24. 1. 2016 | Martina Nová

Hráli jsme hodně týmově, říká k výhře nad Třebíčí obránce Piskáček

Benátkám se v posledních zápasech příliš nedařilo, prohrály tři předešlá utkání, ale proti Třebíči předvedli Benátčané povedený výkon a především přidali i několik gólů. Střelecky se v sobotním duelu prosadili Adam Dlouhý, Jiří Černoch, Jan Víšek a Matej Paločko. „Myslím si, že jsme hráli hodně týmově, že to byl skvělý zápas od nás, a také jsme dali více gólů než soupeř,“ hodnotí vítězství nad Horáckou Slavií výpomoc z extraligové Sparty, obránce Jan Piskáček, který si připsal ve své premiéře v modrobílém i asistenci u druhé benátské branky.

Utkání se výtečně podařilo nejen celému benátskému týmu, ale také devatenáctiletému slovenskému útočníkovi, účastníku letošního MS do 20 let, Mateji Paločkovi, který kromě čtvrtého gólu Benátek přidal ještě asistence u první a druhé branky. „Cítil jsem se výborně. Dostal jsem příležitost nastoupit ve druhé lajně se skvělými kluky po boku a jsem za tuto šanci vděčný,“ říká s úsměvem mladý Slovák, který ovšem nešetřil skromností. „A co já, ke mně se tam puk vždycky nějak připletl, zkusil jsem vystřelit, puk mi většinou přeskočil přes hokejku, byl jsem i překvapený, že se mi povedlo nahrávat, ale jsem za to rád.“

Do statistik se zapsal i obránce Jan Piskáček, konkrétně u gólu sparťanského spoluhráče Jiřího Černocha. „Bylo to v přesilovce, tam jsem to shodil dolů na hráče, ten se snažil vyjet a naštěstí byl na druhé straně Jirka Černoch, takže to dal do prázdný brány,“ popisuje vítězný gól Benátek zkušený bek.

Na úvod první třetiny se domácím naskytla možnost dvouminutové přesilovky 5 na 3, ale Benátčanům se ji nepodařilo proměnit. „Bylo to hned na začátku utkání, tak jsme nebyli ještě úplně v zápase a připravení na to. Mělo by se přesilovku 5 na 3 proměňovat, ale důležité je, že jsme vyhráli,“ říká forvard Paločko. Jak by zhodnotil sobotní zápas ze svého pohledu Piskáček? „Hráli jsme dobře. První třetinu jsme odehráli dobře, začátek té druhé nebyl od nás úplně to nejlepší, ale docela jsme to přestáli, a pak, si myslím, jsme to celý zápas už kontrolovali.“

Začátek ale třetího dějství nebyl pro benátský celek jednoduchý, skoro šest minut museli přetrvat v oslabení po postupných trestech, které přišly na konta Benátčanů. „Měli jsme tam skvělé kluky, kteří obětavě padali do střel, a chtěl bych jim poděkovat za celé mužstvo. Byla to nádhera, ani jeden gól v oslabení,“ popisuje s nadšením hráč s číslem devět.

Pro Jana Piskáčka to byl zápas po delší době, neboť ho v letošní sezóně trápila zranění, kdy se dozvěděl, že v sobotu nastoupí? „Dohadovali jsme se už někdy v půlce týdne, jestli sem půjdu hrát, nebo ne. Asi někdy ve středu se to rozhodlo.“ Proti Horácké Slavii se v týmu potkal i s dalším sparťanem, Jiřím Černochem. Měl nějaké zprávy již dopředu „co a jak“?„Ani jsem se neptal. Spíš až tady s panem trenérem jsme si o tom popovídali před zápasem, co budeme hrát a jak to tady chodí.“

Další kolo WSM ligy čeká Benátčany již v pondělí, kdy vyrazí na led Mostu. S vítězstvím v zádech se Středočechům jistě bude lépe dýchat. „Určitě se nám bude teď lépe spát, připravíme se na pondělní zápas a uvidíme,“ zakončuje Matej Paločko.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!