7. 1. 2016 | Tomáš Nejedlo, Martina Nová

Benátky na Kladně prohrály těsným rozdílem 1:2

38., čtvrtek 7. 1. 2016
Kladno - Benátky n.J. KLA - BEN

Duel vedoucího a dvanáctého celku diváky gólově rozhodně nepotěšil. Na první branku se čekalo až do druhé třetiny, kdy se však trefil hostující celek ve dvojnásobné přesilové hře, díky trefě Václava Pletky tak měli Benátčané lépe nakročeno do zápasu. Jenže Kladno si svého soka nechtělo nechat utéct a hned o dvě minuty později si další gól v sezóně připsal Vítězslav Bílek. Před koncem prostředního dějství se nejlepší střelec WSM ligy ještě jednou prosadil po přihrávce nejproduktivnějšího hráče soutěže, Davida Stacha, a zpečetili tak svou výhru, protože dále se již skóre neměnilo.

Kladno: Mensator - Nash, Repe, Růžička, Gutwald, Ptáček, Zajíc, Kehar - Rudovský, Skuhravý, Machač - Bílek, Stach, Kindl - Dvořáček, Pitule, Redlich - Šilhavý, Miura, Strnad - Čurda.
Benátky n.J.: Novotný – Havlín, Říha, Pabiška, Kajínek, Ulrych, Kurka, Hubáček – Víšek, Pletka, Ďurač - Špaček, Volf, Dlouhý - Vlach, Černoch, Jonák - Ordoš, Hrníčko, Zachar.
Branky a nahrávky: 35. Bílek (Kehar, Stach), 39. Bílek (Stach, Kindl) - 33. Pletka (Víšek, Říha). Rozhodčí: Krob – Hejl, Podrazil. Vyloučení: 6:8 + Ulrych a Špaček (BEN) 10 min. a Stach (KLA) 10 min. Využití: 0:1. Diváci: 1868. Střely na branku: 40:23. Průběh utkání: 0:1, 2:1.

Komentář

V předchozích třech utkáních na ledě svých soupeřů se benáteckým hokejistům pokaždé podařilo bodovat, a tak ve středu na kladenský led vyjížděla družina trenérů Čelanského a Nečase v nebojácné náladě. Hlavní kouč Jiří Čelanský se navíc vrátil opět do míst, kde ještě v nedávné době působil. Vedoucí celek WSM ligy Kladno měl první velkou možnost ke skórování v 7. minutě, kdy Denis Kindl střílel zpoza obránce a jeho pokus zastavila tyč Novotného branky. I nadále si větší příležitost vypracovávali domácí, jenže benátecká obrana v čele s Filipem Novotným pracovala spolehlivě. Posila v brance Benátek z ruské KHL si vedla znamenitě proti šancím Rudovského a dvakrát znemožnila skórovat i Dvořáčkovi. Na druhé straně byl velmi blízko vedoucí trefě obránce Kajínek, jenže těsně než puk přešel brankovou čáru, jej do bezpeční uklidil zkušený Ptáček.

Nejofenzivnější celek soutěže a první tým tabulky se dlouho nemohl vůbec prosadit. Překážkou byl především Filip Novotný, který poradil i s velkou šancí Machače po přihrávce Skuhravého. Benátky kontrovaly pohlednou akcí se zakončením Kajínka, bohužel bez gólového efektu. Pak ale sudí Krob poslal Kladenské do tří a nabídnutou dvojnásobnou přesilovku Benátky využily! Říha s Víškem krásnou kombinací vybídli ke skórování Václava Pletku, jenž nezaváhal - 0:1. Ostřílený Pletka se tak prosadil proti klubu, kde v počátku sezóny letos ještě působil. Z vedení se však Benátky radovaly jen dvě minuty. V signalizované výhodě uplatnil svůj důraz na brankovišti kanonýr Vítězslav Bílek a vyrovnal - 1:1.

Bohužel závěr druhé třetiny vyšel lépe favoritu utkání a právě zde se nakonec lámal pomyslný chléb tohoto zápasu. Ve 39. minutě předvedli Kladenští pohlednou kombinaci a ČEZ stadion jásal nadšením. Kindl vyslal do brejku produktivního Stacha, z jehož dobré práce těžil opět Vítězslav Bílek a k domácí radosti poslal puk pod horní tyč - 2:1. Benáteckým tak nezbývalo, než se ve třetí části pokusit překvapit favorita. Zkoušel to Špaček, jenže Mensator se překvapit nenechal. Podobně neuspěl ani Jonák. Na opačné straně kluziště naděje držel nad vodou opět Novotný, který přiváděl kladenské hráče mnohdy až k šílenství a už neinkasoval. Zuby si na něm vylámal několikrát třeba Machač. V 58. minutě ve vlastním oslabení podnikli Benátečtí protiútok a v přečíslení Vít Jonák střelou z kruhu Mensatora nepřelstil. Když byl ještě následně hostům udělen další menší trest, bylo jasné, že Kladenští svůj těsný náskok udrží. Benátky se však za předvedený výkon na ledě lídra soutěže rozhodně stydět nemusí, ba naopak!

Ohlasy trenérů

Jindřich Lidický, trenér Rytíři Kladno:
"Takhle dobrou hru soupeře v obranné fázi jsme čekali. Nedostali žádný gól v Přerově, což svědčí o tom, že brání velmi dobře. Měli vynikajícího gólmana a i dobře vykrývali střely. Těžko jsme se přes to dostávali a naštěstí se nám podařilo výsledek otočit. Brzy jsme vyrovnali, a kdyby Benátky to udržely trochu déle, výsledek mohl vypadat všelijak. Bylo to vyrovnané utkání, i když jsme měli možná šancí trochu víc. Jsme rádi za vítězství."

Antonín Nečas, asistent trenéra HC Benátky nad Jizerou:
"Hrálo se urputné utkání, které nakonec skončilo těsnou výhrou domácích. U nás rozhodly dvě chyby v defenzivě. Skórovali jsme pouze v přesilovce pět na tři, a to je málo. S jedním gólem se venku dobrý výsledek uhrát téměř nedá."

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!