13. 11. 2015 | Martina Nová

Před trojicí domácích zápasů vyrazí Benátky ještě do Ústí nad Labem

Před Benátčany je série tří zápasů, kdy se představí na svém ledě, avšak nejprve na ně čeká ještě ústecký Slovan. V 9. kole WSM ligy se tyto celky střetly u Jizery a pro domácí to nedopadlo dobře. Po katastrofální třetí třetině z pohledu Benátek brali hosté plný počet bodů za výhru 6:2, Ústí bylo tak prvním týmem v sezóně, který dokázal porazit benátské hráče na jejich hřišti. Středočeši mají tak jistě v sobotu 14. 11. svému sokovi, co oplácet. Utkání můžete sledovat od 17 hodin prostřednictvím online reportáže.

Ústečtí nasázeli v lize nejvíce gólů, přesto mají záporné skóre

Hokejisté Slovanu dokázali svým soupeřům vstřelit 72 branek, což je nejvíce v dosavadním průběhu letošního ročníku, stejně jako Kladno. Útočník Jaroslav Roubík je druhým nejproduktivnějším hráčem WSM soutěže v kanadském bodování a mezi obránci má Ondřej Smetana stejný počet gólů a asistencí jako první litoměřický Angel Krstev, který má lepší +/- hodnocení. Avšak celek od Labe má fatální problémy v obranné činnosti. Hned pětkrát letos v jednom zápase obdrželi šest gólů, v posledním kole to bylo od Kladna, a jednou dokonce dostali i „sedmičku“. Zároveň patří k nejtrestanějším týmům, Benátky jsou naopak na druhém konci těchto statistik. S vysokým počtem trestných minut pak mají lvi i druhá nejhorší ubráněná oslabení.

Z 10 domácích zápasů jich Slovan prohrál 4

Mezi týmy, které dokázaly Ústí nad Labem porazit na jeho ledě, patří České Budějovice, Kladno, Prostějov a Jihlava. Dukla je zatím posledním celkem, jenž u Labe uspěl, jelikož v posledních třech domácích zápasech dokázal Slovan překonat Litoměřice, Šumperk a Přerov. Avšak i proti hráčům z Vysočiny to nebyla jasná věc, i když po dvou třetinách to tak vypadalo, když domácí prohrávali už 0:4, jenže ve třetí třetině snížili na 3:4, ale obrat již plně dokonat nezvládli.

Poslední vzájemné utkání – 30. 9. 2015, 9. kolo WSM ligy 2015/16

HC Benátky nad Jizerou – HC Slovan Ústí nad Labem 2:6

Branky a nahrávky: 10. Volf (Čermák), 31. Havlín (Čakajík, Plodek) – 3. Melka (Křivohlávek, Kurka), 18. Pohl (Kubica, Rys), 30. Roubík (Tůma, Kuchler), 47. Tůma (Smetana, Roubík), 56. Rys z trest. střílení, 59. Kubica (Bernad).

Sestava Benátek n. J.: Lukáš (Hosnedl) – Říha, Čermák, Čakajík, Havlín, Pabiška, Kajínek, Kalina – Dlouhý, Volf, Víšek – Ordoš, Plodek, Miškovský – Volek, Havlas, Matějček – Paločko, Král, Huňa.

Sestava Ústí n. L.: Soukup (Lavinger) – Brož, Smetana, Pohl, Bernad, Kurka, Hes – Tůma, Roubík, Kuchler – Rys, Kloz, Kubica – Gengel, Melka, Křivohlávek.

Poslední utkání obou týmů – 11. 11. 2015, 21. kolo WSM ligy 2015/16

HC Benátky nad Jizerou – HC Stadion Litoměřice 2:3sn

Branky a nahrávky: 21. Etchegary (Špaček), 27. Ordoš (Huňa) – 6. Švagrovský (Nedvídek), 11. Kopta (Vašíček, Troliga), rozh. náj. Ondráček.

Sestava Benátek n. J.: Lukáš (Hosnedl) – Kurka, Čermák, Jandejsek, Pabiška, Havlín, Hubáček, Říha – Dlouhý, Etchegary, Víšek – Jonák, Volf, Špaček – Svoboda, Matějček, Hrníčko – Huňa, Ordoš, Paločko.

Rytíři Kladno - HC Slovan Ústí nad Labem 6:2

Branky a nahrávky: 5. Bílek (Nash, Skuhravý), 20. Bílek (Kindl, Stach), 35. Stach (Kindl, Růžička), 41. Rudovský (Repe, Mensator), 44. Dvořáček (Lukáč), 48. Redlich – 26. Roubík (Tůma, Smetana), 30. Andres (Kloz, Brož).

Sestava Ústí n. L.: Volke – Smetana, Holomek, M.Vágner, Vl. Brož, Sobotka, Látal, Bernad, Pohl – D. Tůma, Roubík, D. Merta – Rys, Andres, J. Kloz – Dalecký, Melka, Kuchler – Křivohlávek, Gengel, Navarra. Trenéři: Miroslav Mach, Tomáš Mareš.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.