9. 3. 2016 | Jaroslav Svoboda, Martina Nová

Benátky na závěr sezóny padly v Šumperku 2:7

6., středa 9. 3. 2016
Šumperk - Benátky n.J. SUM - BEN

Poslední zápas letošní sezóny WSM ligy pro Benátecké nevyzněl vítězně. Ve velmi prořídlé sestavě, kdy v poli bylo k dispozici jen pět beků a šest útočníků, se ale dlouho statečně drželi, největší gólový příděl přišel až ve třetí třetině. Ve 10. minutě otevřel skóre domácí Milfait, kterého následoval Plášek. Po polovině zápasu Šumperk vedl již 3:0 zásluhou Haase, jenže Středočeši ještě zabojovali. Nejprve na 3:1 snížil Kalina a o dvě minuty později na 3:2 Svoboda. Jenže více již hosté ze sebe nedostali a naopak domácí, kterým šlo o záchranu, přidali další branky. Dvakrát po sobě skóroval Brunec a v závěrečných třech minutách upravili skóre Plášek a Sedlák. Nicméně ani vysoká výhra 7:2 Salithu nepomohla a kvůli vítězství Mostu 5:1 nad Třebíčí sestupuje do 2. ligy, Benátky nakonec zůstaly o bod za Horáckou Slavií v celkovém pořadí.

Šumperk: Zelenka (Svoboda) – Gewiese, Sedlák, Bail, Puzič, Holík, Prokop – Milfait, Fořt, Káňa – Haas, Šimun, Brunec – Ostřanský, Plášek, Miškovský – Hlinka.
Benátky n.J.: Novotný (Vacek) – Říha, Ulrych, Kurka, Kalina, Pabiška – Jonák, Pletka, Špaček – Dlouhý, Svoboda, Víšek.
Branky a nahrávky: 10. Milfait, 12. Plášek, 33. Haas (Šimun, Holík), 44. Brunec (Prokop), 54. Brunec (Šimun), 58. Plášek (Holík), 59. Sedlák (Milfait) – 36. Kalina (Svoboda), 38. Svoboda (Dlouhý). Rozhodčí: Jílek – Krátký, Šmika. Vyloučení: 4:4. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 648 Střely na branku: 39:33 Průběh utkání: 3:0, 3:2, 7:2.

Komentář

Poslední utkání letošní sezóny a minimálně na rok i poslední utkání ve WSM lize mají za sebou šumperští hokejisté. Ti v domácím prostředí porazili Benátky nad Jizerou a v posledních minutách je, již i přes jistotu sestupu, bouřlivě podpořili i fanoušci týmu.

Ten však doplatil na nezdařený konec utkání v Mostě a vzhledem k tomu, že severočeský tým dle očekávání ovládl duel v Třebíči, tak míří po pěti sezónách v druhé nejvyšší sezóně zpět do 2. ligy. K výhře proti Benátkám nad Jizerou nasměrovala šumperské hráče první třetina, kdy se gólově prosadili Jan Milfait a Karel Plášek. Draci dění na ledě kontrolovali, další gól pak přidali ve druhé třetině po souhře Holíka, Šimuna a výborně tečujícího Marka Haase.

Benátecké torzo čítající jedenáct hráčů do pole ale přece jen zvedlo hlavy a dokázalo snížit na 2:3 po gólech Petra Kaliny a Daniela Svobody. Klid na šumperské hole vrátil ve třetí třetině Tomáš Brunec, který zvýšil na 4:2. Ten samý hráč pak z ostrého úhlu dopravil kotouč za záda Filipa Novotného v čase 53:40 a draci rázem vedli 5:2. V té době již bylo delší dobu jisté, že Most po výhře 5:1 v Třebíči setrvá ve WSM lize.

Z draků jakoby spadla veškerá tíha bytí, sedm stovek diváků pak, i přes hořkosladké vedení, do posledních minut podporovalo hráče na ledě. Ti v 58. minutě utkání přidali šestý gól, když po Holíkově přihrávce nekompromisně zavěsil pod břevno benátecké branky Karel Plášek. Neuběhla ani minuta a Šumperk přidal sedmou trefu. Po Milfaitově přihrávce skóroval obránce Tomáš Sedlák.

Nevídaná byla pak reakce publika, které i přes sestup do druhé ligy dlouhé minuty skandovanými pokřiky dávalo najevo své sympatie s týmem. Na hráčích pak naopak bylo zřetelné, jak moc neúspěch v sezóně mrzí.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.