26. 8. 2016 | Věra Novotná

Chceme začít jako loni a lépe skončit, říká Jan Plodek

Někteří hráči, kteří oblékají dres Benátek nad Jizerou, se dnes dopoledne postavili vedle svých extraligových kolegů z Mladé Boleslavi. Dres Bruslařů oblékl Pavel Musil nebo brankář Jan Lukáš. Na druhé straně benátecký dres obléklo celkem 11 hráčů bruslařského klubu, byl mezi nimi finský gólman Tuomas Tarkki nebo útočníci Tomáš Urban s Lukášem Pabiškou. Utkání sloužilo k tomu, aby si hráči mohli vyzkoušet různé herní situace. Tento duel sledoval z tribuny také Jan Plodek a my jsme toho využili, abychom se ho zeptali na dosavadní přípravu, nadcházející sezónu, ale i dnešní zápas, který hráči v benáteckých dresech prohráli 6:1.

Jak nám Honza hned na začátku potvrdil, dnešní zápas nelze brát jako plnohodnotné přípravné utkání. „Tak to se těžko hodnotí. Nedá se to brát jako zápas, šlo spíše o modelové utkání pro Boleslav, která si nás pozvala a půjčila nám pětku.“ Je ale jasné, že i z dnešního duelu si mohou hráči v kabině říci klady a zápory. „Je to pořád stejný hokej, ty chyby se dělají a určitě si z tohoto zápasu můžeme něco vzít a poučit se z chyb,“ vyzdvihuje důležitost i takovýchto střetnutí.

S přípravou na novou sezónu WSM ligy je zkušený Plodek spokojen. „Myslím si, že to probíhá v pohodě, docela se nám daří. Uvidíme. Tým se hodně mění, a to asi bude celou sezónu,“ přibližuje situaci v benáteckém kádru. „Budou jezdit hráči ze Sparty, Boleslavi a Liberce, takže určitě se tam budou zapracovávat, což je na té farmě normální,“ dodává opora středočeského týmu.

Nový ročník ligy se nezadržitelně blíží a Honza si je vědom, že klíčem bude dobrý vstup do soutěže. „Máme těžký start do sezóny a musíme zkusit urvat nějaké body a pak porážet ty slabší soupeře.“ Je tedy jasné, že každý zápas může být tím klíčovým. A jaký by měl být ideální scénář? „Začít jako loni a lépe skončit. Loni jsme začali skvěle, po první čtvrtině jsme byli čtvrtí, a pak to šlo dolů,“ vzpomíná na minulý ročník, kdy se Benátky ocitly na konci sezóny v play-out. Tento scénář by se podle Plodka neměl opakovat. „Cílem je určitě se v klidu udržet, aby mohli hrát ti mladí hráči, aby dostávali šanci, a pokusit se o předkolo play-off a případné čtvrtfinále,“ nastiňuje plány Středočechů.

Na závěr jsme se Honzy zeptali i na nový systém prodloužení, který se po vzoru NHL začal používat i u nás. „Myslím si, že je to zajímavý! Ještě jsem to teda nehrál, ale když jsem to viděl dneska a minule v Mostě, tak je to určitě atraktivní pro lidi, protože budou padat góly,“ neskrývá své nadšení.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!