2. 1. 2016 | Martina Nová

Prvním soupeřem Benátek v roce 2016 je Přerov

Jelikož jsou svátky již za námi a nový rok v plném proudu, kolotoč WSM ligy se roztáčí opět na plné obrátky. Třetí čtvrtině základní části zbývají pouhá dvě kola a právě v tom celkově třicátém sedmém se v pondělí 4. 1. utkají Benátčané s přerovským Zubrem na jeho ledě od 18 hodin. V předešlých dvou kláních se oba celky střetly u Jizery. Začátkem října zvítězily Benátky nad Jizerou vysoko 5:1, v polovině listopadu pak hosté ukořistili všechny tři body za těsnou výhru 4:3 po strhujícím průběhu. Jak benátský tým, tak přerovský předsilvestrovský zápas ztratil. Průběh pondělního duelu můžete opět sledovat díky online reportáži.

Přerov doma vyhrál dvanáct z osmnácti zápasů

Doposud na přerovském ledě uspělo jen pět týmů. Zubr v jeho domácím prostředí porazil pouze Šumperk, Prostějov, Třebíč, Litoměřice a hned dvakrát Kladno. Byli to právě Rytíři, kteří Přerovu v posledním kole přerušili sérii domácí neporazitelnosti, jež se tak zastavila na šesti domácích vítězstvích.

Přestože Zubr dovolí svým soupeřům vůbec nejvíce střel proti, na jeho statistikách se to nijak neodráží a ani fakt, že je druhým nejtrestanějším týmem, doposud hráči moravského celku nasbírali 682 trestných minut, avšak „pouze“ 272 jich inkasovali doma. Přerov má druhé nejlepší oslabení v soutěži, které je lehce nad 85%, navíc při domácích zápasech již čtyřikrát v početní nevýhodě skóroval. Nejvíce TM má útočník Jíří Goiš (85TM), celkově čtvrtý v lize, a v závěsu je obránce Jakub Ferenc (82TM), celkově šestý.

Kromě druhé nejvyšší domácí návštěvnosti má Zubr ještě třetí nejlepší úspěšnost přesilových her. Zajímavostí je, že druhý nejproduktivnější přerovský obránce Jakub Grof vstřelil do této doby čtyři góly a všechny padly v přesilovce.

Nejproduktivnější Zubr Vlastimil dostálek je v celkovém kanadském bodování desátý v lize a třetí v hodnocení střelců. Obránce Milan Procházka drží šestou příčku mezi nahrávači. Mezi brankáři pak přerovský dres zastupuje Lukáš Klimeš, který je s 93,13% druhý mezi gólmany ve WSM lize a má 2,74 průměr inkasovaných branek na zápas.

Poslední vzájemné utkání – 17. 11. 2015, 24. kolo WSM ligy 2015/16

HC Benátky nad Jizerou - HC ZUBR Přerov 3:4

Branky a nahrávky: 4. Jonák (Lakatoš, Trška), 23. Ordoš (Plodek, Volf), 32. Havlas (Paločko) – 10. Dostálek (Pšurný), 12. Dostálek (Šťastný, Grof), 34. Dujsík (Sýkora, Hořava), 47. Goiš (Popelka, Ferenc).

Sestava Benátek n. J.: Hosnedl (Sejpal) – Říha, Čermák, Kurka, Havlín, Trška, Hubáček, Pabiška – Dlouhý, Lakatoš, Jonák – Ordoš, Volf, Musil – Hrníčko, Kuťák, Matějček – Huňa, Havlas, Paločko – Plodek.

Sestava Přerova: Šimboch (Klimeš) – Grof, Chmelíř, Dujsík, Hořava, Ferenc, Vágner, Šnajnar, Sedlák – Dostálek, Pšurný, Šťastný – Stoklasa, Sýkora, Sikora – Kovařík, Popelka, Goiš – Kratochvíl, Král, Blinka.

Poslední utkání obou týmů – 30. 12. 2015, 36. kolo WSM ligy 2015/16

Salith Šumperk – HC Benátky nad Jizerou 2:1pp

Branky a nahrávky: 24. Gewiese (Sedlák, Půhoný), 61. Sedlák (Holík) – 60. Špaček (Pabiška, Pletka).

Sestava Benátek n. J.: Novotný – Havlín, Říha, Jandejsek, Pabiška, Kajínek, Ulrych, Kurka – Pletka, Plodek, Ďurač – Špaček, Volf, Zachar – Dlouhý, Havlas, Král – Svoboda.

HC ZUBR Přerov – Rytíři Kladno 4:5

Branky a nahrávky: 18. Vágner (Sikora, Pala), 40. Pšurný (Mrázek), 44. Stoklasa (Sýkora, Pala), 56. Popelka (Chmelíř) – 14. Bílek (Stach), 22. Skuhravý (Machač), 47. Bílek (Skuhravý, Stach), 48. Bílek (Stach, Dvořáček), 60. Rudovský (Stach, Bílek).

Sestava Přerova: Řehoř – Chmelíř, Grof, Pala, Vágner, Novotný, Dujsík, Přindiš, Šnajnar – Procházka, Pšurný, Mrázek – Sikora, Sýkora, Stoklasa – Goiš, Popelka, Kovařík – M. Kratochvíl, Král, Blinka

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!