24. 8. 2016 | Věra Novotná

Pavel Musil: „První gól? Náhoda!”

Nová sezóna WSM ligy již pomalu klepe na dveře. V posledním přípravném zápase na domácím ledě přivítal benátecký celek protivníka z Kadaně, který doufal, že právě benátecký led bude ten, na kterém si připíše své první vítězství. O to, aby se tak nestalo, se postarali benátečtí hokejisté hlavně týmovým výkonem a také čtyřmi zásahy do kadaňské branky. U dvou z těchto gólů byl také 23letý boleslavský útočník Pavel Musil.

Ačkoliv se ještě nejednalo o „ostrý“ zápas, bylo jasné, že taktika je pevně daná. „Chtěli jsme hrát nakrátko, přehrávat soupeře a být hodně u sebe,“ prozrazuje mladý forward, který vzápětí přiznává, že to ale ne vždy šlo podle plánu. „První třetinu jsme to moc nedodržovali, ale pak už to bylo lepší.“

Avšak právě v první třetině stačilo benáteckému týmu rovných dvacet sekund a tribuny již zvedaly ruce nad hlavu. Autorem první branky byl právě Musil. „Byla to náhoda. Bylo tam vyhození z našeho pásma, tam to kluci dobře dojeli a nějak se to ke mně dostalo a já do toho prostě šťouchnul a naštěstí to tam spadlo,“ usmívá se při vzpomínce na nejrychlejší gól Benáteckých v přípravě.

Ve druhé dvacetiminutovce rozhodly Benátky o své výhře, o kterou se však v závěru musely málem obávat. Po druhé brance, kterou zařídil Kroni Musliu, nadešla opět Pavlova chvíle, když zvyšoval náskok Středočechů na 3:0. „Kluci mi to výborně dali v přesilovce na stranu, měl jsem tam s tím trošku problémy, ale povedlo se to.“ Hosté snížili o dvě minuty později, ale pak přišel dle Musila osudný moment. „Klíčové bylo určitě odskočení na 4:1,“ označuje za stěžejní bod zápasu akci v oslabení, při které Dominik Hrníčko ujel hostující obraně a neomylně blafákem překonal kadaňského brankáře.

Benátecké hokejisty čekají poslední dva zápasy před tím, než odstartují sezónu 2016/2017. Podle slov Pavla Musila jsou Středočeši s výkonem v přípravě spokojení. A jaká je taktika do dalších soubojů? „Musíme hrát svoji hru, hrát to hodně nakrátko a být kompaktní,“ vysvětluje klíčový aspekt hry, ale zároveň však ví, že nelze uplatnit jedinou taktiku po celou sezónu a usnout na vavřínech. „Musíme se pořád snažit zlepšovat a připravovat se hlavně zápas od zápasu podle soupeře,“ dodává dvoubrankový střelec z prozatím posledního domácího utkání.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!