18. 9. 2015 | Martina Nová

Ve třetím domácím utkání sezóny Benátky hostí Most

Na hráče Benátek nad Jizerou čeká další soupeř na začátku nového ročníku WSM ligy. V sobotu jím bude Most, se kterým Benátčané změřili síly již během letní přípravy, oba celky si připsaly po jedné výhře. V loňské sezóně se hokejistům od Jizery podařilo zvítězit ve třech ze čtyř utkání v základní části s mosteckým protivníkem. Letos mají Benátky na svém kontě dvě domácí vítězství a dvě venkovní porážky, Most se radoval z výhry ve druhém kole, kdy doma deklasoval Šumperk 8:2. Od 17 hodin tak můžete tento souboj sledovat naživo na benátském stadionu nebo využít online textový přenos.

Momentálně Most okupuje své loňské umístění

Mosteckým se vstup do sezóny 2015/16 příliš nevyvedl. Zahájili ji prohrou 1:3 v Ústí nad Labem. Následovala však domácí osmi-gólová kanonáda proti Drakům ze Šumperka, jenže poté Most zavítal na led nováčkovského přerovského Zubra a slízl nadílku 1:4. Poslední zápas byl zatím nejvyrovnanější, co se týče výsledku, když na severozápad Čech zavítali kladenští Rytíři. Díky Smolkově trefě vstoupili do utkání lépe domácí, kterým ale jednogólový náskok smazal ještě v prvním dějství hostující Rudovský. Na začátku druhé třetiny se prosadil kladenský navrátilec Bílek, potom se v rozmezí 3 minut bodové naděje hostů zcela rozplynuly. Postupně se trefili Rytíři Zajíc, Gutwald a Machač, takže ve 29. minutě bylo skóre 5:1 pro Kladno. Na kladenskou střelbu ale zareagoval Kubinčák a zmírnil stav na 5:2. Ve třetí části se Most ještě pokoušel zvrátit blížící se prohru a zásluhou dvěma gólům Přeučila se ještě domácí museli bát o své vítězství. Konečný výsledek byl 5:4. Momentálně je tak sobotní soupeř Benátek na 12. místě se třemi body, Benátčané mají 5 bodů a 9. pozici.

Poslední vzájemné utkání - 1. 9. 2015, přípravný zápas

HC Benátky nad Jizerou – HC Most 3:2sn

Branky a nahrávky: 3. Miškovský, 36. Dlouhý (Čakajík), rozh. sam. náj. Jonák - 32. Havlíček (Kubinčák), 59. Havlíček (Smolka).

Sestava Benátek: Schwarz – Mrázek, Čermák, Jandejsek, Čakajík, Havlín, Artl, Havlín, Hubáček – Dlouhý, Jonák, Víšek – Hrníčko, Plodek, Špaček – Král, Volf, Ordoš – Matějček, Miškovský, Havlas.

Sestava Mostu: Petrásek (41. Mouček) – Šesták, Hora, Černý, Baránek, Grinn, Strejček, Bittner, Vaněk – Válek, Alinč, Mical – Kubinčák, Havlíček, Řehoř – Tauš, Přeučil, Smolka – Musil, Zdeněk, Procházka.

Poslední utkání obou týmů – 16. 9. 2015, 4. kolo WSM ligy 2015/16

SK Horácká Slavia Třebíč – HC Benátky nad Jizerou 2:1

Branky a nahrávky: 11. Raška (Přibyl, Šaur), 45. Zuzin (Niko) – 6. Ordoš (Plodek, Špaček).

Sestava Benátek: Schwarz – Čermák, Říha, Havlín, Čakajík, Kajínek, Kalina, Sobotka, Pabiška – Miškovský, Víšek, Černoch – Špaček, Plodek, Ordoš – Matějček, Hrníčko, Volek – Huňa, Volf, Paločko.

HC Most – HC Rytíři Kladno 4:5

Branky a nahrávky: 2. Smolka (Mical, Přeučil), 30. Kubinčák (Havlíček, Řehoř), 46. Přeučil (Havlíček), 50. Přeučil (Smolka, Kubinčák) – 16. Rudovský (Machač, Repe), 21. Bílek (Stach, Zajíc), 27. Zajíc (Stach), 28. Gutwald (Šilhavý, Strnad), 29. Machač (Kindl, Gutwald).

Sestava Mostu: Horák (29. Mouček) – Havelka, Zeman, Baránek, Černý, Strejček, Kokeš, Hora – Slavíček, Alinč, Zdeněk – Řehoř, Havlíček, Kubinčák – Přeučil, Smolka, Mical – Válek, Procházka

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.