30. 10. 2015 | Martina Nová

Benátky čeká poslední zápas před reprezentační pauzou, v sobotu hostí jihlavskou Duklu

V sobotu 31. 10. zavítá na benátský led celek z Vysočiny – HC Dukla Jihlava. S Jihlavany Benátky první zápas v sezóně dokázaly vyhrát 4:2 a ukořistit tak na ledě soupeře tři body do tabulky. Nejproduktivnějším hráčem Dukly je ex-benátský zkušený útočník Josef Skořepa, jenž vstřelil již jedenáct branek a přidal pět asistencí. Jak si povede v souboji s mladíky hájícími modrobílé dresy, kteří se připravují na reprezentační zápasy, můžete sledovat od 16:30 na benátském zimním stadionu nebo prostřednictvím online reportáže.

Z posledních devíti zápasů má Dukla sedm výher

Přestože je Jihlava v tabulce WSM ligy „až“ na čtvrtém místě za pražskou Slavií, Kladnem a Motorem, tak po kontumaci dvou zápasů Českých Budějovic ztrácí na první příčku jen tři body. V posledních devíti utkání se hned sedmkrát radovali z vítězství, avšak bodově neuspěli v Českých Budějovicích a v Přerově. Dukla má na svém účtu jak velmi vyrovnané výsledky, tak i například vítězství nad Litoměřicemi 10:1 či Salithem 7:3. V předešlém kole zavítali na led Jihlavy Rytíři a ta jim oplatila předešlou porážku. Přestože se Kladnu podařilo dorovnat dvoubrankové manko, nakonec padlo 2:4.

Jihlavané jsou druzí v počtu vstřelených branek po Ústí nad Labem a svou zásluhu na tom má i ex-benátský Josef Skořepa, který na Vysočině působí od začátku této sezóny. Ovšem Dukla se pyšní s velmi vyrovnanou produktivitou svých hráčů. Pouze dva hráči (kromě brankářů) nezaznamenali ani jeden kanadský bod a hned tři útočníci mají shodně 16 kanadských bodů (Josef Skořepa, Filip Seman, Michal Důras). Co se týče muže s maskou, tak největší důvěru zatím dostává patnáctiletý Jakub Škarek, který odchytal již deset zápasů, avšak v posledních šesti utkáních dostal pětkrát přednost David Honzík a čtyřikrát dovedl Jihlavu k vítězství.

Poslední vzájemné utkání - 23. 9. 2015, 6. kolo WSM ligy 2015/16

HC Dukla Jihlava – HC Benátky nad Jizerou 2:4

Branky a nahrávky: 21. Harkabus (Důras, Kaláb), 52. Seman (Kohout) – 16. Volf (Jonák, Víšek), 17. Havlas (Miškovský, Černoch), 36. Matějček (Havlín, Víšek), 56. Ordoš (Čakajík).

Sestava Jihlavy: Habal – Dundáček, Kaláb, Grebenyuk, Šafář, Zadražil, Štebih, Dobrovolný – Prokš, Skořepa, Důras – Harkabus, Seman, Kohout – Anděl, Melenovský, Alekseev – Malec, Jícha, Kuřítko.

Sestava Benátek n. J.: Schwarz – Říha, Čermák, Čakajík, Havlín, Pabiška, Kajínek, Jandejsek – Jonák, Volf, Víšek – Ordoš, Plodek, Špaček – Miškovský, Havlas, Černoch – Král, Matějček, Huňa.

Poslední utkání obou týmů – 28. 10. 2015, 18. kolo WSM ligy 2015/16

HC Most - HC Benátky nad Jizerou 6:3

Branky a nahrávky: 10. Havlíček (Mical, Řehoř), 14. Strejček (Baránek, Smolka), 18. Písařík (Válek, Zeman), 20. Gerhát (Divíšek, Smolka), 34. Baránek (Mical, Přeučil), 60. Písařík (Válek, Hanzl) – 26. Lakatoš (Jonák, Havlín), 27. Kůrka (Musil), 45. Špaček (Lakatoš).

Sestava Benátek n. J.: Schwarz (21. Hosnedl) – Čermák, Kůrka, Trška, Ulrych, Kalina, Pabiška, Havlín – Víšek, Volf, Dlouhý – Vlach, Lakatoš, Jonák – Černoch, Musil, Ordoš – Matějček, Špaček, Huňa.

HC Dukla Jihlava – Rytíři Kladno 4:2

Branky a nahrávky: 8. Skořepa (Melenovský, Důras), 19. Anděl (Skořepa, Důras), 57. Jícha (Zadražil, Melenovský), 60. Gríger (Důras, Skořepa) – 20. Bílek (Stach), 31. Bílek (Stach, Rudovský).

Sestava Jihlavy: Honzík – Šafář, Štebih, Šimek, Kaláb, Zadražil, Grebenyuk, Dobrovolný – Diviš, Seman, Kohout – Anděl, Skořepa, Důras – Jícha, Melenovský, Prokš – Harkabus, Gríger, Alekseev.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.