6. 10. 2015 | Martina Nová

Ve středu do Benátek nad Jizerou zavítá nováček z Přerova

Nový ročník je v plném proudu a Benátčané se drží v krásných vysokých patrech tabulky. V minulém zápase se na severní Moravě patřičně rozstříleli a ukořistili tak tři cenné venkovní body. Ve středu 7. 10. od 17:30 budou Benátky hostit jednoho ze dvojice letošních nováčků – HC Zubr Přerov, který loni vyhrál 2. ligu a vstup do sezóny má fantastický, po 10. kole mu patří čtvrtá příčka o bod právě před celkem od Jizery, který je tak pátý. Utkání můžete sledovat přímo ze zimního stadionu v Benátkách nad Jizerou anebo prostřednictvím online textového přenosu.

Po šestnácti letech návrat

V Přerově se od sezóny 1999/2000 až do loňské hrála 2. ligu, ale v přípravě před návratem do druhé nejvyšší hokejové ligy v Česku to s přerovským Zubrem vůbec nevypadalo zle. Sice odehráli pouze sedm zápasů, nicméně pětkrát se radovali z výhry. Mezi jejich skalpy patří Havířov, reprezentace Francie do 23 let, Prostějov či Šumperk. Před vstupem do WSM ligy bylo samozřejmě tým patřičně posílit. Na Moravě získali do brány nadějného slovenského gólmana Juraje Šimbocha, který momentálně vládne brankářským statistikám. Z Českých Budějovic přišel zkušený obránce Lukáš Chmelíř, který nejproduktivnějším přerovským obráncem. Další oporou se stal například útočník Roman Pšurný, jenž má zkušenosti z české extraligy a v letošní sezóně nasbíral již 12 kanadských bodů za 4 góly a 8 přihrávek. Důležitým stavebním kamenem je také jednadvacetiletý forvard Vlastimil Dostálek, který v Přerově působil již loni a letos je zatím nejlepším střelcem moravského týmu.

Skvělý vstup Zubru do sezóny

V 1. kole sehrál Přerov zápas na svém ledě s 2250 diváky za zády. Jejich prvním soupeřem byla Kadaň, která sice vyvíjela odpor, ale nedostačující pro krádež jakéhokoliv bodu do tabulky. Následující duel v Třebíči sice přerovští hráči ztratili, avšak následně dokázali doma porazit s plným bodovým ziskem Most, poté v Jihlavě vyhráli po nájezdech, a pak v Přerově pokořili Havířov. Následoval divoký duel v Litoměřicích, kdy hosté promarnili vedení 2:0 z úvodu zápasu a prohráli 6:7. „Žlutomodří“ odehráli poslední čtyři utkání na svém ledu, nejprve zdolali Ústí nad Labem, pokračovali prohrou se Šumperkem, překvapili vítězstvím 2:0 nad Motorem a naposledy padli až na samostatné nájezdy s Kladnem.

Poslední utkání obou týmů – 3. 10. 2015, 10. kolo WSM ligy 2015/16

Salith Šumperk – HC Benátky nad Jizerou 2:6

Branky a nahrávky:15. Roupec (Plášek), 18. Fořt (Roupec) – 12. Ordoš (Plodek, Čermák), 16. Dlouhý (Čermák), 19. Plodek (Havlín, Kajínek), 26. Víšek, 29. Dlouhý (Čermák, Volf), 46. Pabiška (Dlouhý, Víšek).

Sestava Benátek n. J.: Lukáš – Trška, Čermák, Kajínek, Havlín, Říha, Kalina, Pabiška – Dlouhý, Volf, Víšek – Ordoš, Plodek, Miškovský – Havlas, Černoch, Matějček – Huňa.

HC Zubr Přerov – HC Rytíři Kladno 1:2sn

Branky a nahrávky: 21. Pšurný (Dostálek, Procházka) – 10. Kolářík (Skuhravý), rozhodující nájezd Rudovský.

Sestava Přerova: Šimboch – Vágner, Grof, Přindiš, Pala, Běhal, Ferenc – Procházka, Pšurný, Dostálek – Šťastný, Popelka, Sikora – Goiš, Šebek, Stoklasa – Š. Kratochvíl, Král, Hrazdira – Kovařík.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.