31. 3. 2007 | Robert Kysela, David Schlegel

Benátky poslední krok neudělaly

F5, sobota 31. 3. 2007
Most - Benátky n.J. MST - BEN
Hokejisté Benátek poslední krok k postupu do první ligy neudělaly a v Mostě podlehly po statečném výkonu 3:5. Baník Most se tak raduje z postupu do vyšší soutěže. Benátky se ještě na začátku druhé třetiny dostaly do vedení 2:1, ale Most do konce prostřední části otočil na 4:2. Benáteckým se pak ještě podařilo snížit, ale vyrovnat už se jim nepodařilo. Děkujeme všem hráčům Benátek nad Jizerou za vynikající sezónu!
Most: Slipčenko - R. Plaček, O. Plaček, Pospíšil, Zetek, Szakal, Staněk, Čížek - Metlička, Koláček, Oliverius, Karli, Gergel, Plachý, Kašík, Zajíc, Jánský, Kašťák, Černý, Urban, Nedrda.
Benátky n.J.: Barek - Beránek, Klouček, Klaban, Gajda, Kaulfus, Štrach, Vrzal, Pešek - Zajíček, Kristek, Mácha, Jakeš, Skořepa, M. Krupka, Mařík, Kocman, L. Krupka, Oulík, Jaroš, Weiss.
Branky a nahrávky: 14. Metlička (Oliverius), 22. Gergel (Plachý), 33. Staněk (Plachý), 35. Jánský (Zajíc), 52. Koláček (TS) - 15. Mácha (Kristek), 21. Mařík (Zajíček, Vrzal), 46. Zajíček (Mácha). Rozhodčí: Jeřábek - Křivohlavý, Knout. Vyloučení: . Využití: . V oslabení: . Diváci: . Střely na branku: . Průběh utkání: .

Komentář

Stejně jako předchozí zápasy byl i poslední vzájemný duel opět vyrovnaný.

V dramatické první polovině utkáni obě mužstva udržovala vyrovnaný brankový stav a na vedoucí branky soupeře okamžitě odpovídali brankou vyrovnávací. Na rozhodující trhák nasadil Most ve druhé polovině prostřední části a získal dvoubrankový náskok. Benátky sice ve třetí třetině v přesilovce opět snížili na rozdíl jednoho gólu. Rozhodnutí tak přinesla 52. minuta, benátská obrana neuhlídala Jakuba Černého a musela ho těsně před zakončení do odkryté části Barkovy branky nedovoleně zastavit. Rozhodčí bez zaváhání nařídil trestné střílení, které zkušeně proměnil Kamil Koláček.

Obě mužstva vstoupila do utkáni se snahou vstřelit vedoucí branku a tak oba brankaři už v úvodních vteřinách zápasu museli ukázat svou připravenost. Postupně se hrál hokej nahoru dolů ale na branku se čekalo až do 14. minuty. Tu vstřelil v přesilovce po přesné přihrávce Michala Oliveriuse tvrdou střelou Pavel Metlička. Domácí se z uvodní branky neradovali dlouho. V následující minutě již bylo vyrovnáno. Rychlý brejk hostů zastavili domácí jen faulem a při signalizované výhodě dorazil kotouč do Slipčenkovy branky z druhé vlny dojíždějíce Ondřej Mácha.

Podobná situace se odehrála i na začátku druhé třetiny. Po 23. vteřinách poslal dorážkou střely Lukáše Zajíčka hosty do vedení Martin Mařík. Ale ani hosté se z vedení dlouho neradovali, radost benátských fanoušku utnul z protiútoku po přihrávce Jiřího Plachého střelou z těsné blízkosti Lukáš Gergel.

Ve třicáté třetí minutě z nenápadné akce přesnou střelou pod víko Barkovy svatyně poslal domácí do vedení Ondřej Staněk. Hosté signalizovali, že se kotouč odrazil od horní tyče, ale rozhodčí po konzultaci s brankovým gól bez diskuse uznal. Hosty tato branka zaskočila a o dvě minuty později lovil Barek puk ze své svatyně počtvrté. Rychlou akci domácích zakončil přesnou střelou zpoza obránce nad levý beton gólmana hostů Peter Jánský.

V šesté minutě třetí třetiny svitla ještě Benátkám šance na zvrat. V přesilové hře vstřelil kontaktní gól Milan Vrzal, který dorazil vyraženou střelu Ondřeje Máchy. Rozhodující moment utkání přišel v 52. minutě utkání. Šikovně jako lasička se protáhl Jakub Černý mezi dvěma obránci, položil si Barka na led a při pokusu zasunout kotouč do volného rohu byl sražen. Rozhodčí nekompromisně zkřížil ruce nad hlavou a nařídil trestné střílení. Zodpovědnost vzal na sebe Kamil Koláček, pomalým rozjezdem zatáhl puk k pravému mantinelu a přesně umístěnou střelou těsně nad ledem překonal Barka. Závěr utkání už hosté ani jejich fanoušci neunesli, příčinou toho bylo vhazování předmětů na led a a časté osočování hráčů na hlavního rozhodčího. To v závěru odnesl Zajíček desetiminutovým trestem a Mácha trestem do konce utkání. Benátky ještě v závěrečných minutách odvolali brankaře a pokusili se o malý zázrak

Ten se nekonal a po závěrečné siréně propukly na mosteckém zimáku oslavy postupu do první ligy.

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.