14. 2. 2016 | Martina Nová

Určitě velmi cenná výhra proti takovému soupeři, hodnotil zápas proti Rytířům Havlín

Utkání proti Kladnu se Benátčanům vydařilo, vedoucí tým tabulky dokázali porazit po samostatných nájezdech. Byla to především zásluha obětavosti jak v celém průběhu, tak především v přesilových hrách, které patří mezi ozdoby kladenského celku. „To byl asi jeden z nejdůležitějších momentů. Víme, že Kladno má přesilovky silný, jsou v tom hodně nebezpečný, takže si myslím, že to byl jeden z faktorů, co nám zajistilo ty dva body,“ říká autor úvodního gólu, Tomáš Havlín, o ubráněných oslabeních.

Chvalitebný výkon předvedl také brankář Filip Novotný, který inkasoval jen dvakrát a v samostatných nájezdech z pěti sérií byl prostřelen jen jedinkrát. „První třetinu kluci odehráli suprově, pak jsme sice trošku začali faulovat, ale myslím si, že jinak jsme odehráli dobrý utkání,“ hodnotí ze svého pohledu zápas Novotný. Podobně viděl sobotní duel i obránce Havlín. „Je to moc důležitý zápas, ty body potřebujeme. Určitě velmi cenná výhra proti takovému soupeři.“

V první třetině předvedly Benátky opravdu pohledný výkon, kdy svému sokovi nic moc nedovolili. Následně ve druhém dějství při přesilové hře se konečně dočkaly i gólu, konkrétně z hole Tomáše Havlína, který propálil střelou od modré kladenského Cikánka. „Když už jsme šli na buly, tak mi Honza Víšek říkal, že když to bude čistá bule, tak to mám střílet hned do brány. Tak jsem to vystřelil, zkusil jsem to trošku níž nad beton mezi hráče, kluci výborně zaclonili, gólman nic neviděl a prošlo to až do brány,“ popisuje gólový moment mladý bek.

Tato branka však paradoxně nastartovala rytíře, kteří tímto momentem začali více napadat a být nebezpečnější, následovali také fauly Benátčanů. „První třetinu jsme odehráli dobře, byly tam i šance, nepadlo to tam. Pak jsme začali faulovat a z toho byly ty jejich šance a i gól,“ nastiňuje brankář Novotný změnu ve druhé třetině, ze které hosté dokázali vykřesat gól až na konci prostřední dvacetiminutovky. Ve třetí třetině pak šlo sice Kladno do vedení, ale zanedlouho domácí vyrovnali, a tak si vynutili až samostatné nájezdy. „Tam škoda toho druhého gólu, ten byl můj, ale kluci jinak odvedli dobrou práci. Škoda, že jsme neuhráli ty tři body, ale máme aspoň dva a myslím si, že proti silnému Kladnu, je to velmi dobrý výsledek,“ přiznává Novotný.

Ten svůj tým rozhodně v dovednostní disciplíně podržel, když ho prostřelil jen v první sérii Kindl. V druhé sérii mu však přálo i pověstné štěstíčko při nájezdu Stacha. „On to udělal dobře, stáhl si to, a pak si myslím, že to bylo se štěstím na obou dvou stranách, protože on mě hodně roztáhl, a pak to bylo zase štěstí pro mě, že jsem to hokejkou nějak vyškrábl,“ přibližuje situaci čtyřiadvacetiletý brankář, který v benátském dresu doposud odchytal osm utkání, z nichž tři vyhrál. „Jezdím sem, protože na Spartě nechytám, a tak mě sem posílají, abych byl tak nějak pořád v zápase. Samozřejmě tady chci odvést co nejlepší výkon a chci vyhrávat. Bohužel to tak není, ale doufám, že se to ještě zlepší a že budeme vyhrávat,“ říká ke svému působení Novotný.

Přestože se říká, že nájezdy jsou o náhodě a štěstí, tak i přesto se Benátčanům nedá upřít kvalitní výkon v zápase s Kladnem. Díky čemu se podle Tomáše Havlína udrželi domácí s Rytíři v zápase a urvali nakonec dva body? „Byli jsme určitě aktivnější na začátku, bruslivější, dohrávali jsme souboje, to dělá problémy každému týmu. Pak jsme dokázali vytvořit i tlak a vstřelili jsme z toho branky.“

Ve středu je na programu poslední kolo letošní základní části a Benátky čeká výjezd na jih Čech, kde vyzvou druhé České Budějovice. „Bude to stejně důležitý zápas jako dneska. Teď už hrajeme o každý bod a zase je to soupeř ze špičky tabulky. Je to důležitý zápas, musíme se na to připravit stejně dobře jako dneska a bodovat pokud možno za tři body,“ říká závěrem s odhodláním Havlín.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.