1. 2. 2016 | Martina Nová

Hokej je celý můj život, říká osmnáctiletý Ivan Ďurač

Již v šestnácti letech si odbyl premiéru v dospělém hokeji, když mladoboleslavští hráli druhou nejvyšší soutěž, osmnáctiletý nadějný forvard si i vyzkoušel národní dres v reprezentačních mládežnických výběrech. Odchovanec mladoboleslavského hokeje, Ivan Ďurač, v letošní sezóně blíže nahlíží pod pokličku dospělého hokeje právě v Benátkách nad Jizerou. Velkou část sezóny však tráví v juniorce zelenočerných, kde je nejproduktivnějším hráčem a ve 28 utkáních si připsal již 18 gólů a 15 asistencí. I v benátském dresu se již zvládl prosadit, dvakrát skóroval i nahrával, naposledy bodoval ve vítězném utkání proti Jihlavě…

Jsi odchovancem Mladé Boleslavi, letos hraješ za mladoboleslavskou juniorku a zároveň i tady v Benátkách. Jak se ti tu líbí?

Líbí se mi tady dost, protože je to pro mě další velká zkušenost. Hraju vlastně chlapský hokej, do teď jsem hrál jen juniorský, takže je to o krok výš a sbírám další zkušenosti.

Jaký je podle tebe rozdíl mezi juniorským a prvoligovým hokejem?

První ligu hrají určitě starší a zkušenější hráči, kteří už mají něco za sebou. Je i o dost rychlejší a tvrdší. Jak říkám, je to hlavně o zkušenostech.

Částečně nahlížíš ale i do extraligy v dresu právě bruslařského klubu, co tohle pro tebe znamená?

Je to extraliga, je to tak ještě o krok výš. Tady se k tomu přibližuju a prostě chci tady na sobě zapracovat, zlepšit se, abych se dostal do extraligy v Mladé Boleslavi.

Proč vlastně hokej hraješ?

Je to můj život a hraju ho už od malička. Dali mě k němu rodiče a je to vlastně celý můj život.

Máš tedy nějakou představu, co bys jiného dělal?

Vůbec nevím.

A jak trávíš volný čas mimo ledovou plochu, pokud tedy nějaký máš?

Když jsem měl přítelkyni, tak s ní, ale teďka se snažím na sobě pracovat, odpočívat a regenerovat.

Jak tedy relaxuješ, co je tvou hlavní náplní odpočinku?

Zajdu s kamarády nebo s bráchou do sauny, do vířivky a odpočinu si. Nebo si jdu zaběhat, občas si jdu zacvičit a prostě se připravím na další týden, kdy máme zápas.

Měl jsi nebo máš nějakého oblíbeného hráče, podle kterého ses třeba učil, snažil se zlepšovat?

Od malička jsem měl Alexandra Ovečkina. To je můj vzor, idol, snažím se dělat to, co dělá on, jenže je to bůh. (smích)

Oblíbený tým v NHL máš tedy Washington Capitals?

Ne ne. Oblíbený tým mám zase LA Kings, protože se mi líbí, je to specifický tým, vyhráli dvakrát Stanley Cup.

Na závěr taková otřepaná otázka, jaký máš vůbec cíl v hokeji?

Určitě ho hrát, co nejdéle to půjde, a bavit se jím. Je to celý můj život, nedokážu si představit, že bych měl dělat něco jiného. Od malička jsem tomu věnoval veškerý čas, skoro nemám žádný dětství a vlastně jsem všechno věnoval hokeji.

Další články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!