3. 11. 2015 | Martina Nová

V tanečních mi to relativně šlo, prozrazuje obránce Kurka

Jednadvacetiletý obránce Jiří Kurka odehrál sice zatím pouze čtyři utkání po přestupu z Ústí nad Labem v průběhu sezóny, kdy byl vyměněn za Daniela Sobotku, ale v benátské sestavě se začíná zabydlovat a proti Mostu si již připsal i premiérovou branku v dresu Benátek. Jaké má odchovanec mladoboleslavského hokeje cíle pro letošní ročník? „Chci být hlavně tady dál v základu, a abychom se dostali do play-off, to bych byl hodně rád,“ říká hráč se zkušenostmi z juniorských reprezentací.

Začínal jsi sezónu v Ústí nad Labem a nyní jsi zde v Benátkách, jak se ti líbí ta parta, co tu je?

Já myslím, že je tady dobrý kolektiv, oproti Ústí o něco mladší. Hraje se tu bruslivější a agresivnější hokej. Docela si mi tu líbí, jen škoda těch výsledků.

Kdo bys řekl, že má tady v kabině hlavní slovo?

Myslím si asi Víšek nebo Špágr (Daniel Špaček, pozn. red.) jako kapitán, to jsou takoví dva starší. Nebo když tu byl Čakajík, tak i ten mluvil, ale jinak samozřejmě hlavně trenér.

A s kým si v šatně nejvíc rozumíš?

Tak jelikož znám tady nějaké kluky z reprezentace ze dřív nebo z Boleslavi spoluhráče z loňska nebo předloňska, třeba Čermáka nebo Volfa znám a i další kluky.

Jak budeš nyní trávit reprezentační pauzu? Jaký budeš mít program?

Máme volno, ale není volno jako volno, stejně je potřeba něco dělat, abych udržel fyzičku, a pak třeba ještě nějakou nabral.

Budeš sledovat spoluhráče, jak se jim daří v reprezentačních zápasech?

Na onlajny se podívám, jak hrají, ale že bych to úplně nějak sledoval, to asi ne.

Kde jsi začínal hrát hokej?

Od tří let hraju a jsem z Mladé Boleslavi a jsem jejich odchovancem, do loňska jsem hrál za jejich juniorku a občas za chlapy.

A jak jsi k hokeji dostal, kdo tě k němu přivedl?

Děda hrál hokej, táta do nějakého věku taky hrál, druhý děda vlastně taky, takže jsme trošku taková hokejová rodina.

Jak se z tebe stal obránce?

Asi někdy v šesté třídě jsem přešel z útoku do obrany, když mě tam postavil trenér, že je málo obránců, tak mě tam dal. Od té doby jsem docela v obraně rád, jelikož praváků je málo, ještě na beku, tak se tam můžu celkem uplatnit.

A měl jsi třeba nějaký vzor?

Asi nikdo.

Máš oblíbené číslo, které bys rád nosil na dresu?

Vždycky jsem, už od mala, hrál se sedmnáctkou, takže je to asi i moje oblíbené číslo, ale nijak hodně se na to neupínám.

Jaký máš zatím nejhezčí hokejový zážitek?

Tak asi nejhezčí zážitky byly, když jsme jeli třeba do Švédska, do Finska nebo do Švýcarska hrát na turnaje nebo zápasy. Člověk pak vidí cizinu hokejovým pohledem, tak to je pěkný poznat.

Vybavíš si třeba nějaké špatné vzpomínky?

Asi ne. (úsměv)

Jak trávíš čas mimo ledovou plochu?

Tak všechno se v podstatě odvíjí od hokeje. Nějaký denní režim, strava, chodit spát tak relativně včas, já ani nepiju. Tréninky navíc jsou také občas potřeba, všechno se tedy v podstatě odvíjí od hokeje.

A jak odpočíváš?

To není potřeba. (smích) Moc ne, nijak speciálně. Občas si přes den na hodinu jenom zdřímnu, nic zvláštního.

Co tedy koníčky, jaké máš mimo hokej zájmy?

Baví mě hodně sportů - lyžování, stolní tenis, fotbal, klasický tenis. Jsem takový, že na co šáhnu, to mi relativně jde, takže je to i docela v pohodě.

Tak co tedy ty a tanec? Umíš tančit?

Já jsem chodil do tanečních, ale jinak nechodím tancovat. Ale v tanečních mi to relativně šlo, nikdo si nestěžoval, že mu šlapu na špičky a tak. (úsměv)

Měl jsi nějaký oblíbený tanec?

Žádný oblíbený, jeden jako druhý. Nijak hodně mě to nebralo, nijak extrémně jsem si to neužíval. Jako šlo mi to docela, ale nijak jsem ten potenciál nerozvíjel. (smích)

Další články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.