10. 2. 2016 | Daniel Doležal, Martina Nová

Benátky v Přerově sice vedly 2:1, ale i přesto zůstávají body na Moravě

50., středa 10. 2. 2016
Přerov - Benátky n.J. PRE - BEN

V rámci padesátého kola Benátčané zavítali do Přerova, kde vyzvali tamní Zubr. Jako první šli do vedení domácí již ve třetí minutě, když ve vlastním oslabení skóroval Mrázek. Poté však v úvodu druhého dějství zaútočili hosté. Nejprve v přesilové hře srovnal Václav Pletka, následně také v přesilovce poslal Benátky do vedení Jiří Černoch. Nicméně v polovině zápasu srovnal Goiš a následně v přesilovce poslal domácí do vedení Sikora. Ve třetí třetině navýšil přerovský náskok Dostálek a pátý gól Zubru při hře Benátčanů bez brankáře a navíc při vyloučení prostějovského hráče vstřelil Sýkora v 57. minutě. Vzápětí ještě dokázal snížit na 5:3 Dominik Hrníčko, ale žádný větší obrat již Středočeši nezvládli.

Přerov: Klimeš (Slovák) – Vágner, Grof, Pala, Hořava, Novotný, Ferenc, Běhal – Pšurný, Sýkora, Mrázek – Sikora, Král, Šťastný – Goiš, Popelka, Dostálek – Š. Kratochvíl, Kovařík, Stoklasa.
Benátky n.J.: Lukáš (Vacek) – Havlín, Říha, Kajínek, Pabiška, Hubáček, Kurka, Ulrych – Pletka, Černoch, Jonák – Špaček, Volf, Dlouhý – Víšek, Plodek, Hrníčko – Bittner, Havlas, Ordoš.
Branky a nahrávky: 3. Mrázek (Běhal), 30. Goiš (Pala, Hořava), 32. Sikora (Sýkora, Hořava), 47. Dostálek (Hořava), 57. Sýkora – 21. Pletka (Havlín, Jonák), 24. Černoch (Jonák, Říha), 57. Hrníčko. Rozhodčí: Fiala – Reich, Měkýš. Vyloučení: 9:10, navíc Dlouhý (BEN) 10min OT, Jonák (BEN) 10 + OK. Využití: 1:3. V oslabení: 2:0. Diváci: 2198. Střely na branku: 29:37. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 5:2, 5:3.

Komentář

Utkání s Benátkami začalo aktivitou domácích v útočném pásmu, ale brzy šli do oslabení. Paradoxně se však prosadili. Běhal našel volného Petra Mrázka, jenž pláchl dotírajícím bekům a poradil si s Lukášem. Na druhé straně Říha trefil tyč a zakrátko chyboval gólman Klimeš, jenže zmatku Benátečtí nevyužili. Přesilová hra se nabídla i Přerovu, ti s ní ale příliš dobře nenaložili. V desáté minutě si to Novotný rozdal s Dlouhým a Zubři pak sehrávali hned dvě výhody po sobě.

Skórovat ale mohli hosté, díky pokusu Špačka a teči Jonáka. Rozhodčí Fiala do konce třetiny stihl vyloučit dvakrát Zubry, nicméně největší šanci měl Novotný, jenž nezužitkoval pas zpoza brány.

Početní výhodu zasahující do druhého dějství už Benátky trestaly, když na konci kombinace stál Václav Pletka. Zanedlouho se radovali hosté znovu. Využili další převahy, tentokrát čtyř proti třem. Jonák vypálil z kruhu a odražený kotouč poté doklepl za Klimeše Jiří Černoch. Zubři na soupeře vyvinuli velký tlak, když měli až pět tutovek. Poté vybojovali přesilovku, ale dočkali se až po střele Paly, kterou šikovně tečoval před bránou Jiří Goiš.

Ztracené vedení navrátil ve 32. minutě Marek Sikora. Kapitán Sýkora byl při průniku zastaven, touš poté dojel právě střelec s číslem 8 a prudkou ranou nedal Lukášovi šanci. V dalším oslabení domácích Jonákův pokus došel až na břevno. Ten pak stál i u další tutovky, když se Klimeš ocitl mimo brankoviště. Útočník Benátek ale trefil jen bránícího Zubra.

Do posledního dějství zdlouhavého utkání vkročili aktivněji Benátčané, když už po pár vteřinách mohl Černoch vyrovnat. Místo toho šli hosté do čtyř a na trestnou poté putoval i přerovský hráč. Hra čtyři na čtyři žádné vzrušení nepřinesla a do svých rukou vše převzal David Šťastný. Na konci 47. minuty nabral rychlost od mantinelu a střelou pod víko navýšil vedení.

Přerov zakrátko sehrával další přesilovku, měl však dvoubrankový náskok a nepotřeboval se tlačit do kasy za každou cenu. Žlutomodrá obrana pozapomněla na Pletku, ale na Klimeše nevyzrál. Pět minut před koncem si musel jít odpykat trest Dostálek a Pojizeřané zkusili hru v šesti, jenže se Tomáš Sýkora zmocnil puku a stvrdil vítězství. Konečný zápis však provedl až Dominik Hrníčko o pár vteřin později. Za bránou domácích si nabral kotouč na špičku hole a ojedinělým florbalovým trikem skóroval. Poslední vteřiny už nic víc nepřinesly a Hanáci tak berou další tři body do tabulky ze zápasu, který postrádal plynulost, nikoliv však emoce.

Ohlasy trenérů

David Kudělka (HC ZUBR Přerov): Bylo to klasické utkání s Benátkami. Mají mladý mančaft, který je doplněný o zkušené hráče a praktikují hokej s dobrým bruslením a se spoustou fyzických kontaktů. Postavení v tabulce ani tolik neodpovídá. Problém tam zřejmě je kvůli tomu velkému počtu hráčů, proto nejsou tak sehraní. My jsme měli dva velmi těžké zápasy venku a bylo vidět, že kluci už trochu pociťují únavu. Dnes asi první třetina nebyla pro fanoušky taková, jakou si představovali. Asi chtěli vidět naše větší vedení a hru, která má spád. Na hře se však podepsala únava a my jsme rádi, že se nám zápas podařilo ubojovat. Kluci splnili vše, co jsme po nich chtěli a dali do toho srdíčko. Navíc nás znovu podržel výborně chytající Lukáš Klimeš v bráně.

Jiří Čelanský (Benátky nad Jizerou): Utkání se hrálo ve velmi dobrém tempu, čemuž napomohla tradiční agresivní hra domácích. Mrzí nás obdržená branka v naší přesilové hře, které jsme ale hráli mnohem lépe, než v posledním domácím utkání a zkraje druhé třetiny jsme také dvě využili a šli do vedení. Chválím mužstvo za obětavost a spoustu zblokovaných střel soupeře. Škoda dvou chyb ve středním pásmu, které soupeř gólově potrestal a do třetí třetiny šel s jednobrankovým vedením. Dle mého názoru byla závěrečná část ovlivněna spornými výroky rozhodčích a kvůli tomu i naší povolenou disciplínou. Škoda, za předvedený výkon jsme dnes nějaký bod měli domů odvézt.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.