13. 3. 2007 | Mirek Ondra

„Větší šanci na postup máme přes Klášterec,“ vybírá si Martin Kocman soupeře pro semifinále

B e n á t k y n a d J i z e r o u - Martin Kocman patří již ke stálicím v benáteckém dresu. Letos vyhrál dokonce kanadské bodování základní části s rovnými padesáti body (16+34). Zdobí ho také to, že Benátkám nechyběl v zatím žádném zápase a drží si průměr vyšší než jeden bod na utkání. Ve středečním duelu na Kobře rozhodnul druhým a třetím gólem o konci čtvrtfinálové série mezi Benátkami a pražskou Kobrou. V útoku nastupuje pravidelně s navrátilcem Lukášem Zajíčkem a technickým Martinem Maříkem. I o těchto hráčích se dozvíte víc v následujícím rozhovoru.

Jak si spokojený s pusobením Benátek v základní části?
"S výsledkem jsem spokojený. Myslím si, že 2. místo je úspěchem, zvlášt když před sezónou byl kádr značně omlazen."

Co bys mohl říct ke kvalitám pražské Kobry, kterou jste celkem hladce přehráli ve čtvrtfinále?
"Kobra se snažila hrát ze zabezpečené obrany a spoléhat na brejky. My jsme chtěli soupeře zatlačit a donutit k faulům a z následných přesilovek vstřelit co nejvíce branek. Rád bych ocenil to, že hráči Kobry se neuchýlili k žádným záludnostem a celá série se hrála v duchu Fair play."


Martin Kocman bráněn Viliamem Baničem z Kobry. Martin Kocman rozhodnul ve třetím zápase dvěma góly na ledě soupeře o postupu Benátek.

Který tým z dvojice Klášterec - Chrudim bys radši do semifinále?
"Podle mě máme větsi šanci na postup do finále přes Klášterec. Přeci jen jsme je 2x vyřadili. Navíc mají v nohách náročnou sérii s Pískem."

Co říkáš na návrat Lukáše Zajíčka do kádru a jak se ti hraje s ním a Martinem Maříkem v jednom útoku?
"Určitě je dobře, že se Lukáš vrátil. Je velice dobrý zakončovatel a takových hráčů je obecně málo. S Lukášem i Martinem se mi hraje opravdu dobře. Oba to jsou hráči, kteří při hře přemýšlejí a zároveň se nebojí soubojů 1 na 1."

Ty patříš v Benátkách k služebně nejstarším. Dostal si už nějaký nabídky od klubů z vyšších soutěží?
"Za dobu mého působení v Benátkách jsem žádnou nabídku od klubu z vyšší soutěže nedostal."

Vnímáš během hry podporu fanoušků? Jak bys porovnal fandy z Benátek s těmi z ostatních stadionů?
"Fanoušky během zápasu samozřejmě vnímám. Je příjemné vědět, že vám fanoušci fandí a zápasy mají mnohem lepší náboj. Myslím si, že benátečtí fandové patří ve 2. lize k těm nejlepším. Za jejich podporu jim patří velké díky."

Kdo tě k hokeji přivedl a jaké byly tvoje vzory když si hokejově vyrůstal?
"K hokeji mě přivedl táta. Na žádný velký idol si nevzpomínám."

Máš nějakou zvláštnost ve výstroji či nějaké rituály před či během zápasu?
"Výstroj mám normální a musím konstatovat, že některé části již začínají dosluhovat. Na zápasy se připravuji vždy víceméně stejně, ale je to dáno spíše setrvačností. Rituály žádné nemám."

Děkujeme za rozhovor.

Další články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!