24. 10. 2015 | Martina Nová, Ondřej Nejedlo

Třebíčští ukořistili v Benátkách tři body

17., sobota 24. 10. 2015
Benátky n.J. - Třebíč BEN - TRE
Benátečtí hokejisté nenavázali na poslední vítězné utkání proti Slavii Praha. Defensivně laděná Třebíč rozhodla o zisku tří bodů ve druhé třetině, kdy hosty nasměroval k vítězství zejména Polodnův gól z poslední minuty. V závěrečné třetině Benátečtí nedotáhli slibně se rozvíjející akce do zdárného cíle. Jeden z nejzkušenějších hostujících hráčů Petr Polodna pak brankou při power play pečetil výhru třebíčského týmu.
Benátky n.J.: Hosnedl – Trška, Čermák, Kurka, Čakajík, Pabiška, Kalina – Dlouhý, Volf, Víšek – Jonák, Lakatoš, Špaček – Ordoš, Havlas, Matějček – Huňa, Král, Paločko.
Třebíč: Vejmelka – Štindl, Malena, Niko, Čejka, Přibyl, Bilčík, Bartoň – Zohorna, Dolníček, Zuzin – Holec, Polodna, Švec – Psota, Raška, Kusko – Pokorný, Tomek, Šik.
Branky a nahrávky: 25. Kalina (Špaček, Lakatoš), 34. Jonák (Pabiška, Lakatoš) - 33. Kusko (Čejka, Tomek), 33. Zuzin (Zohorna), 40. Polodna (Niko, Holec), 60. Polodna (Holec). Rozhodčí: Wagner - Hejl, Podrazil. Vyloučení: 2:4. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 310. Střely na branku: 30:24.

Komentář

Zápas začal velice vlažně, ani jeden z týmů neměl jasnou převahu a ani si nevytvářel veliké šance. V polovině první třetiny si zahráli domácí přesilovku díky hákujícímu Holcovi, avšak Třebíč nepustila Benátky do nebezpečného zakončení. Ve 12. minutě měli největší šanci z úvodního dějství hosté, když zazvonila Hosnedlova tyčka po tečované ráně třebíčského Čejky. Následovala početní výhoda Horácké Slavie, po Matějčkovu sevření kotouče, to však hosté nevyužili, a následná přesilovka domácích, po sekání Maleny, také gól nepřinesla, přestože měli Benátčané i 20 sekund výhodu 5 na 3, protože Niko obdržel dvě minuty za sekání. Po dvaceti minutách byl tak stav nerozhodný 0:0.

Druhá třetina vypadala o trochu živější, zdálo se, že Třebíč dostává Benátky do tlaku, jenže pak přišla dělovka od modré čáry mladého benátského obránce Petra Kaliny, který svou první brankou v modrobílém poslal Benátčany do vedení. Horáckou Slavii to mírně zaskočilo, ale rychle se oklepala a zvýšila obrátky. V polovině utkání měl brankář Hosnedl namále, když slávisté neproměnili jasnou tutovku do poloodkryté brány. Následovala šance i ve vedlejším táboře, ale další Kalinův pokus gólman Vejmelka jen taktak vytěsnil nad břevno. Poté přišla veliká facka pro domácí, kvůli zmatku v benátské obraně osamocený Silvestr Kusko po souhře s Tomkem srovnal skóre, které o 37 vteřin navýšil pro Třebíč Peter Zuzin, jenž byl také zcela zapomenut před benátskou bránou. Jenže Benátčané nesložili své hole a o necelou minutu později Pabiška zavezl puk do útočného pásma domácích a Vít Jonák dotlačil puk za Vejmelku. Hra měla konečně pořádné tempo a šance byly na obou stranách. Jedna z těch větších byla ta třebíčského Zohorny, který si od mantinelu vyjel až před Hosnedla, benátský gólman byl ale pozorný. Zdálo se, že do třetí třetiny se půjde opět za vyrovnaného stavu, jenže gólem do šatny vlastně rozhodl celé utkání třebíčský Petr Polodna, který přesně zpracoval přihrávku od Nika, a opět byla potrestána nedůslednost benátské defenzívy.

Závěrečná dvacetiminutovka byla zahájena sekáním domácího Špačka, ale slávisté toho nevyužili. Na Benátkách bylo vidět, že se nechtějí vzdát a pokoušely se nepříznivé skóre otočit. Příležitost měl ve 45. minutě Jonák, tomu se ale Lakatošovu přihrávku nepodařilo nasměrovat mezi tři tyče. Benátčanům ještě Horácká Slavia nabídla možnost k obratu, když hákoval Štindl. Domácí přesilovou hru sehráli velmi dobře, jenže Vejmelku nepřekonali. Poslední minutu to Benátčané zkoušeli ještě bez gólmana, avšak přineslo to jen potvrzující branku hostů, podruhé během podvečera se trefil Petr Polodna.

Ohlasy trenérů

Antonín Nečas (Benátky nad Jizerou): Soupeř přijel s defensivní taktikou. Čekal na naše chyby, vzadu hrál jednoduše. Bohužel jsme na nepříznivý stav nedokázali reagovat. Soupeře jsme přehrávali, hrál však trpělivě a využil šance, které si vypracoval.

Radek Novák (Třebíč) Věděli jsme, že se bude jednat o vyrovnané utkání, což se také potvrdilo. V první třetině měli domácí tři přesilové hry, dostali se do mírného tlaku. Druhou třetinu jsme brankově zvládli, byli jsme v ní aktivnějším týmem. Ve třetí třetině se dal očekávat tlak domácího týmu. Za výhru jsme pochopitelně rádi.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.