4. 10. 2016 | Věra Novotná

Po zápase na jihu Čech jedou Benátečtí do Kalich Arény

Již zítra, tedy ve středu 5. října nastoupí benátečtí hokejisté k dalšímu venkovnímu utkání. Tentokrát se pokusí uspět na ledě Litoměřic. Kališníci se zatím drží se třinácti body na jedenáctém místě tabulky. V minulém zápase zavítali Litoměřičtí do Mostu, kde dokázali zvítězit 4:2. Benátečtí naopak nestačili na České Budějovice. Na jihu Čech prohráli 1:3. Jak dopadne souboj dvanáctého kola, sledujte již tradičně prostřednictvím online reportáže. Úvodní buly bude vhozeno v 18 hodin.

S první čtvrtinou sezóny nebudou Kališníci spokojeni

Třináct bodů na kontě a místo mezi posledními čtyřmi mužstvy. Tak vypadá situace Kališníků před nadcházejícím duelem dvanáctého kola. Do této doby dokázali Litoměřičtí vyhrát za tři body pouze ve třech případech.

První tři utkání nepřinesla Litoměřicím ani bod. V úvodním utkání sezóny nestačily na Havířov, kterému na jeho ledě podlehly 4:1. Další střetnutí přivedlo na litoměřický led letošního nováčka z Frýdku-Místku, a i ten nad Litoměřicemi plně bodoval. Stačil mu k tomu jediný přesný zásah ve 47. minutě. Body nepřineslo ani utkání na ledě Kladna, které zvítězilo 4:2. První vítěznou eufórii přineslo Kališníkům druhé utkání před domácím publikem, kdy si poradili s Ústím nad Labem 5:4. O vítězství pro Litoměřice rozhodl v 50. minutě Ondřej Kopta. Pak ale přišla znovu série zápasů, ve kterých Litoměřice body ztrácely. Slavie si s Kališníky poradila 4:1 a týmy Přerova s Jihlavou je obrali o dva body vždy v samostatných nájezdech. Druhé tříbodové vítězství si celek Litoměřic připsal v zápase s Prostějovem, který porazil 5:1. Další dva body ukořistili Kališníci na ledě Třebíče díky gólu Matúše Paločka v prodloužení. Další bodový zisk chtěli Litoměřičtí vybojovat doma proti Českým Budějovicím, ale Jihočeši byli proti a odvezli si výhru 3:1.

Poslední utkání týmu HC Stadion Litoměřice – 3.10.2016

V jedenáctém kole přijely Litoměřice bojovat o body do Mostu. Po druhé třetině měli litoměřičtí hokejisté zápas pevně v rukou, neboť za čtyřicet minut nedokázal Most vstřelit gól, naproti tomu Litoměřice dokázaly přesně zamířit třikrát. V posledním dějství Mostečtí ještě zdramatizovali utkání dvěma góly vtěsnaných do tří minut. V poslední minutě však střelou do prázdné branky potvrdil výhru Litoměřic Martin Ondráček.

HC Most vs. HC Stadion Litoměřice 2:4 (0:2, 0:1, 2:1)

Branky a nahrávky: 49. Divíšek (Slavíček), 52. Mical (M. Hanzl) – 3. P. Beránek (Miškář), 9. Barák (Šulc, M. Ondráček), 22. Jaroslav Kalla (J. Veselý), 59. M. Ondráček (Pilař).

Sestava týmu HC Stadion Litoměřice: Pavelka – Smetana, Pavlas, Plášil, Šulc, Barák, Frühauf, Jebavý – Pletka, Rubeš, Ondráček – Kalla, Veselý, Paločko – Kopta, Hanták, Procházka – Miškář, Pilař, Beránek.

Benátečtí uhráli proti Litoměřicím v minulé sezóně 5 bodů

První vzájemný duel se odehrál v Kalich Aréně, a Kališníci zvítězili 4:2. Dva body si odvážely Litoměřice i z ledu Středočechů, kde zápas dospěl až do samostatných nájezdů. Ve třetím duelu vyloupili Středočeši litoměřický stadion, a odvezli si z něj plný bodový zisk za výhru 3:1. V posledním klání rozhodovaly opět samostatné nájezdy, a druhý bod vystřelil Benáteckým Václav Pletka. Souboje těchto dvou celků se dočkali diváci také v přípravě na novou sezónu. I v tomto utkání skóroval Václav Pletka, který však již oblékl dres Litoměřic.

Poslední vzájemný duel – 16. srpna 2016

HC Benátky nad Jizerou vs. HC Stadion Litoměřice 1:3 (0:1, 0:0, 1:2)

Branky a nahrávky: 43. Bittner (Havlín, Mikliš) – 11. Veselý (Paločko), 52. Kalla (Frühauf, Pavlas), 60. Pletka.

Kališníci jsou stále bez Davida Švagrovského

Jediným hráčem na marodce Litoměřic je útočník David Švagrovský. Vloni nasbíral ve 42 zápasech 18 bodů. Letos za Kališníky odehrál tři utkání, v nichž si zapsal jednu asistenci. Ta přišla hned v prvním utkání proti Havířovu. Naposledy vypomohl Kališníkům ve čtvrtém kole a jeho návrat je ještě v dalším týdnu nejistý.

Řečí čísel

Benátečtí by mohli těžit ze statistiky ukazující litoměřické trápení na domácím stadionu. Z pěti utkání zvítězili pouze ve dvou případech. Kališníci by také mohli nabídnout Benáteckým dostatek příležitostí k zlepšení statistiky využití přesilových her, neboť jsou druzí v počtu nasbíraných trestných minut.

Co se týče individuálních statistik Kališníků, nemohou zatím pomýšlet na nejvyšší příčky ligových statistik. V tabulce produktivity najdeme prvního litoměřického hráče až na 24. místě, kde se s osmi body usadil Jan Veselý.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!