27. 3. 2007 | Mirek Ondra

V Benátkách se bude ve středu bojovat o I. ligu

Středa 28.3.2007 se v Benátkách nad Jizerou změní ve velký hokejový svátek. Po dvaceti letech působení ve druhé hokejové lize jsou benátečtí hokejisté podruhé těsně před branami I. ligy. Naposledy v památné baráži v sezóně 2002/03 neposoupili o pouhý bod. Letos schází jediné. Zabrat a třikrát porazit HC Baník Most. Třetí kolo finálové série má svůj začátek ve středu v 18:00 na Zimním stadionu města Benátky nad Jizerou.

Benátky postupně jasně porazily HC KoBru Praha 3:0 (5:2, 3:1, 3:0) a HC Klášterec nad Ohří 3:0 (2:1, 7:2, 3:1). Obě první kola zahajovaly Benátky s výhodou domácího prostředí. Finále však druhému nejlepšímu týmu druholigové skupiny Střed přisoudil těžkého, ale hratelného soupeře, HC Baník Most.

Mostecký tým se může pochlubit opravdu kvalitní soupiskou. Bránu prozatím hájí Zkušený Robert Slipčenko. V obraně se prosazují bratři Plačkové a se svými bohatými extraligovými zkušenostmi (Litvínov, Vítkovice, Třinec) i Ondřej Zetek. Naopak mládí reprezentují Ondřej Staněk, který hrával i v pražské Slavii, nebo Martin Szakal, vypůjčený z Chomutova. V útoku hraje jasně prim především 1. formace ve složení Metlička, Oliverius, Koláček, která se postarala i o jediný nedělní gól v síti Benátek. V semifinálové sérii s Jabloncem se prosazovali zejména v přesilových hrách. Po neúspěchu Litvínova v základní části extraligy se do Mostu přestěhovala hned celá trojice mladých forvardů Jánský, Heinisch, Černý. Ovšem daleko nejzkušenějším hráčem našeho soupeře je osmatřicetiletý harcovník Josef Zajíc, který má za sebou například mnohaleté angažmá na Kladně, dále v Pardubicích či v německém Essenu. Letošní sezónu zahájil v týmu berounských Medvědů a nyní obléká mostecký dres.

Oba dva první duely na soupeřově na ledě byly velmi vyrovnané a vždy rozhodovalo štěstí To se dvakrát přiklonilo k Mostu a Severočeši tak vedou v sérii hranou na tři vítězná utkání 2:0. Benátky teď musí nepříznivý vývoj otočit. Vzhledem k tomu, že se boj o první ligu stěhuje na jejich led, není vítězství ještě ztraceno. Most v žádném případě nepřesvědčil, že může brát vítězství v Benátkách bral jako samozřejmost.

Výsledek 4:2 pro domácí ze sobotního duelu pečetil gólem z obranného pásma do prázdné branky Petr Pospíšil. Za Benátky vstřelil obě branky dlouholetý kanonýr Lukáš Zajíček. A ukázal tak svoji fazónu v závěrečných bojích. Jakoby si chtěl absenci ze začátku soutěže vynahradit. Se šesti přesnými zásahy a čtyřmi asistencemi vévodí benáteckému kanadskému bodování.

Druhé utkání skončilo nejtěsnějším možným rozdílem 0:1 v neprospěch Benátek. Nacvičená akce v přesilové hře v polovině druhé třetiny v podání aktérů Michala Oliveriuse, Kamila Koláčka a střelce Pavla Metličky slavila svůj úspěch. Jedinou branku tak hostům uštědřil dlouholetý hráč Mladé Boleslavi, který s mladoboleslavským klubem postupoval do první ligy v sezóně 2000/01.

Benátky byly oba zápasy Mostu velmi důstojným soupeřem a alespoň jednou vyrovnat si bezesporu zasloužil. V určitých pasážích obou utkání měl jednoznačně navrch hokejový klub z Benátek.

Na domácím ledě budou chtít benátečtí hokejisté nepříznivý vývoj zvrátit a vrátit tak sérii zpět do Mostu, kde by se rozhodovalo v pátém zápase o tom, kdo si v příští sezóně zahraje první ligu.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!