2. 9. 2016 | Martina Nová

Trenér Čelanský: Vyzkoušeli jsme nové hráče, abychom vytvořili konkurenceschopný tým

Již druhou sezónu bude na benátecké střídačce působit v roli hlavního trenéra Jiří Čelanský. V uplynulém ročníku se sice benáteckému mužstvu i přes povedenou první čtvrtinu, kterou zakončil na 4. příčce tabulky, neprobojoval do bojů o play-off, o to více motivace však mají u Jizery nyní. Přípravná utkání se Středočechům vydařila. Absolvovali dohromady deset duelů, z nichž šestkrát zvítězili. Hodnocení přípravy, přiblížení situace ohledně sestavy a očekávání od úvodního duelu na Kladně se dočtete v následujících řádcích.

Jak byste zhodnotil přípravné zápasy a jak jste vlastně s přípravou spokojení?

Myslím si, že určitě splnila ta očekávání, která jsme do toho dávali. Do přípravy jsme zapojili prakticky všechny hráče, které jsme měli k dispozici. Postupně jsme ze sestavy pár hráčů vyndali, někteří se o tu sezónu ještě perou a myslím si, že teď máme kádr nějakým způsobem ne zcela uzavřený, ale kostra týmu je daná. Co se týká celé přípravy, tak jsme ji neměli zaměřenou na výsledek, ale šlo nám o to, že jsme zase vyzkoušeli spoustu nových hráčů, abychom vytvořili konkurenceschopný tým. Myslím si, že se nám výsledkově podařila a celkově jsme s přípravou spokojení.

Máte tedy již složenou základní kostru mužstva? V obraně hlavní oporou Václav Kočí, v útoku pak Janové Plodek a Víšek společně s Josefem Mikyskou…

Mělo by to tak být. Samozřejmě nemohu říct, že nastoupíme v takové sestavě hned od prvního zápasu, ale jsou to hráči, na kterých by to stát mělo. Samozřejmě jde většinou o hráče na výpomoc z Bílých Tygrů. Jsou tam i další hráči než ti jmenovaní. Petr Kolmann (vpravo na foto) bude u nás také jedním z pilířů a mladí hráči, kteří se objevovali v těch přípravných zápasech jako je Filip Pyrochta, který odehrál výbornou přípravu. Uvidíme, jak bude vytěžovaný v Tygrech a kolik toho odehraje za nás.

Máte už představu jaké rozložení bude hráčů z Liberce, Mladé Boleslavi a ze Sparty, jaké bude jejich zastoupení v týmu?

Máme, ale když to takhle řeknu, tak v podstatě všechny hráče, kteří nejsou benátečtí, jsou kmenovými hráči Liberce. Ze současného kádru Liberce máme nějakých dvacet jmen. Nejčastěji hráli Pyrochta (vlevo na foto) a Plutnar, uvidíme, v jakém vytížení je bude Filip mít v „áčku“. Co se týká útoku, tak tam s moc hráči nepočítáme, protože ten kádr Liberec drží úzký. Většina hráčů, kteří by měli být benáteckými oporami, tak má vyřízené střídavé starty i do extraligy.

Jaká je situace mezi brankáři? Víte už, s kým budete moci počítat více, kdo by se měl v brance objevovat častěji?

Stejně jako loni je brankářský post u nás specifický a v podstatě všechny tři extraligové týmy se na tom budou podílet. Máme nějaký harmonogram, který po pečlivé konzultaci se všemi kluby probíráme, ale nyní ještě těžko říct, že na zápas Kladna nastoupí třeba brankář Liberce, na další utkání brankář Sparty. Budeme to dělat v návaznosti na to, jaká bude situace v mateřských oddílech. Hráči se tam budou točit a v podstatě prostřídáme všechny tři.

Jaký máte cíl na sezónu? Probojovat se co nejblíže play-off, nejlépe až do vyřazovacích bojů?

Asi s tímto předsevzetím jde do té soutěže každý. My nejsme výjimkou a uvidíme, jak se tomu přiblížíme.

Co zlepšit oproti loňské sezóně? Jedním z nedostatků byla velice nízká produktivita…

Nejenom zakončením, myslím si, že problémem u nás je nestabilita toho týmu. Ta častá cirkulace hráčů, chtěli bychom na tom zapracovat, aby ten kádr byl více stabilní. Samozřejmě jsou momenty, kdy to nejste absolutně schopní ovlivnit, ale je to věc, se kterou do té sezóny jdeme a když to tak řeknu, nejsme závislí jenom na svém týmu. Je to na třech týmech, když budou nějaká zranění, rozšíří se marodka, tak my jsme ti první, kteří jsou ohrožení. Máme tu kluky v rezervě a od toho ta rezerva zkrátka je. Kdykoliv ten mateřský klub má problém, tak si šáhnou k nám.

Víte už, kdo bude na dresu nosit kapitánské „céčko“ a kdo budou asistenti?

Nebavili jsme se o tom, nicméně si myslím, že tyto posty jsou u nás v kabině pevně dané. Budou to ti lidé, kteří jsme již jmenovali. Ti zkušenější hráči, mají toho odehráno nejvíc a jsou přirozenými vůdci toho týmu.

Od nové sezóny se bude hrát nově prodloužení 3 na 3 po vzoru NHL. Jaký máte na tuto změnu osobní názor?

Myslím, že nikdo nevíme, co od toho očekávat. Samozřejmě pro diváka je to velice atraktivní, protože dochází často k nějakým přečíslením. Je to novinka, ale dělá se to pro lidi a asi je to správný směr.

Ve středu vstoupíte do nového ročníku WSM ligy proti Kladnu. Co očekáváte od tohoto zápasu?

Půjdeme do toho s tím, že chceme bodovat, a očekáváme to, že hrajeme proti lídru tabulky a hrajeme první utkání venku. Samozřejmě my to bereme tak, že tam jedeme bodovat. Nechci říct, že tam nemáme co ztratit, ale jedeme tam pro nějaký bod.

Další články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.