23. 2. 2015 | Ladislav Vácha

Hned jsem věděl, co budu dělat, přiznává střelec Josef Skořepa

Benátečtí hokejisté vstoupili do třetího zápasu čtvrtfinálové série skvěle, ale České Budějovice se hlavně díky velkému počtu přesilovek ujaly ve druhé třetině vedení. Středočeši předvedli v závěrečném dějství neskutečnou kanonádu, když se trefili hned pětkrát, a slavili triumf 7:4. Důležitý vyrovnávací gól vstřelil jeden z lídrů týmu Josef Skořepa, který proměnil trestné střílení. „Ještě ale nemáme nic vyhraného,“ upozorňuje třiatřicetiletý útočník.
Bylo to divoké, nakonec padlo jedenáct gólů. Jak jste zápas viděl ze svého pohledu?
Byl to dost divoký zápas, ale to je play-off. Když jeden tým prohrává, tak to riskne a otevře hru. Zítra se ale začíná znovu za stavu 0:0, ještě nemáme nic vyhraného.

V play-off jste narazili nakonec na Motor. Vidíte výhodu v tom, že tím máte na všech utkáních zajištěnou skvělou atmosféru?
Právě proto jsme si Motor trochu přáli. Měli jsme malou šanci na to dostat se do první šestky, abychom s ním hráli rovnou, ale to se nám nepodařilo. Nakonec jsme ho ale dostali a je to pro nás možná lepší než Chomutov, protože Motor má výborné fanoušky.

První zápas série jste v Českých Budějovicích vyhráli. Myslíte si, že pro vás bylo předkolo play-off nakonec výhodou, protože jste byli oproti soupeři více rozehraní?
Určitě ano. Oni skoro čtrnáct dní nehráli a jenom trénovali, zatímco my jsme byli rozehraní. V tom prvním utkání to bylo trochu znát, ale dá se říct, že v tom druhém nás přejeli.

Co říkáte na druhou třetinu, v níž vám rozhodčí udělili šestnáct trestných minut? Asi vás to stálo dost sil…
Přímo já jsem se na led nedostal, ale klobouk dolů před tím, jak to kluci zvládli.

Vstřelil jste z trestného střílení velmi důležitý gól na 3:3. Věděl jste už předem, co uděláte, nebo jste čekal na pohyb gólmana?
Hned jsem věděl, co budu dělat. Každý hráč to má nějak nacvičené, ale mně se to letos povedlo asi poprvé.

Ve třetí třetině jste soupeři nasázeli neuvěřitelných pět gólů. Jaké jste dostali od trenérů během druhé přestávky pokyny?
Skoro celou druhou třetinu jsme hráli jen ve čtyřech, takže jsme si řekli, že tak už to dál nejde.

Hned v pondělí vás čeká další zápas. S čím do něj půjdete?
Sezona vrcholí, takže nikdo už teď nic nenatrénuje. Musíme hlavně dobře zregenerovat.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!