15. 9. 2016 | Martina Nová

Gól v oslabení? Znovu nás nakopl, přiznává kapitán Plodek

Benátky ve 4. kole WSM ligy hostily Horáckou Slavii. Po třech utkáních měli Středočeši na svém kontě úctyhodných 5 bodů a nyní přidali další tři. „ Je to super. Perfektní začátek, i když jsme měli nyní těžké soupeře,“ hodnotí prozatímní bodový zisk kapitán Benáteckých Jan Plodek. „ Myslím si, že to byl výborný zápas z obou stran. Vyrovnané utkání, Třebíč hrála také výborně,“ uznává kvality středečního soka Benátek Plodek, jenž se sám zapsal do statistik, když byl v koncovce gólu na 3:1.

Domácí mužstvo šlo závěrem úvodního dějství do vedení trefou Filipa Pyrochty, nicméně díky tlaku ve druhé třetině Třebíč skóre srovnala. Hosté mohli dokonce odskočit na jednobrankový rozdíl v signalizované výhodě, jenže rozhodčí přerušil hru před tím, než kotouč skončil v síti. V následném oslabení domácího mužstva samy Benátky skórovaly, a Dominik Hrníčko tak svou trefou rozhodl utkání. „Myslím si, že v té době nás Třebíč trošku potrestala za dvě tři špatné přesilovky, které jsme nesehráli vůbec dobře. Byli jsme v útlumu, dali gól na 1:1, a pak jsme mohli dostat na 1:2, kdyby to rozhodčí nepískl, takže ten náš gól na 2:1 byl hodně důležitý,“ připouští zkušený forvard a dodává, že jim tato branka dodala potřebnou energii k dotažení duelu do zdárného konce. „Znovu nás to nakoplo, šli jsme do třetí třetiny ve vedení a hráli jsme, myslím si, dobře.“

Přestože Třebíči definitivně vzal vítr z plachet gól na 3:1, zápas se lámal především u té branky vítězné. „Možná rozhodl druhý gól, který jim rozhodčí neuznal, protože padl až po odpískání, proto jsem tam trošku vletěl,“ vysvětluje benátecký muž s „céčkem“ na dresu. „Jsme rádi, že jsme dali ten gól v oslabení, poodskočili jsme jim, a přestože jsme nedali přesilovku 5 na 3, tak jsme pak šli za vítězstvím a myslím si, že jsme zaslouženě vyhráli,“ hodnotí Plodek tříbodové vítězství proti Horácké Slavii. I když Středočeši neproměnili dvojnásobnou početní výhodu, v závěru třetí třetiny využili alespoň tu klasickou. „ Viděl jsem, že to tam má Proky (Radek Prokeš, pozn. red.), a přesně jsem čekal, že to sehraje dolů na Lakyho (Dominik Lakatoš, pozn. red.). Pak už bylo jen na mě najet si na druhou tyč, abych zakončil do prázdné brány,“ popisuje trefu na 3:1 její autor.

Po 4. kole mají Benátečtí na kontě 8. bodů a před sobotním utkáním v Mostě drží 4. příčku v tabulce. Přestože neměli Středočeši na start nové sezony jednoduchý los, právě to jim možná i pomohlo. „Věděli jsme, že nemáme co ztratit, možná to byla pro nás i trochu výhoda,“ přiznává útočník s číslem 28. Zároveň neopomíjí výborné výkony všech čtyř brankářů, kteří již stihli v dosavadním průběhu hájit benáteckou svatyni (F. Novotný, P. Kváča, T. Tarkki, R. Will). „Výborně nám chytají gólmani, každé utkání chytal někdo jiný, všichni čtyři chytali výborně. Doufám, že to bude takhle pokračovat,“ věří Plodek.

Již v sobotu vyrazí hráči celku od Jizery do Mostu, jenž čeká na první výhru v ročníku. „Půjdeme do toho opět s tím, že chceme vyhrát,“ osvětluje sobotní cíl. „Každý zápas hrát trpělivě, je jedno s jakým soupeřem, protože WSM liga je hodně vyrovnaná. Musíme hrát pořád stejně, doufat, že nám brankáři stejně dobře zachytají,“ nastiňuje Plodek, který ale zároveň připomíná, že Benátky mají mnoho mladých hokejistů, tudíž nějaká ta nedorozumění zkrátka přijdou. „Máme mladý mančaft, chyby zkrátka uděláme, ale když nás gólmani podrží, tak myslím, že ty body budeme sbírat,“ zakončuje Honza Plodek.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.