6. 10. 2016 | Martina Nová

Být na postu obránce? Rozhodně lepší než gólman, říká s humorem Daniel Krejčí

Čtyřiadvacetiletý bek Daniel Krejčí je jednou z nových tváří v sezoně 2016/17 v sestavě Benátek. Odchovanec pražské Slavie v minulosti vyzkoušel prostředí mnoha klubů s prvoligovou příslušností. Zahrál si za Litoměřice, Kladno, Most a nyní již druholigový Havlíčkův Brod. V extralize debutoval 2011/12 v barvách Slavie, nejvyšší soutěž si zahrál i za třinecké Oceláře. V probíhajícím ročníku je na soupisce jak Benátek, tak extraligové Mladé Boleslavi, za kterou prozatím nastoupil ke čtyřem přípravným duelům a jednomu utkání Ligy mistrů. V benáteckém dresu si v přípravě ve čtyřech zápasech připsal gól a dvě asistence a s kanadskými body nezahálí ani ve WSM lize.

První hokejové krůčky vedly Daniela Krejčího na led pražské Slavie. „K hokeji mě dovedl táta, asi někdy ve čtyřech letech. S kamarády jsem začal v přípravce na Slavii, bydlel jsem kousek od stadionu,“ vzpomíná mladý bek. „Šlo to nějak dál a pořád hokej hraju,“ dodává s úsměvem mládežnický reprezentant, který Českou republiku reprezentoval jak v šestnáctkách, osmnáctkách, tak i ve dvacítkách.

Cesta 190cm-vysokého hráče na místo obránce byla zcela prozaická, byl vysoký a chtěl hrát co nejvíce. „Na post obránce mě dal trenér někdy v deváté třídě nebo v dorostu, protože jsem hodně vyrostl. Navíc obránců bylo málo a útočníků hodně, tak se mě trenér zeptal, jestli chci být třináctý útočník, nebo první obránce,“ vysvětluje Dan s dodáním jeho tehdejší reakce. „Odpověděl jsem mu, že první obránce, a od té doby jsem na beku. Někdy se stane, že hraju útok, a nevadí mi to,“ připouští nejproduktivnější benátecký obránce, který v dosavadním průběhu vsítil dva góly, jeden vsítil ve včerejším zápase v Litoměřicích, a čtyřikrát asistoval.

Nicméně se svým místem v rozestavění na ledě je spokojený. „Obránce to má ve finále trochu lehčí než útočník, méně se bruslí. Je to také spíše o správném čtení hry,“ přibližuje odlišnost herního stylu obránce a útočníka. „Určitě mi to vyhovuje, rozhodně lepší než gólman, to bych nezvládl,“ usmívá se Krejčí, který je v hodnocení +/- na čísle +3.

Hokej nabízí mnoho okolností a událostí, našel by Daniel Krejčí nějakou dosavadní nejhezčí vzpomínku ze své hokejové kariéry? „Nějaká, kterou bych si hned vybavil, tak není. Ještě čekám na pořádný úspěch, který by mi v hlavě utkvěl,“ přiznává mladý obránce. Naneštěstí ale špatnou vzpomínku nachází. „Nepříjemné bylo, když jsme se Slavií spadli o ligu níž. Sice jsem v play-out moc nehrál, ale stejně mě to mrzelo, protože Slavia byl vždy můj srdeční klub, vyrůstal jsem tam. Mrzelo mě to a mrzí mě i to, co se tam nyní děje,“ poznamenává posmutněle.

Daniel Krejčí v nápřahu v zápase 8.kola proti Ústí nad Labem

V benáteckém celku se setkává nejen s dalšími hráči Mladé Boleslavi, ale dobře zná i hlavního trenéra Benátek. „S trenérem Čelanským se znám už dlouhá léta, trénoval mě na Slavii, pak na Kladně. Vím, co od něj můžu čekat,“ říká Daniel Krejčí. A jaký má momentálně hokejový cíl? „Určitě tady chci vyhrávat jako všichni kluci v kabině a rád bych se vrátil zpět do extraligy,“ přibližuje pražský rodák.

V tomto představovacím rozhovoru se ani Dan nevyhnul otázce, co by dělal jiného, kdyby nehrál profesionálně hokej. Co tedy? „Asi nějaký sport. Také mě baví hudba, ne že bych ji sám nahrával, ale baví mě. Rozhodně bych nestudoval, vůbec ne, to není nic pro mě,“ přiznává se smíchem Krejčí, který prozradil, co za hudbu preferuje. „Poslední dobou poslouchám hudební styl Grime. Je hodně dynamický a pomáhá mi nabudit se na zápas. V Česku kraluje Grimu strašnický Smack, jeho živé koncerty jsou opravdovým zážitkem.“ dodává závěrem Daniel Krejčí.

FOTO: Zdeněk Langšádl / PPNA.cz

Další články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.