23. 1. 2016 | Martina Nová

Benátky doma zdolaly hostující Třebíč 4:1!

43., sobota 23. 1. 2016
Benátky n.J. - Třebíč BEN - TRE

Benátčanům se v sobotním utkání podařilo utnout sérii tří porážek, když podruhé v sezóně pokořili Horáckou Slavii. V zápase 43. kola čekali diváci na první gól až do poloviny základní hrací doby. Skóre otevřel benátský Adam Dlouhý, který úspěšně tečoval střelu Špačka. Vzápětí sice dokázal vyrovnat hostující Roman Erat, jenže při následném vyloučení třebíčského hráče vrátil domácím vedení Jiří Černoch po přihrávce Paločka. Před koncem druhého dějství ještě navýšil benátské skóre kapitán Jan Víšek. Ve třetí třetině pak na konečných 4:1 v přesilovce doupravil výsledek slovenský útočník v dresu Benátek, Matej Paločko, který si v tomto utkání připsal celkem tři kanadské body.

Benátky n.J.: Schwarz – Kajínek, Piskáček, Říha, Havlín, Kurka, Ulrych, Hubáček – Pletka, Černoch, Jonák – Dlouhý, Paločko, Špaček – Hrníčko, Havlas, Víšek.
Třebíč: Vejmelka – Podlipnik, Malena, Štindl, Čejka, Bartoň, Schejbal, Nesvadba – Přibyl, Dolníček, Erat – Švec, Polodna, Kusko – Psota, Juráň, Wasserbauer – Šaur, Pokorný, Čech.
Branky a nahrávky: 28. Dlouhý (Špaček, Paločko), 34. Černoch (Paločko, Piskáček), 39. Víšek (Hrníčko, Havlas), 56. Paločko (Špaček, Kajínek) - 32. Erat (Dolníček, Čejka). Rozhodčí: Petružálek - Rozlílek, Toman. Vyloučení: 5:6. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 250. Střely na branku: 30:35.

Komentář

Zápas zahájily oba týmy lehkým oťukáním brankářů, nejprve vyzkoušel pozornost Vejmelky Pletka, na druhé straně pak Schwarze otestoval Kusko. Již ve 4. minutě přišlo vyloučení pro hosty. Třebíčský Šaur fauloval Špačka a vzápětí ještě podrazil Paločka, takže si vykoledoval trest 2+2. Než skončil jeden dvouminutový trest, už svému spoluhráči dělal společnost Schejbal, nicméně Benátčané dlouhou přesilovku 5 na 3 gólově neproměnili. První třetina z obou táborů mnoho větších šancí nepřinesla. Ve 12. minutě se sice Jonák proháčkoval mezi třebíčskou obranou, nicméně jeho zadovku Černoch nestihl zachytit. Naopak domácího gólmana následně vyzkoušeli Polodna, Schejbal a Dolníček, ale vždy byl úspěšnější benátský Schwarz. V 17. minutě měl možná největší příležitost úvodního dějství neuhlídaný Jonák, jenže puk za Vejmelku nedostal. Na konci úvodní dvacetiminutovky dostal Špaček trest za sekání, ze kterého si část hosté přenesli ještě do druhé třetiny.

Úvod prostředního dějství vyšel jasně lépe Horácké Slavii, která měla více ze hry a byla nebezpečnější. Příležitost poslat svůj celek do vedení měl Erat, který ale nepřesně dorážel. Nicméně třebíčský tlak Benátčané přestáli a ve 28. minutě šli do vedení, Špačkovu střelu na bránu přesně ztečoval Adam Dlouhý. O čtyři minuty později sice vyrovnal stav Roman Erat, který zcela osamocen zavěsil kotouč pod břevno Schwarzovy branky, ale poté přišla gólová exhibice Benátek. Za vražení si šel sednout Nesvadba a domácí toho využili. Hosté si nepohlídali Paločka, který s klidem a přesností naservíroval puk Jiřímu Černochovi, který kotouč zvedl nad Vejmelkův beton, 2:1. Před zazněním sirény ještě Hrníčko prokličkoval třebíčskou obranou, našel Jana Víška a ten z první dostal puk za hostujícího gólmana. Jako na závěr úvodního dějství, přišel faul Benátek. Tentokrát fauloval Pletka a Třebíč zahájila třetí třetinu početní výhodou.

I přes výhodu jednoho hráče v poli, na začátek závěrečné dvacetiminutovky Horácká Slavia neskórovala, i když dostala další příležitost v podobě vyloučení Piskáčka, ale ani tato přesilovka nevyšla. Do třetice šel ještě na trestnou krátce po návratu Piskáčka na dvě minuty Kajínek. Tehdy měli hosté asi největší možnost snížit, ale ani dorážka Přibyla gólem neskončila. Ještě jeden trest přišel pro domácí, nicméně ani tentokrát Třebíč na Schwarze nedokázala nic vymyslet. Poté už hosté ztratili dech a začali útočit domácí. Nejprve Benátky Třebíč za hru v nepovoleném počtu hráčů nepotrestali, hákování Polodny už ale ano. Ke dvěma asistencím si Matej Paločko připsal i gól, když úspěšně tečoval ránu z kruhu Špačka. Benátčané tak zdolali Horáckou Slavii podruhé v sezóně a připisují si tři body za výhru 4:1!

Ohlasy trenérů

Antonín Nečas - HC Benátky nad Jizerou: Jsme velmi šťastní za tři body, protože to bylo velmi těžké utkání. V současné situaci body moc potřebujeme. Děkuji hráčům za předvedený výkon.

Radek Novák - SK Horácká Slavia Třebíč: Domácí byli aktivnější již v první třetině, která skončila nerozhodně. V té druhé se dokázali prosadit gólově. Sice jsme vyrovnali, ale bohužel jsme to neudrželi a Benátky nám odskočily. Dnes zaslouženě vyhrály.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.