situaci ale Černého svěřenci ustáli a z množství přesilových her soupeře inkasovali pouze dvakrát. „Většina těch zákroků fauly byly, nechali jsme se unést. Některé ty fauly byly úplně zbytečné a vyplynuly z přemíry snahy. Jako třeba v útočném pásmu, když jsme hráli ve čtyřech. To si nemůžeme dovolit, faulovat v útočném pásmu,“ kroutil hlavou Dlouhý.

V dalších utkáních totiž Benátečtí nemůžou spoléhat na to, že budou mít dost sil na to, aby oslabení přečkali bez inkasované branky, nebo že snad Motor k početním výhodám bude přistupovat stejně laxně a většinu z nich promrhá. „My víme, že když se hraje pět na pět, jsme lepší, bruslivější, máme víc ze hry, ale těch faulů se musíme vyvarovat. To je přesně to, co oni chtějí, protože vědí, že máme mladý nezkušený tým a necháme se vyprovokovat. Oni pak jsou schopný v těch přesilovkách udeřit,“ zdvihl varovný prst směrem k nadcházejícím zápasům benátecký forvard.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!