26. 3. 2007 | Mirek Ondra

Benátky po těsné porážce prohrávají 0:2

F2, pondělí 26. 3. 2007
Most - Benátky n.J. MST - BEN

B e n á t k y n a d J i z e r o u - Druhé utkání finálové série přineslo taktickou bitvu, ve které padl jediný gól. Jeho autorem byl v přesilové hře mostecký Pavel Metlička a posunul tak svůj opět o něco blíže první lize. Ve středu se hraje odveta na benáteckém ledě a HC Most má tři "mečboly", které může přetavit v postup do vyšší soutěže.

Most: Slipčenko - Plaček R., Pospíšil, Zetek, Szakál, Plaček O., Staněk, Čížek, Metlička, Koláček, Oliverius, Karli, Gergel, Plachý, Kašík, Zajíc, Jánský, Kašťák, Černý, Urban, Nedrda
Benátky n.J.: Barek - Vrzal, Kaulfus, Gajda, Klouček, Pešek, Klaban, Zajíček, Mařík, Jakeš, Krupka L., Skořepa, Krupka M., Mácha, Kristek, Jaroš, Oulík, Kocman, Weiss
Branky a nahrávky: 34. Metlička (Koláček, Oliverius). Rozhodčí: M. Fraňo - Gerát, Merc. Vyloučení: 9:11. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 450.

Komentář

Hosté do nedělního utkání již nenastoupili s tak velkým respektem, který jim v sobotním klání poněkud svazoval nohy. Napomohla jim k tomu i brzká přesilovka. Ta se naskytla při vyloučení Michala Oliveriuse. Benátky si vytvořily tlak, který vygradoval samostatným průnikem Petra Weisse. Slipčenko však jeho pokus o otevření skóre utkání vychytal.

V úvodu desáté minuty zachránila Benátky od pohromy konstrukce brány Martina Barka. Dělovka jednoho z mosteckých útočníků orazítkovala levou tyč benátecké svatyně. V 16. minutě byli diváci svědky krásného hokejového momentu. Petr Weiss si počíhal na rozjetého útočníka Mostu a složil ho k zemi ukázkovým bodyčekem. Zvedajícímu se hráči však zbytečně bránil holí a tak byl vyloučen.

Po konci přesilovky měly Benátky šanci na první gól. Slipčenkovi vypadl puk z výstroje a na brankovišti přímo vybízel benátecké útočníky ke skórování. Mostečtí beci však hráče skvěle pokryli a nedopustili tak změnu stavu.

Další velkou příležitost hostů přinesla začínající třetí minuta druhého dějství. Nahozený puk poskakoval po Slipčenkovi a nakonec se odkutálel těsně vedle pravé tyče. První polovina druhé části hry byla vůbec v režii Benátek. Slipčenko musel ze svého arsenálu vytahovat neuvěřitelné zákroky. Celý za brankovou konstrukcí vyrážečkou likvidoval dorážku soupeře.

V polovině utkání se začal obraz hry obracet. Ve hře čtyři na čtyři ujel do brejku asi nejlepší mostecký hráč dosavadní finálové série Peter Jánský spolu s Josefem Zajícem. Recept na překonání Martina Barka však nenalezli.

V čase 33:03 potrestali domácí vyloučení Milana Vrzala. Po klasickém přesilovkovém zámku se dostal puk k Pavlu Metličkovi a ten nekompromisně zakončil - 1:0. Most tak opět vstřelil první branku a z jejich hokejek jakoby vymizela nervozita viditelná v první polovině druhé části hry.

Dvě minuty po inkasovaném gólu měl na hokejce vyrovnání Petr Štrach. Slipčenko ležel dlouhou dobu daleko před brankou a Štrach zaskočen minul prázdnou branku. V následné mele se puk dostal pod těla domácích obránců a rozhodčí přerušil.

Třetí dějství Benátky odehrály s obrovskou snahou s výsledkem něco udělat. Hráči přidaly na důrazu v osobních soubojích, což rozhodčí Fraňo často trestal. Chtěl tak zabránit vypjatým koncům, jaké se v play-off, tím spíše v bitvě o první ligu, vidí.

Jiskřička naděje svitla v benáteckém táboře v čase 57:20. Hlavní rozhodčí potrestal Petera Jánského za hru vysokou holí. Benátky si v přesilovce vytvořily tlak, ale žádná nebezpečnější situace z něj nevznikla. Na začátku poslední minuty odvolal Ladislav Kolda brankáře Martina Barka a Benátky hráli se šesti hráčích v poli. Mostu se narozdíl od sobotního zápasu nepodařilo vsítit gól do prázdné branky. Benátečtí hráči měli totiž puk na svých holích. V posledních vteřinách se ke střele odhodlal Petr Jaroš, jeho přízemní střela se ale odrazila pouze od vnější konstrukce brány.

Benátky odehrály o víkendu dva vyrovnané zápasy, v nichž měl větší štěstí Most. Poprvé v sezóně nedal tým od Jizery jedinou branku a bez toho se vyhrávat nedá. Veškeré šance skončily na dobře chytajícím Slipčenkovi. Na druhé straně je nutné vyzdvihnout příkladný výkon Martina Barka, který nenechal svůj tým ve štychu a pochytal doslova nemožné.

Ve středu se finálová série stěhuje do Benátek nad Jizerou, a druhý tým druholigové skupiny Střed tak bude mít v domácím prostředí šanci zvrátit zatím nepříjemný vývoj boje o první ligu.

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.