23. 9. 2016 | Martina Nová

Předvedli jsme dobrý týmový výkon, hodnotil výhru 8:3 Černoch

V nové sezoně 2016/17 WSM ligy to byl pro Jiřího Černocha první start v dresu Benátek. V přípravě se v benáteckých barvách představil v odvetném duelu s Almetěvskem, když Středočeši vyhráli 7:2. I během dalšího utkání Černocha za Benátky si mohl vychutnat patřičnou kanonádu svého mužstva. V sestavě s Dominikem Lakatošem a Kryštofem Hrabíkem, když se jejich lajna zasloužila o tři branky. Sparťanský vyslanec se do statistik proti Kadani zapsal jedním gólem a dvěma asistencemi.

Benátečtí vstoupili do utkání proti Kadani výborně. Hned v první minutě se ujali vedení trefou Daniela Krejčího a postupem času svůj náskok navyšovali. Právě v 5. minutě se poprvé během duelu do statistik zapsala třetí útočná formace, kdy zakončoval Jiří Černoch. „Jeli jsme s Vencou Kočím dva na jednoho, on mi to prohodil přes beka, a pak už jsem byl sám před branou. Tak jsem vystřelil a padlo to tam,“ popisuje svůj první kanadský bod v letošním ročníku WSM ligy zástupce extraligové Sparty, který využil volného dne, a vypomohl tak benáteckému mužstvu.

Ještě závěrem prvního dějství se prosadil Dominik Lakatoš ve spolupráci s parťáky v lajně Černochem a Hrabíkem, obdobně pak i v polovině zápasu. Jak Jiří Černoch potvrzuje, herně si se svými kolegy z útoku výborně sedli. „S Lakym (Dominik Lakatoš, pozn. red.) i s Hrabou (Kryštof Hrabík, pozn. red.) se mi hrálo super. S Lakym jsme si sedli. Máme podobné hokejové myšlení, takže jsme si náramně rozuměli,“ říká Jirka, jenž se s Dominikem v jedné sestavě potkal i v uplynulém ročníku, proti Kadani tak opětovně navázali na úspěšnou spolupráci.

Přestože ve třetím dějství domácí tým další přesný zásah nepřidal, naopak soupeř dvakrát skóroval, Benátky se ukázaly ve velmi dobrém světle a připravenosti. „Myslím si, že jsme odehráli dobrý zápas. Měli jsme víc ze hry a to se podepsalo na výsledku,“ hodnotí Černoch vysoké vítězství 8:3, zároveň oceňuje výrazného kolektivního ducha, jímž se proti trhačům prezentovali. „Myslím si, že jsme předvedli výborný týmový výkon.“

V aktuální sezoně se hráči s číslem 12 na zádech podařilo stabilněji ukotvit v A-týmu extraligové Sparty, prozatím tak netuší, jaké bude jeho další působení u řeky Jizery. „Zatím nevím, jak často budu hrát za Benátky. Bude se to odvíjet od mého působení ve Spartě, podle toho kolik odehraju minut,“ vysvětluje Černoch, který může být pro začátek ročníku se svými výkony spokojený. Ve Spartě má po 5 utkáních hodnocení +1 a již má na svém účtu asistenci. „Myslím si, že zatím se mi daří. Měl jsem dobrou přípravu, tak teď na to musím navázat a podávat stále lepší výkony,“ věří Jirka.

FOTO: Zdeněk Langšádl / PPNA.cz

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!