17. 11. 2015 | Martina Nová, Martina Nová, Tomáš Nejedlo

Přerov byl u Jizery šťastnějším týmem

24., úterý 17. 11. 2015
Benátky n.J. - Přerov BEN - PRE
Benátečtí hokejisté sehráli druhé domácí utkání ve dvou dnech. Soupeřem jim tentokrát byl nováček z Přerova, s nímž si vyměnili pořadatelství tohoto zápasu. Průběh utkání byl vyrovnaný, čemuž odpovídá i postavení obou celků v tabulce. Bylo na co koukat, protože šancí hráči vyprodukovali dost. Padaly také branky, po dvou třetinách bylo skóre vyrovnané 3:3. Rozhodnutí přinesla poslední dvacetiminutovka, v níž byly Benátky lepším týmem, pálily na Šimbochovu jednu střelu za druhou, avšak Zubři rozhodli po ojedinělém brejku Goišem. S notnou dávkou štěstí nakonec urvali u Jizery všechny body po těsné výhře 4:3. Další utkání čeká Benátecké už v sobotu a opět doma - přijede Kladno.
Benátky n.J.: Hosnedl (Sejpal) – Říha, Čermák, Kurka, Havlín, Trška, Hubáček, Pabiška – Dlouhý, Lakatoš, Jonák – Ordoš, Volf, Musil – Hrníčko, Kuťák, Matějček – Huňa, Havlas, Paločko – Plodek.
Přerov: Šimboch (Klimeš) – Grof, Chmelíř, Dujsík, Hořava, Ferenc, Vágner, Šnajnar, Sedlák – Dostálek, Pšurný, Šťastný – Stoklasa, Sýkora, Sikora – Kovařík, Popelka, Goiš – Kratochvíl, Král, Blinka.
Branky a nahrávky: 4. Jonák (Lakatoš, Trška), 23. Ordoš (Plodek, Volf), 32. Havlas (Paločko) – 10. Dostálek (Pšurný), 12. Dostálek (Šťastný, Grof), 34. Dujsík (Sýkora, Hořava), 47. Goiš (Popelka, Ferenc). Rozhodčí: Koziol - Kreuzer, Malý. Vyloučení: 9:9. Využití: 2:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 263. Střely na branku: 44:35.

Komentář

Utkání zahájili Benátčané vyloučením Dlouhého za hrubost, hosté však pohrdli touto příležitostí a naopak museli skousnout vyloučení vlastního Grofa, který hrál krátký moment bez přilby. Ještě při hře 4 na 4 měla obrovskou šanci první formace, jenže brankář Šimboch byl pozorný. Následoval další trest pro Přerov, když Šťastný vyhodil puk mimo hřiště. Benátky dostaly tak výhodu 5 na 3, kterou po kombinaci využil Vít Jonák trefou nad roztaženého přerovského gólmana. Benátčané se snažili soupeře nepouštět ke hře, snažili se hrát to své, avšak v polovině prvního dějství se domácím opět vymstila nedůslednost v obraně. Zcela opomenutý Vlastimil Dostálek dokázal dorážkou procedit puk za Hosnedlova záda. V 11. minutě byl vyloučen Havlín za nedovolené bránění a tuto přesilovku již Zubr dokázal využít. Byl to opět Vlastimil Dostálek, který přesnou přihrávku namířil k pravé tyči branky domácích. Benátky přerovský obrat poněkud potopil a Zubr začal být výraznější. Ve 14. minutě měl na hokejce Dostálek hattrick, když Hosnedlovi vypadla jeho střela z pravého křídla, následně se hostující hráč obtočil okolo branky, ale našel jen Hosnedlův beton. Přerov měl v úvodním dějství ještě jednu přesilovku při vyloučení Lakatoše, avšak ji neproměnil.

Do druhé třetiny vstoupily Benátky s odhodláním a ihned se pokoušeli vyrovnat Lakatoš s Dlouhým. Přestože se jim to nepodařilo, alespoň vybojovali faul, jelikož Grof přidržel Dlouhého. Skvěle sehranou přesilovku potvrdil vyrovnávacím gólem Jan Ordoš, který zakončoval v pádu naprosto chirurgicky do pravého růžku Šimbochovi branky, zároveň byl ještě potrestán Pšurný za hákování. Benátčanům se opět vrátila dravost a svého soupeře opět přehrávaly. Z toho také vykřesaly třetí gól večera. Vojtěch Havlas číhal naprosto osamocen u přerovské branky a přesnou přihrávku Paločka nasměroval do hostující sítě. Jenže následovala další vyloučení v zápase, Jonák s Kovaříkem dostali trest za hrubost a vzápětí byl Hrníčko obdařen dvěma minutami za faul na brankáře. Přerov tak hrál 4 na 3 a prořídlé benátské řady se jim podařilo pokořit. Tomáš Dujsík na několikátý pokus překonal Hosnedla, který při tomto momentu neměl šanci. Následovala další vyloučení, na trestnou lavici se posadil domácí Hubáček, Říha a Volf a z hostů Kovářík, Vágner a Grof, avšak skóre se již neměnilo.

Třetí dějství bylo zahájeno opět vyloučením, dvě minuty dostal Kurka za hru vysokou holí. Výkony obou celků byly velmi vyrovnané, do větší šance se dostal jak přerovský Dostálek, tak benátečtí Paločko s Huňou, jenže právě po tomto pokusu přišel protiútok ze strany Zubru a Jiří Goiš překonal gólmana Benátek. Domácí to nakoplo, nechtěli tři body odevzdat jen tak a svého soka tlačili. Avšak ani souhra Dlouhého s Lakatošem, ani pokus Hrníčka neprošly přes Šimbocha. Hostující Dostálek měl další šanci na hattrick, nicméně mířil mimo. I když se Benátčané snažili, seč jim brusle stihly kmitat na ledě, nedokázali počtvrté přerovského maskovaného muže s jeho pevnou obrannou zdí prostřelit. Ubývajícím fyzickým i psychickým silám nepomohlo ani vyloučení Grofa. V posledních dvou minutách to zkoušeli ještě při power play, ale skóre se již nezměnilo.

Ohlasy trenérů

Jiří Čelanský (Benátky nad Jizerou): Bohužel neproměňujeme své šance. Trefili jsme tyčku, další spoustu brankových příležitostí jsme nevyužili, kdežto náš soupeř ano. Jinak týmu nemám co vytknout, protože naše hra byla dobrá.

David Kudělka (Přerov): Pro nás je to příjemné hodnocení. Včera jsme na Kladně prohráli, dnes jsme chtěli nějaké body urvat. Podařilo se nám vyhrát za tři body, tým bojoval. Byli jsme podpořeni vynikajícím gólmanem, který nás držel nad vodou. Domácí ukázali, že mají v útoku obrovskou sílu. K nám se přiklonilo štěstíčko. Za body jsme strašně rádi. Týmu jsme poděkovali za bojovnost a dřinu. Dnes to z naší strany nebylo optimální, ale štěstí stálo na naší straně.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.