8. 10. 2015 | Martina Nová

Kluci mi hodně pomáhali, chválil spoluhráče Lukáš Hosnedl po své premiéře v benátské brance

Ve středečním zápase proti Přerovu si brankář Hosnedl odbyl svou premiéru v dresu Benátek a i přes počáteční nervozitu, nakonec pomohl velmi dobrým výkonem k výhře 5:1. „Určitě jsem byl nervózní, hlavně před tím než se vhodila bule, tak to šlo fakt znát. Říkal jsem si, že se musím zklidnit, a po prvním zákroku už to všechno odešlo a zápas jsem si užil,“ přiblížil své pocity ze začátku utkání mladý gólman. Dalším „poprvé“ večera byl také první vstřelený gól za Benátky devatenáctiletého slovenského útočníka Jozefa Huni, kterému památný puk schovali spoluhráči. „Laky mi ho schoval, tak jsem za něj rád.“

Od začátku zápasu byly síly vyrovnané, přesto již v 5.minutě šli do vedení hosté při vyloučení Benátek. "Přerovský hráč to dobře nahazoval od modré na teč, ale letělo to naneštěstí na beton, kde se to špatně drží a odrazilo se to," popisoval jedinou přerovskou branku večera Hosnedl, zároveň se snažil najít, co mohl udělat lépe. "Možná jsem měl zůstat na zemi, to už bychom teď ale spekulovali. Důležité je, že potom kluci zabrali a otočili jsme to až do vítězného konce."

Na konci prvního dějství se dvěma góly podařilo Benátčanům otočit celý vývoj utkání, což velmi pomohlo i brankáři Hosnedlovi. "To mě také uklidnilo. Potom tam byly pasáže, kdy se moc nehrálo, což pro gólmana není moc dobrý, ale snažil jsem se v tom vydržet, a jak vidíme, tak se povedlo." Ve druhé části pak přidali domácí další dvě branky a jedna z nich byla i z hole Jozefa Huni. "Tam vlastně Čenči (Jiří Černoch, pozn.red.) nahodil puk na bránu, Laky (Dominik Lakatoš, pozn.red) to vybojoval a jenom mi přihrál a už jsem to neměl nijak těžké," popsal svůj první bod v benátském dresu a pochopitelně, že ho přijde draho. "To mě zkásnou, ale nevím kolik," culil se mladý forvard.

Díky pohodlnému náskoku nemuseli Benátčané hru nijak hrotit a svým klidem ještě více napomohli ke kolapsu přerovské hry. "Asi ve druhé třetině se to lámalo, jak jsme dali na 4:1. Už jsme si to potom kontrolovali a v klidu jsme to dohráli," říká slovenský útočník. Vše ještě Benátky dovršily trefou na 5:1 v závěrečné dvacetiminutovce.

Díky výbornému týmovému hernímu projevu a velmi hodnotnému výsledku tedy konečné hodnocení utkání nemohlo být jiné než kladné jak z pohledu brankáře, tak hráče v poli. "Já myslím, že to bylo fajn. Kluci mi hodně pomáhali, hráli výborně dozadu. Měl jsem tam více méně jenom lehké kotouče, ale když už něco přišlo, tak se mi taky zadařilo, štěstíčko stálo, díky Bože, dneska na mojí straně, takže já jsem spokojený," říká Lukáš Hosnedl. Podobně to viděl i Jozef Huňa. "Začali jsme celkem slušně, pokračovalo to vlastně celých šedesát minut. Výborný týmový výkon a skvělý brankář."

Příští duel čeká na celek od Jizery v sobotu, kdy zavítá na led kladenských Rytířů, a cíl je jednoduchý - pokračovat se stejnou střeleckou muškou, která doprovázela Benátky v posledních dvou duelech. "Tak ano, snad to tam bude padat a doufám, že urveme nějaké body," přiznává Huňa. A kdy bychom opět mohli sledovat Lukáše Hosnedla v brance s benátským znakem na hrudi? "Tak to nevím, to je spíše otázečka pro trenéry, ale já jsem hlavně rád, že mi dali důvěru a doufám, že jsem jim ukázal, že na to mám a že týmu dokážu pomoc," zakončuje devatenáctiletý gólman.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!