5. 3. 2016 | Martina Nová

Benátečtí poslední domácí zápas letošní sezóny zvládli výborně, Třebíč pokořili 5:1

5., sobota 5. 3. 2016
Benátky n.J. - Třebíč BEN - TRE

Benátky nad Jizerou v posledním domácím utkání letošního ročníku WSM ligy hostily Horáckou Slávii, kterou naposledy porazili na jejím ledě 1:0 po samostatných nájezdech. Tentokrát byl zápas o moc rychlejší. Celých šedesát minut hokejisté stihli za dvě hodiny a navíc svému soupeři přibalili na cestu do Třebíče „bůra“. Jako první se trefil obránce Radek Hubáček již v sedmé minutě. Ve druhé třetině ve dvojnásobné přesilovce vyrovnal hostující Richard Kristl, poté už ale skórovali jen domácí. Z trestného střílení skóroval Jozef Huňa, což byl nakonec i vítězný gól. O pár vteřin později svojí druhou trefu v benáteckém dresu zaznamenal Radek Hubáček. Za dvě minuty se v přesilovce prosadil ještě Dominik Hrníčko a ve třetí třetině dokončil výsledek trefou na 5:1 Jiří Kurka.

Benátky n.J.: Novotný – Říha, Ulrych, Kurka, Kalina, Pabiška, Hubáček – Jonák, Hrníčko, Pletka – Ordoš, Havlas, Dlouhý – Huňa, Král, Svoboda.
Třebíč: Máj – Šaur, Čejka, Bartoň, Schejbal, Jiří Wasserbauer, Hort – Psota, Polodna, Čech – Kristl, Juráň, Přibyl – Horký, Baldwin, Jan Wasserbauer – Kajnar, Matov, Maštera.
Branky a nahrávky: 7. Hubáček (Dlouhý), 28. Huňa z ts, 29. Hubáček (Pletka, Jonák), 31. Hrníčko (Pabiška, Jonák), 50. Kurka (Kalina, Svoboda) - 26. Kristl (Schejbal, Bartoň). Rozhodčí: Sýkora - Malý, Šmika. Vyloučení: 5:3. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 260. Střely na branku: 33:35.

Komentář

Úvod utkání byl velice poklidný, na obou týmech byla vidět lehkost, neboť jim už prakticky o nic nešlo. Hra se přelévala ze strany na stranu, jednu větší šanci měl Jonák v přečíslení 3 na 2, ale přestřelil. Poprvé se skóre změnilo už v sedmé minutě, kdy benátecký Radek Hubáček přelstil brankáře Máje a zasunul puk jeho pravé tyči brány. Na straně hostí měl příležitost vyrovnat Čech po přihrávce Psoty, jenže gólman Novotný byl pozorný.

Druhá třetina začala tlakem Horácké Slavie před domácí brankou, ale gól z toho nebyl. Poté měl na druhé straně příležitost naopak náskok navýšit Huňa, ale nedokázal puk zvednout a dostat ho na třebíčského brankáře. Následovala dvě vyloučení Benáteckých, nejprve Kaliny, a pak Ulrycha. Hosté v početní výhodě 5:3 dokázali vyrovnat průběžný stav, konkrétně Richard Kristl. Nicméně po skončení i druhého trestu se střelecké taktovky ujali domácí. Jozef Huňa se ocitl opět proti Májovi, ale jeden z Třebíčanů ho fauloval, a tak benátecký hráč dostal příležitost na reparát. Toho patřičně využil a proměněným trestným střílením poslal domácí opět do vedení. O několik vteřin později svůj druhý gól večera i za Benátky vstřelil Radek Hubáček dělovkou mezi Májovi betony. To ale ještě nebylo vše. Přesilovku si zahráli i Benátečtí a ve 31. minutě ji proměnil Dominik Hrníčko. Ke konci třetiny měl Hubáček příležitost na hattrick, jenže na hostujícího gólmana tentokrát nevyzrál.

Ve třetím dějství se Horácká Slavia pokusila přidat tempo a Filip Novotný se musel značně ohánět v brance a jejím okolí. Nicméně v 50. minutě naopak se opět z gólu radovali domácí po souhře dvou obránců. Kalina nahrál Jiřímu Kurkovi, který propálil Máje, jenž toho moc neviděl přes clonící hráče. Třebíč se ještě zkoušela prosadit, jeden z pokusů měl na holi i Polodna, jenže puk skončil v Novotného lapačce. V posledních vteřinách se tlačil do brány ještě benátecký Dlouhý, ale šestou branku nepřidal, a tak Středočeši zvítězili 5:1.

Ohlasy trenérů

Antonín Nečas (Benátky nad Jizerou): Byl to zápas, ve kterém již o nic nešlo. Přesto jsme chtěli hrát naši hru a udržet mladé kluky v systému. Chtěli jsme závěrečné utkání vyhrát i pro naše diváky. K vítězství nám pomohl velmi dobrý výkon Filipa Novotného.

Radek Novák (Třebíč): Utkání nemělo takový náboj, jako tomu bylo v zápasech proti Benátkám v základní části. Tehdy byly všechny čtyři zápasy hodně napínavé, hrálo se v nich hodně tvrdě. Dnes měl zápas trochu jiný charakter. Co se týče výsledku, domácí vyhráli zaslouženě.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.