29. 11. 2015 | Martina Nová

„Ani jsem nestihl být nervózní,“ hodnotí svou premiéru v benátecké brance David Vacek

Na začátku druhé třetiny již Benátky prohrávaly 3:0, a tak přišlo i střídání brankářů. Lukáše Hosnedla vystřídal David Vacek, jenž si tak odbyl svou premiéru ve WSM lize. „Hlavně se mi honilo hlavou, abych nedostal nějaký hloupý gól nebo hodně gólů,“ přibližuje své myšlenky Vacek z úvodu prostředního dějství. Přestože jeho tým nakonec nedokázal kompletně dokonat obrat, mladý maskovaný muž zůstal prostějovskými hráči nepokořen. Mohl by se devatenáctiletý gólman, jenž od letošní sezóny působí také v juniorce Liberce, herně představit i v následujících utkáních? „No, to si vůbec nemyslím,“ říká s úsměvem skromný brankář.

V sobotním duelu předvedl několik parádních zákroků a za svou premiéru se určitě nemusel stydět. Jak své představení v benátské brance, kterému chyběl jen ten bodově úspěšnější závěr, hodnotí Vacek? „Já doufám, že kladně, protože žádný gól jsem nedostal. Nějaký chyby se tam vždycky najdou, ale dneska mě kluci i zezadu podrželi. Když mi něco vypadlo, tak to i vymetli do rohů nebo tak, takže si myslím, že všechno dobrý, snad,“ říká mladý brankář.

Do branky se dostal ve 23. minutě poté, co Hosnedl potřetí kapituloval, nestihl tak ani být moc neklidný. „Trošku nervozita byla, ale ne moc, protože jsem to ani nestihl být nervózní, jak mě tam hned poslali,“ prozrazuje Vacek. Dále připouští, že většina stresu z něj opadla hned vzápětí při pokusu Cetkovského. „Určitě hnedka potom, jak mě střídali, si myslím. Ta další třetina už byla v pohodě.“

Při úvodu třetí třetiny byl v úniku Venkrbec, který se již z podobné situace večer trefil, tentokrát ale jeho pokus ztroskotal na brankáři Vackovi. „Najel na mě sám, tak jsem mu to zkusil vypíchnout,“ popisuje benátský gólman, následně dodává, „ale puk jsem netrefil, takže jsem natáhl na břicho a jenom betonem jsem to chytal.“

V minulých ročnících působil v mládežnických výběrech jihlavské Dukly, letos působí mimo Benátek nad Jizerou také v juniorském celku Bílých Tygrů. Naposledy se v jejich dresu představil v úterý 24. 11., kdy shodou okolností také střídal svého brankářského kolegu za stavu 0:3. Jaký je z pohledu gólmana rozdíl mezi prvoligovým a juniorským hokejem? „Dneska ani rozdíl moc nebyl, ale ti chlapi jsou určitě chytřejší, mají lepší střely, takže doráží, lépe tečují. Myslím si, že jsou tady hráči vyspělejší,“ zakončuje David Vacek.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.