16. 3. 2007 | Hanka Ježková

Klášterec drží ve hře nejmladší lajna

Klášterečtí hokejisté nevstoupili do druhého kola zrovna nejlépe. Po dvou odehraných zápasech je jejich skóre 3:9. V prvním utkání prohráli severočeši v Benátkách 1:2, ve druhém pak dokonce 2:7. Do střeleckých tabulek se však zapsal zatím pouze jeden hráč. Na úspěšnou sérii Ondřeje Nováka, který proti Písku zaznamenal v prvním kole pět bodů za tři góly a dvě asistence, navázal nyní jeho spoluhráč z útoku Jíří Panocha. Třetí klášterecká lajna ve složení Panocha – Řepík - Novák má díky své produktivitě největší podíl na úspěšném působení A mužstva HC Klášterec v play-off druhé ligy.

Stejně jako v loňském prvním kole, narazili Klášterečtí i letos na obtížného soupeře – Benátky nad Jizerou. Do středních Čech odjížděli s jasným cílem, pokusit se vyhrát alespoň jedno utkání. Blíže vytouženému kroku byli hned v prvním vzájemném střetnutí. „První zápas byl velice vyrovnaný. Měli jsme převahu, ale nedokázali jsme využít šance, a to nás na konci zápasu mrzelo,“ vrací se k promarněné šanci na vedení v sérii autor jediného gólu žlutomodrých, Jiří Panocha. Domácí Damaška překonali dvakrát. Poprvé změnil směr puku bránící hráč a díky jeho teči Benátečtí otevřeli skóre. "Druhou branku sice domácí reportéři popsali jako dělovku od modré, zezhora z tribuny to tak možná mohlo vypadat, ale bylo to trochu jinak. Jaroš dostal skákavou přihrávku a puk se po jeho střele motal ve vzduchu a v poslední chvíli změnil směr." Hosté opět doplatili na stejnou chybu, která je málem stála postup v sérii s Pískem. „Zbytečně jsme faulovali, a tím pádem jsme byli vylučováni. Ve hře 5 na 5 jsme Benátky jasně přehrávali, ale při oslabení jsme ztráceli hodně sil, a tím soupeře pouštěli do hry.“

Ani další zápas nepřinesl v tomto směru nic nového. „Před utkáním jsme si řekli, že budeme hrát bez faulů, ale opět jsme to nedodrželi. To bylo klíčové pro celé utkání. Čtyřikrát jsme inkasovali v oslabení. Do dalších duelů se ale budeme snažit hrát čistěji,“ slibuje za celý tým Panocha. Ten má na svědomí i dvě branky v Barkově síti během druhého duelu. „Mé góly vyplynuly ze hry celé naší formace. S Řepou a Novasem jsme sice mladá lajna, ale soupeře dokážeme potrápit. Snažíme se hodně bruslit, provádíme rotace v útočném pásmu, a tím dostáváme soupeře pod tlak, ze kterého máme šance,“ vysvětluje jednoduchý recept, s kterým jako jediní z týmu vyzráli na obranu soupeře.

V play-off se Klášterci příliš nedaří v útoku, v posledním zápase navíc zklamali i v té herní činnosti, ve které patří mezi nejlepší druholigové celky, a to v počtu inkasovaných branek. Damašek lovil puk ze sítě celkem sedmkrát. To se mu stalo naposledy loni, ve třetím utkání prvního kola play-off, právě na ledě Benátek. „Celou sezónu nás Dáda, který je naší oporou a základním kamenem úspěchu, drží. Za dnešní výkon by nás měl praštit hokejkou, protože jsme mu vůbec nepomohli. V prvním zápase byl jednoznačně nejlepším háčem našeho týmu,“ nenechá padnout neúspěch plnou vahou na brankáře Panocha.

Pro ty, kteří by chtěli klášterecké hokejisty podceňovat, pak má zcela jasný vzkaz: „Náš cíl pro sobotní utkání je jasný. Vyhrát ho! Stejně tak jako ten nedělní, a přesunout se na rozhodující zápas do Benátek. Určitě do dalších bojů neskládáme zbraně a budeme bojovat až do poslední minuty.“

Článek byl převzat ze stránek soupeře.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!