2. 5. 2016 | Ondřej Nejedlo

Kdybych si zahrál na mistrovství světa, bylo by to něco nádherného, přiznává Radim Šimek

Na jeho adresu pějí chválu všichni napříč celou českou extraligou. Třiadvacetiletý liberecký obránce Radim Šimek se v posledních dvou sezónách vyšvihl v elitního beka, jehož si nemohl nevšimnout reprezentační trenér Vladimír Vůjtek, který benáteckému odchovanci dal důvěru v osmi mezistátních zápasech. V tom posledním se mu Šimek odvděčil dvěma body za gól a asistenci, kterými přispěl k demolici Švédska 7:1. Potvrdil tak výtečnou formu z extraligového play-off, které si Tygři doslova podmanili a po velmi napínavé sérii s pražskou Spartou zvedli nad své hlavy mistrovský pohár.
Zasloužené volno v jeho případě bylo opravdu jen krátké. Minulou neděli se těšil z poháru pro mistra české extraligy, o tři později se již hlásil reprezentačním trenérům ve Znojmě. Radim Šimek si tedy oslav příliš neužil. „Abych řekl pravdu, moc jsem ani neslavil. Doufal jsem v pozvánku do reprezentace. Za titul jsem strašně rád. Dále mě těší, že mé výkony byly odměněny pozvánkou do přípravy před mistrovstvím světa,“ netajil nadšení třiadvacetiletý obránce. I jeho zásluhou vyhráli liberečtí Bílí Tygři Prezidentský i Masarykův pohár, což se před tím ještě žádnému týmu nepodařilo. „V Liberci máme neskutečnou partu, která táhne za jeden provaz. Když náhodou přišla nějaká krize, zkušení hráči ji s chladnou hlavou dokázali vyřešit. Navíc jsme měli v zádech výborné trenéry, kteří nám dodali potřebnou pohodu a klid,“ ohlídl se za příčinami úspěchů Šimek.

Sám benátecký odchovanec dostával na ledě hodně prostoru. Důvěru splatil jedenatřiceti kanadskými body v pětašedesáti zápasech. „Už v loňské sezóně mi dal pan Čada hodně prostoru a já se mohl, jak se říká, vyhrát. Letos jsem hrál pod Filipem Pešánem ještě více. Snažil jsem se mu za to odvděčit,“ na dálku děkuje český reprezentant. Ten nezapomíná ani na Benátky nad Jizerou, tedy na klub, kde poprvé nakoukl do hokejového prostředí a kam se vrátil na rozhraní juniorského a seniorského věku. „Na Benátky vzpomínám jedině v dobrém. Miluji to tam. V Benátkách mám celou rodinu. Uvidíme, kam mě hokejová kariéra zavede, jedno vím ale jistě, jednou se tam určitě vrátím. Spousta lidí, se kterými jsem hrál právě za Benátky, se mi ozývá, přejí mi úspěch, hrozně si toho vážím,“ upřímně těší pokorného obránce, který je krůček od účasti na mistrovství světa v Rusku. „Záleží jen na mě, jestli si o pozvánku řeknu dobrými výkony, nebo to podělám a na hokej budu koukat jen v televizi,“ přiznává bez skrupulí Šimek. A následně jedním dechem dodává: „Reprezentace je ještě o level výše než česká extraliga.“

Co by pro mladého hokejistu znamenala pozvánka na první mistrovství ve svém životě? „Splněný sen,“ vyhrkne bez přemýšlení. „Ne každý si za svoji kariéru zahraje na mistrovství světa. Kdyby se mi to povedlo, bylo by to něco nádherného,“ přiznává bek, o němž se šušká, že o něj má zájem několik zahraničních, nejen evropských, klubů. „Samozřejmě vím o zájmu několika klubů z KHL, které oslovily mého agenta. Uvidíme, zda se ozve také někdo ze zámoří. Záleží také na tom, jak by vypadala nabídka. Musím se přiznat, že příliš nestojím o to být někde zavřený daleko na Sibiři a mít tam deprese,“ sdělil Šimek ke svému případnému zahraničnímu angažmá.

Nyní se ale jeho zrak upíná spíše k vysněnému mistrovství světa a pak k následné dovolené. „Je o mě známo, že rybařím. Letos možná pojedu někam k moři, potřebuji pořádně zregenerovat. Určitě budu ale většinu času trávit na chatě. Tam je nádherně, příroda kolem mi neskutečně dobíjí energii,“ těší se na dovolenou jeden z nejlepších obránců tuzemské extraligy. Zda bude odpočívat na chatě s puncem účastníka mistrovství světa, se dozvíme po zítřejším přípravném zápase proti Kanadě, po němž hlavní trenér Vůjtek oznámí konečnou nominaci.

Další články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!