10. 11. 2015 | Martina Nová

Ve středu na benátský led zavítá litoměřický Stadion

V rámci 21. kola WSM ligy hostí Benátky nad Jizerou hosty z Litoměřic. První vzájemné klání letošní základní části vyznělo lépe pro Stadion, který na svém ledě vítězstvím 4:2 bral plný bodový zisk, přestože se hostující Benátčané pokoušeli ve třetí třetině o obrat. Nyní budou chtít Středočeši tuto porážku oplatit na svém ledě. Hostům se momentálně daří, vyhráli tři zápasy v řadě a postupně se drápají do hornějších pater tabulky po nevydařené první čtvrtině. Středeční utkání začíná v 17:30 a pro vás, kteří nebudete moci být přímo na stadionu, je opět připraven online textový přenos.

Litoměřice dokázaly porazit Motor i Kladno

Stadion letos srší střeleckou jistotou, která ovšem schází v zadních řadách. Přestože svým soupeřům nasázeli již 66 branek, naopak jich inkasovali 80, což je druhý nejhorší výsledek v lize. Litoměřice jsou velmi nevyzpytatelným soupeřem, neboť dokázali v letošním ročníku porazit na nájezdy českobudějovický Motor a v posledním kole takto i kladenské Rytíře, naopak od jihlavské Dukly schytali nejprve doma výprask 1:4, a pak na Vysočině dokonce dostali naloženo 1:10. Litoměřičtí hráči jsou také schopni uhrát výsledek s nízkým počtem branek, popřípadě na nájezdy, ale i vstřelit sedm gólů, což se jim podařilo dokonce dvakrát, pokaždé proti Přerovu. V druhém z těchto střetnutí dokonce zvládli otočit duel z průběžného stavu 0:3 a 1:4 na konečných 7:5. Jenže stejně tak již prohráli vysokým rozdílem, například 2:6 doma se Slávií a v Havířově, těsným výsledkem i po samostatných nájezdech.

Poslední vzájemné utkání – 28. 9. 2015, 8. kolo WSM ligy 2015/16

HC Stadion Litoměřice - HC Benátky nad Jizerou 4:2

Branky a nahrávky: 4. Procházka Ma. (Rousek), 6. Nedvídek (Kopta, Jank), 39. Doležal (Švagrovský), 57. Kopta (Ondráček) – 50. Havlín (Plodek, Miškovský), 51. Víšek (Černoch, Volf).

Soupiska Litoměřic: Král T. (Pavelka) – Piegl, Krstev, Bílek, Plášil, Mikliš, Jank, Málek – Procházka Ma., Berger, Rousek – Švagrovský, Valášek, Doležal – Kopta, Nedvídek, Ondráček – Beránek, Racek, Procházka Mi.

Soupiska Benátek n. J.: Schwarz (Hosnedl) – Říha, Čermák, Havlín, Čakajík, Kajínek, Pabiška, Sobotka, Jandejsek – Volf, Lakatoš, Víšek – Ordoš, Plodek, Miškovský – Volek, Matějček, Černoch – Král Z., Havlas, Huňa.

Poslední utkání obou týmů – 9. 11. 2015, 20. kolo WSM ligy 2015/16

AZ Havířov – HC Benátky nad Jizerou 3:2sn

Branky a nahrávky: 8. Kalus (Okál, Meidl), 57. Krisl (Štumpf), rozh. náj. Meidl – 24. Hrníčko (Havlín), 34. Dlouhý (Etchegery).

Soupiska Benátek n. J.: Lukáš (Hosnedl) – Kurka, Čermák, Jandejsek, Pabiška, Havlín, Hubáček – Dlouhý, Etchegary, Víšek – Svoboda, Volf, Špaček – Hrníčko, Havlas, Matějček – Král, Ordoš.

HC Stadion Litoměřice< – Rytíři Kladno 2:1sn

Branky a nahrávky: 30. Kalla (TS), rozh. náj. Nedvídek – 14. V. Bílek (Stach).

Soupiska Litoměřic: Pavelka (Michajlov) – Krstev, Pavlas, Piegl, Šulc, Vašíček, Hronek, D. Bílek, Mikliš – Kalla, Berger, Valášek – Švagrovský, Nedvídek, Beránek – Kopta, Vantuch, Troliga – Ondráček, Racek, Mi. Procházka.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!